Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

IQ je nesmysl vycházející z pseudovědeckého eugenistického šílení před- a meziválečného období 20. století. Obecně inteligence je hodně vágní a abstraktní pojem a myslet si že lze redukovat na jedno číslo je samo o sobě znakem když už ne nedostatku inteligence tak alespoň nedostatečného přemýšlení o tématu. To jediné co IQ měří je vaše schopnost správně vyplnit IQ test.

6 0
možnosti
Foto

Připomněl jste mi tu otázku zda je při sexu důležitá velikost penisu. Kdo řekl, že ne, prozradil, že má malého.

1 0
možnosti
JB

J72a25n 12B29a30r67t39o23ň

6. 4. 2023 8:28

IQ 107 je jako členství v KSČ, studium na vyzvědače, omluva za tyto aktivity , jízda na koloběžce a další "úniky" , které mají PP přiblížit národu. Rv

1 0
možnosti
JH

J20a65n 26H61r14u59b10e60š

6. 4. 2023 7:00

IQ něco vypovídá o schopnosti logického úsudku. Pochopitelně to je něco, co bychom si od vrcholných představitelů přáli. Ale logický úsudek může posloužit jak zájmu obecnému, tak i zájmu čistě osobnímu a zištnému. A vysoce inteligentní sociopat je o to nebezpečnější, že ví, jak zapůsobit. Bývají to lidé na první pohled oslniví, chytří a zábavní, které je radost poslouchat. Rození vůdcové. Perfektní výbava do volební kampaně.

Ale asi očekáváme ještě něco víc než vysoké IQ: Pevné morální zásady, úctu k demokracii, odvahu jít za svým přesvědčením třeba i proti proudu na jedné straně, ale i schopnost kompromisu na straně druhé, empatii a úctu k ostatním lidem včetně názorových odpůrců...

A je to o to složitější, že zejména v krizových situacích i ten sociopat může sehrát výrazně pozitivní roli vůdce.

Já osobně si stále ještě od prezidenta Pavla neslibuji mnoho, ale snad nakonec přesvědčí. Můj skepticismus pramení z toho, že byl příliš dlouho (de)formovaný prostředím, ve kterém vyrůstal. Nemám na mysli jen socialistické školství, Pionýra, SSM a KSČ, ale i tu armádu, která funguje na základě velení. Rozkazy od nadřízených dostával a plnil, rozkazy podřízeným dával a jejich plnění vyžadoval bez diskusí. Politika funguje jinak, jenomže starého psa novým kouskům...

2 0
možnosti
PV

Njn, IQ vážně o ničem nevypovídá. V naší textilce je 120 šiček. Žádné švadlenky, co navrhují vlastní oděvy a mají butiky. Prostě šičky, za pár korun, žádná složitá práce, i když ty normy jsou teda peklo. K vysvětlení: fabrika je na malé vsi kdesi ve středu Vysočiny. Takže jak z té pohádky, kde babička bydlela za devatero horami a devatero řekami a nadávala, že to má všude sakra daleko. A v té naší fabrice každá druhá šička bez butiku píše knihy, skládá hudbu, vede dětský kroužek, maluje, háčkuje, plete, dělá daňová přiznání, překládá knihy nebo učí na flétnu. Hodně žen dělá korektury nebo opravuje bakalářské práce. Jsou to chytrý a sečtělý ženský, akorát prostě neseženou práci, ve které vynikají, za lepší a pravidelnou mzdu, než mají ve fabrice. Velkou roli tady hraje rodná hrouda, děti, barák, zahrada, staří rodiče. Tohle se hrozně těžko opouští. Ale kompenzujeme si to. Víme, že jsme dobré a že o naše věci je zájem, sice malý a houby oceněný, ale i tak budeme psát knihy, na vlastní náklady vydávat básně, plést pro příbuzné a učit děti hře na saxofon. Jo, to bych zapomněla, vloni jsme založily divadlo. 🧡

12 1
možnosti
RP

Tak to je napůl dané socialismem, kdy bylo školství výběrové a kdo neměl IQ tak asi aspoň 105 - 110, měl problémy se udržet už na střední a kdo neměl IQ nad110 - 115, měl problémy se udržet a dokončit vysokou školu. A kdo měl nějakou poruchu učení, tak i když byl chytrý, dosáhl nakonec jen na základní vzdělání, protože tyto věci se tehdy většinou nesledovaly. Proto mohou být například starší lidi i jenom se základním vzděláním chytřejší než je dnes nějaký absolvent s vysokoškolským diplomem. Akorát že personalisitiku ve firmách ovládají ti mladí a často hloupější, kteří ty starší do firmy nepustí. V tom "zapadákově", nic proti tomu místu, to je ještě zdůrazněno tím, že kdo jsou chytřejší, pokud se chtějí prosadit, musejí být tak průrazní, aby nejpozději po ukončení základní školy šli na další vzdělání někde do města, buďto do internátu nebo se musí přestěhovat. Jinak zůstanou jenom pro tu místní práci, která tam je, bez ohledu na to, jak jsou chytří a schopní.

0 0
možnosti
ID

Lide s vyjimecnym IQ vetsinou ziji v jine dimenzi a nedokazi si usporadat zivot podle beznych pravidel.

3 0
možnosti
JK

Pár takových znám ještě ze studií. Okolí je často považuje za arogantní pitomce. Oni zkrátka často zapomínají na to, že ostatní nechápou tak rychle. :-)

0 0
možnosti
JJ

J94a94n 74J79í21c49h14a

5. 4. 2023 18:31

Sorry,ale přijde mi uveritelnejsi že si někdo v letadle nožem kraji salám,než že jde propadnout pilota...Nebo že nahý leží na hotelovém pokoji. Možná to byl jen asocial..

3 0
možnosti
JJ

J87a65n 93J52í59c62h89a

5. 4. 2023 18:31

..prepadnout..

0 0
možnosti
LC

Pěkný blog, konečně u vás jako téměř vždy. Já si dovolím jen podotknout, že vaše švadlena s IQ 154 je stále švadlenou, protože nebyla na správné straně barikády, kdežto u prezidenta Pavla s IQ 107 tomu bylo naopak. Dokázal rozpoznat, která strana je ta správná. Jinak by dnes prezidentem nebyl.

11 5
možnosti
VH

Na rozpoznávání správných stran barikád je současný prezident machr. On by ani dnes prezidentem nebyl, kdyby na tehdy správné straně nestál už za komárů.

9 0
možnosti
LS

Nevím, jestli to byl váš úmysl, ale dle některých přispěvatelů prezident Pavel je naprostý negramot.

Vypozoroval jsem, že nejvíc miliardářů a členů Menzy je tady na blogu a zejména z levicového spektra. Připomenu ultrademagoga,

identitu Arnolda Ličku.

Údajný boháč, lidumil, podporovatel všeho špatného. Majitele mnoha firem a dokonce i větrné elektrárny ve Španělsku.

A také bych připomněl, kdo tuto fake identitu podporoval, co vy na to, pane Nozičko atd.? Skutečně vás nenapadlo si ověřit předkládané bláboly?

4 4
možnosti
PJ

IQ se značně přeceňuje a většina firem při přijímání už od IQ testů odstoupila a řeší spíše EQ testy. Na studium na vysoké škole vám bohatě postačuje IQ okolo 110 a je to celkem jasně vidět na počtu vysokoškolsky vzdělaných lidí. IQ nad 120 má cca 13,6% lidí. Vysokoškoláků máme cca 20%.

2 0
možnosti
RP

20 % sotva. Vysokoškoláků je nějak 50 - 60 % ročníku.

1 0
možnosti
JH

J10a28n 12H18o45r62a

5. 4. 2023 16:19

Zkusil bych to zjednodušit názorem, že člověk chytrý automaticky neznamená člověk moudrý...

4 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik