Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Skoda, ze nemame tlacitko Snizit clanku kramu. Sem se hodi jak nocnik na zadek.

1 1
možnosti

Vysvětlení je jednoduché: 5 můžů (těch přeživších) se nechalo očkovat tajně, aby nevypadali ve svém spolku jako ovce.

7 žen zemřelo proto, že se před očkováním na poslední chvíli zalekly a couvly.

2 0
možnosti

Jenže my nevíme jednu docela zásadní informaci - zda a kolik z těch mužů prodělalo covid už někdy dříve (třeba před příchodem do důchoďáku) a kolik takových bylo mezi zemřelými. Pak se snadno straší, že zemřela polovina neočkovaných, ale jen pár procent očkovaných. :-)

0 0
možnosti

Znamením štír, úsměvem sýr by si měl především uvědomit, že v Čechách se dech nebere, ale vyráží. Výraz "dechberoucí" je kalk anglického "breathtaking". Jinak vtipe vylez, běžní smrtelníci nemají kompletní statistiky, ale ani politici nemají údaje kompletní, čili jakékoli analýzy jsou spíše úsměvné, nejde totiž nijak změřit, kolik lidí nakazili očkovaní a kolik neočkovaní, kdo na co umřel atd. Z tvrdých dat ČSÚ za loňský rok vyplývá akorát, že jsme byli na desetiletém maximu s rakovinou, cukrovkou a nemocemi oběhové soustavy. Vemte si z toho, autore, co chcete, vy máte ty známé, které kosí covid po desítkách, ale zkuste si jako fotr představit, že máte dítě v posledním stadiu rakoviny na paliativní léčbě a nemůžete se s ním ani rozloučit kvůli nějaké pofiderní chorobě.

0 0
možnosti

Problém je právě ve významu slov, kterými vyjadřujeme určitou expresivitu dané situace. Když něco označíte jako dechberoucí, jednoznačně se jedná pouze o význam kladného (obdivného) hodnocení: dechberoucí může být panoráma hor, architektonický skvost, špičkové umělecké vystoupení. Prostě něco, nad čím se tají dech, je to úchvatný pohled. Vámi navrhovaný výraz, že vám něco vyrazilo dech, už jednoznačný není, je to úplně jiný, ambivalentní hodnotící pojem, popis podobně jako “šokující”. Může vám vyrazit dech, jak je dívka krásná (obdivně), ale zároveň vám stejně tak vyrazí dech, když si ji ji vezmete za ženu a najdete ji v posteli s jiným (negativní šok). Takže dechberoucí NENÍ synonymem s dech vyrážejícím.

A ano, mám známé, které covid zabil nebo zle na zdraví poškodil včetně nejbližších příbuzných (synovec, švagrová). A nemám rád účelovou interpretaci dat, selektivní výběr vhodných údajů a opomíjení “nevhodných” a infantilní manipulaci s nimi, kterou jsem v blogu jen jaksi dotáhl ad absurdum, aby bylo zřejmé, jak je to zavádějící a nebezpečné, a v neposlední řadě pitomé.

1 0
možnosti

J22o63s11e92f 37P83i39ň15o24s

19. 11. 2021 6:53

Proto věřím pouze svým vlastním statistikám. A u cizích statistik mne zajímá, zda byl vybrán vůbec reprezentativní vzorek, z kterého lze vůbec usuzovat na celek.

1 1
možnosti
Foto

Vás ty srandičky přejdou ... V Kladně v nemocnici 80% nemocých s kovidem neočkovaní. A těch 20% očkovaných starší lidé s oslabenou imunitou. Doktoři naštvaní, že musí odkládat plánované zákroky a padají na kokos ....

8 2
možnosti

Takže v kladenské nemocnici je 80% nemocných. Doktoři odkládají zákroky a ještě jsou z toho unavení? Neuvěřitelné

2 12
možnosti

Statistika nuda je, má však cenné údaje. Neklesejme na mysli, ona nám to vyčíslí.

2 1
možnosti
Foto

J20i11ř90í 10K33i35n59d37l

18. 11. 2021 19:06

Imunolog Karel Drbal z Přírodovědecké fakulty UK. Jenže vakcíny proti respiračním chorobám obecně nebrání přenosu nákazy a u covidu to vláda musí vědět už od jara. Vláda má toto dogma, které si dlouhodobě nastavila, toho se drží a není schopná se přizpůsobit.Evropský parlament dal už Evropské komisi příkaz zřídit fond pro odškodňování obětí očkování na covid. V EU je podezření na zhruba pět tisíc úmrtí po očkování. Jsou to nízká čísla, ale my musíme benefit očkování vždy vyvážit tím, jaké riziko to přinese jedinci.

3 6
možnosti

J20o57s18e72f 24Š18l57o41u90f

18. 11. 2021 18:35

Z 90 žen jich zemřelo 7 a z 10 mužů 5. Zemřelo tedy 7,77% očkovaných žen a 50% neočkovaných mužů.

10 1
možnosti

Bingo, pane Šloufe. Vy jste na výuce o váženém průměru zřejmě nechyběl. R^

4 0
možnosti

J10a34n 44K50a68r44a17s74e96k

18. 11. 2021 17:38

ja se vsadim, ze kdyby Malacova rekla ze 1+1=2 , tak se tady objevi blogy jak je hloupa.

5 1
možnosti

Nikdy bych jako lektor společenské výchovy neřekl o žádné ženě, že je hloupá. Stará škola gentlemanů. Jen paní Maláčové nejdou významy slov, na což po odchodu z ministerstva bude mít více času - to dohonit. Naštěstí jsme jí to ve volbách umožnili.

14 0
možnosti

R^ pro trochu legrace se lze podívat i na statistiky zde na idnes na velké koronavirové lehce zavádějící statistiky a dozvíte se že v nemocnicích končí stejně očkovaných jako neočkovaných (má motivace se jít dobrovolně očkovat klesá s mírou toho že není uvedeno kolik je z populace naočkováno a kolik ne ;-D) a že je to celých tedy 500 osob denně bez rozdílu věku a kondice. Skoro to vypadá že bych se měl jít okamžitě nechat naočkovat protože je to 0,005 % ;-D Pokud bych se mohl identifikovat s mou věkovou a zdravotní skupinou třeba bych zjistil že to je těch dechberoucích 0,00001% ;-);-D Ale chápu že je lepší nechat trpět doma čerstvě naočkované se svými mírnými obtížemi malé chřipečky po očkování než mít zbytečnej fofr v nemocnici. ;-)

2 5
možnosti
Foto

J88i48ř53í 51K72i88n73d17l

18. 11. 2021 17:20

Jsem neočkovaný a od 16. 11. mám covid. Nakazila nás očkovaná, která je naše známá. Byl u ní zjištěn covid. Teploty u nás žádné, příznaky jako chřipka bez teplot. . Prodělal jsem infuzi a jinak to jde. Dnes už je lépe. Dojel jsem, si pro jídlo, jak bychom pošli hlady. Manželka je na tom stejně.

1 7
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik