Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Může být, ovšem s IQ 107 by měl asi docela problémy při studiu na VŠ. Čili buď prolezl jen tak tak, nebo z nějakého důvodu udává honotu nižší, než ve skutečnosti má.

1 0
možnosti
LT

Ano, udává se, že takový člověk by měl potíže vystudovat VŠ.

Na druhou stranu se ovšem neříká, že by to bylo nemožné. Jen je to méně pravděpodobné. ;-)

0 0
možnosti
Foto

J61i73r42i 15C30i69z

5. 4. 2023 14:36

Vas text me celkem zaujal svym neobvyklym nametem. Co jsem si dal do souvislosti s IQ byly a jsou prispevky vasich kolegu nebo diskuteru. K vyssimu IQ nez je prumer se hlasi skoro kazdy, ovsem jakmile si najdete stale stejna jmena zminovanych kolegu a diskuteru, tak vzdy maji jen jedno hlavni tema jejich prispevku a to je "Antibabis". V psychologii se tomu rika "paranoia" (mam jen sportovni a technicke vzdelani) a prednaseli nam o ni v ramci pripravy na sport. Zaverecna pasaz blogu je srozumitelna vasim postojem a vychazi ze zivotnich zkusenosti. Pro me neni ani tak dulezite, zda pan Pavel byl clenem KSC nebo ne, pro me ma rozhodujici vyznam skutecnost, ze byl pripravovan a vycvicen k utoku na zapadni civilizaci, coz by nepochybne i splnil. KSC do vedouci ulohy jsme tady nezavedli my nebo nase generace, do vedouci role ji sem dostali nasi predkove v r.46 kdy ji volilo 45% obcanu. Pozdejsi generace jen byly nuceny se s tim smirit a nemeli jinou moznost nez to prijmout jako soucast kazdodenniho zivota. Mezi cleny KSC a sportovci byli skveli kluci a holky, kteri se snazili cely svuj zivot dodrzovat fair zasady a nikomu by neublizili. U techto paranoiku mam velke pochybnosti, protoze zduvodnovat svoje postoje i bundou "za 30tis", tak to uz neni jen paranoia, ale nabeh k silenstvi. Nektere zminovane najdete i pod vasim blogem.

9 2
možnosti

RvRvRv

Reakce jen na nadpis!

Neprohodil jste číslice v nadpisu? Vaší švadlenu neznám, ale prezident generál Petr Pavel má mensovní IQ určitě přes 140!

:-)

0 5
možnosti
Foto

Tak proč ho nepoužívá?

9 4
možnosti
Foto

Podle jeho veřejných vystoupení měl asi při testu dost štěstí na otázky.

5 12
možnosti
Foto

A to jste neslyšel veřejná vystoupení jeho protikandidáta z 2. kola volby.

9 2
možnosti
JU

Můj spolužák ze základky byl výborný na všechny předměty s výjimkou tělocviku a zejména zeměpis, dějepis a matematiku. IQ testy dělal bez chyby, takže maximální počet bodů. Na VŠ měl sice velké problémy, ale ty nesouvisely s prospěchem (chytil se drog). Magisterský obor ale nakonec úspěšně dokončil. Jeho písemný projev je výborný, mluvený je hrozný (koktá, zasekává se, do toho jeho nečisté oblečení a nedobře vypadající vlasy). Nicméně je na tom velmi špatně. Bydlel ve starém domě, který zdědil a který vypadal vyloženě jako dům hrůzy z horroru. On sám je strašné "čuně", jak ho nazval i jeden z učitelů. Oblečení si mění tak jednou za měsíc, má na něm různé skvrny a je i cítit. Kupodivu měl i manželku, která byla v některých ohledech dost podobná, ale i na ni toho bylo už moc. Většinu života pracoval manuálně, nyní je nezaměstnaný. Má děti, ke kterým se sice chová hezky, ale materiálně jim moc nepomáhá. Dokonce jsem na netu natrefil na sbírku křesťanské charity, která byla v jeho prospěch vypsána. Je extrémně nespolehlivý (není závislý na drogách ani alkoholu). A co je nejhorší - je to proruský dezolát. Je zvláštní, že taková kombinace může vůbec vzniknut. Škoda, že sem nemůžu hodit linky na jeho profil (bylo by to ode mě nefér). Fakt to stojí za to vidět.

2 0
možnosti
RP

To by mě zajímalo, co to za testy dělal, protože běžné IQ testy nikdy nejdou udělat na nějaký maximální počet bodů. Každá otázka je náročnější než předchozí a defakto se spíš tak hodnotí, kterou otázku už nezvládnete než součet bodů .

0 0
možnosti
JB

typickým, i když možná přehnaným příkladem je Sheldon Cooper z Teorie velkého třesku. Génius, ale naprostý asociál

3 0
možnosti
RP

Jenže Sheldon Cooper je autista a to je zvláštní případ.

1 0
možnosti
IL

Díky za informaceR^R^R^

0 0
možnosti
ZD

Příjemné čtení, lidsky načichlý text. Děkuji.

10 0
možnosti
JP
RP

Článek je dost blábol, ve kterém je spousta věcí splácaných dohromady.

Hlavně pokud se měří IQ lidí z nějaké zaostalejší země nebo regionu, je třeba dávat na takové testy velký pozor. IQ testy jsou totiž založeny na znalostech vycházejících z určitého sociálního prostředí a měří pouze ty věci, které člověk slyšel nebo se o nich dozvídal v daném sociálním prostředí. Neboli tam jsou úlohy, které jsou v daném sociálním prostředí, třeba škole běžné a IQ pak měří, jak moc si člověk ty věci zapamatíoval. Ale člověk z jiného sociálního prostředí klidně o těch věcech vůbec nemusel slyšet nebo klidně se vě škole učil řešení typově úplně jiných úloh. Potom ten test IQ vyjde výrazně níže, protože ten člověk odpovídá špatně ne proto, že si to nezapamatoval, ale proto, že o tom třeba vůbec nikdy neslyšel.

Co se týká vysoké inteligence a kariéry, vysoká inteligence opravdu není zárukou hvězdné kariéry. Ale, na rozdíl od tvrzení v článku, vysoká inteligence znamená z velmi vysokého procenta pravděpodobnost hvězdné kariéry.

Co se týká případu oné zmíněné švadleny, to jenom ukazuje, že IQ se velmi hodí i při vykonávání nějaké manuální řemeslné profese. Na rozdíl ode dnešní praktiky, kdy prakticky všichni lidi až po hranici průměrného až slabě podprůměrného iQ odsají české vysoké školy a na řemeslné profese tak zbudou pouze lidi s podprůměrným IQ. Kteří na tu profesi jako samostaný řemeslník a podnikatel rozhodně nemají, aby to zvládli. A proto taky je u nás málo našich řemeslníků a musíme to dohánět třeba Ukrajinci s vysokoškolkým vzděláním, kteří s e u nás živí rukami.

2 8
možnosti
Foto

Proč blábol? Zde jsou blogy, nikoli vědecké studie. či habilitační práce. Tento blog je jako blog podán. Od poutavého nadpisu počínaje, a nepostrádající ani humor. Tomu nakonec odpovídá i to, co je nazýváno diskuzí;-)

7 0
možnosti
Foto

Měl jsem několik spolužáků na VŠ, jejichž IQ se dotýkalo nebes. Všichni absolvovali s červeným diplomem, na zkoušku jim stačilo si večer prolistovat skripta. Jeden (jmenovec) ale přišel za mnou, když mu přestalo hrát rádio. Ale s takovým IQ by měl přece závadu odhalit jen na základě myšlenkového pochodu. Neodhalil. Ani jeden z těch spolužáků se nikde v praxi neuplatnil, skončili na různých úřednických postech. Protože vysoké IQ ještě nemusí být zárukou schopnosti tvořit něco nového. Nehledě na to, že za mých časů stačila k úspěšnému absolvování VŠ fotografická paměť. :-)

12 0
možnosti
JK

... Nehledě na to, že za mých časů stačila k úspěšnému absolvování VŠ fotografická paměť. ...

to by me ted fakt zajimalo, co jste pane kolego studoval?

VSE ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik