Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za socialismu se u nás říkalo, že horší řidič než pražák je karviňák ;-D;-D;-D

(SPZ KI).

Ti měli pocit práva absolutní přednosti v jízdě a občas to dávali nepokrytě najevo při jízdách na chalupy a zpět.

Znal jsem mezi nimi i pár normálních, jen ti horníci převažovali :-):-P.

0 0
možnosti

Úplně nevím, komu je blog určen. Autor uráží kompletně všechny, ať už pražské, nebo mimo pražské řidiče. Asi to mělo být vtipné, ale nějak jsem se nepřinutil smát :-(.

2 0
možnosti

A to se samozřejmě může stát. Snad se z toho nestřílí.

0 0
možnosti
Foto

Celkem a velmi zhruba to tak funguje. Zapomněl jste ovšem na nejdůležitější pravidlo k přežití na Pražských silnicích: tramvaj, autobus a taxík mají přednost vždycky! Jestli si nějaký vidlák myslí, že mu policajti dají za pravdu, když si rozšvihá auto o autobus, který mu vyjel před čumák z vedlejší, tak spadl z višně.

0 0
možnosti

Přemýšlím z čeho má autor komplexy. Buran je určitě, neorientuje se v provozu a nemá na pořádné auto, tak ze svých komplexů osočuje všechny okolo.

2 1
možnosti

Někdy je lepší se místo křečovitého přemýšlení jen tak prostě zasmát

3 0
možnosti

Pražáci jezdí opravdu jinak, než zbytek republiky. Teda ti vyježdění. Kluky s ještě mokrým řidičákem nepočítám. Včera jsem koukal na Brněnskou odchytovou na Streamu. Řidiči s palubní kamerou tam pranýřují "ty pitomce", co udělali chybu. Problém je, že v polovině případů se jako pitomci chovali oba. Mimopražští si vynucují přednost, když ji mají. Tím leckdy banální chyby druhých mění v nebezpečnou situaci. Vyježděný Pražák se řídí dvěma pravidly.

1) Musíme se tam dostat všichni.

2) Když stačí, abych sundal nohu z plynu, aby ses tam vešel, tak nezáleží na tom, jestli mám přednost, prostě jeď.

Neškolte v Praze Pražáky a nepřidávejte plyn, když vidíte, že Vám tam někdo chce vjet. Tak se v Praze nejezdí. Nikdo by se nikam nedostal. Držte se těch dvou pravidel a uvidíte, že si jízdu po Praze zamilujete.

6 0
možnosti

Dobře to říkáte, pane Řezáči. Jen je škoda, že vyježděným Pražákem se dá stát jen... ježděním po Praze, a to hodně častým a dlouhým. Té zvláštní toleranci (vlastně soucítění- např. s někým, kdo se snaží vyjet z vedlejší na permanentně zacpanou hlavní a bez tolerance by nevyjel nikdy) ovšem brání řidiči, kteří si za volantem nutně musí něco dokazovat, uvolnit jinde nahromaděný vztek, ukázat převahu, vytáhnout se, předvést před spolujezdkyní, kompenzovat komplex... a těch není také málo. Bohužel.

4 0
možnosti

Jezdím denně po Praze od roku 1973. Za tu dobu jsem měl 4 škodní události.

2x banální blatník , 1x zadní nárazník . Letos v březnu jsem absolvoval totálku

s výbuchem airbagů, auto na odpis A víte kdo byl viníkem ? Nikoli pražák , ale

občan Řevnic. Středočech. Jel tak rychle a bezohledně , že nezvládl vozidlo v zatáčce.

S autorem nesouhlasím , ani v nadsázce.

2 1
možnosti

S diskutujícím nesouhlasím, ani na skládce.

0 0
možnosti

Blinkr se v Praze samozřejmě používá když už Pražák použije blinkr tak to znamená že má přednost. Typicky magistrála jedete si ve svém pruhu a Pražák usoudí že ten "váš" pruh je rychlejší no tak dá blinkr a tím má automaticky právo vjet vám do vašeho pruhu i když vás omezí nebo vytlačí. Toto se dá hodně trénovat u muzea kde vládci Prahy (zde jim říkáme taxikáři) předjedou celou kolonu v pruhu na odbočení pak vyhodí blinkr a pokud mu neuhnete tak v lepším případě uvidíte prostředníček v horším si odřete lak.

1 0
možnosti

J68a48n 94M25a48r48e24k

30. 11. 2022 16:51

Kdysi jsem si při návštěvě Čech a najmně Prahy půjčoval auto. Jízda po pražských ulicích to bylo rodeo. Už to nedělám, život mám jen jeden. Co českým řidičům citelně chybí je to, čemu se u nás říká 'courtesy' čili ohleduplnost. (mluvím o Kanadě) kde si každý uvědomuje, že dnes jsi udělal blbost ty, zítra já. nějaké křičení na řidiče, který třeba zazmatkuje se tu nekoná. Ale ted to asi schytám...inu, život je boj...

10 0
možnosti
Foto

Ano, stejné je to např. v Madridu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik