Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

D41a44v16i93d 44D36u31š30e33k

28. 9. 2021 19:05

Bytový a domovní fond přece patří lidu !

0 3
možnosti
JP

Ano, to jsem už jednou zažil. Ani vám nevím, proč se mi nechce to zažít zas, a ještě jako frašku.

7 0
možnosti
JZ

Za blog zasloužená karma. :-)R^

6 0
možnosti
JZ

Viďíte, a tento nesmysl odhlasovaný v Berlíně je jasným důkazem toho, že obecná referenda jsou velkým nebezpečím.

8 1
možnosti
EN

Nezávazné referendum. Vyvlastnit v pravém smyslu toho slova stejně nejde. Berlín může samozřejmě ty nemovitosti koupit, ale s tím musí prodejce souhlasit. A nakonec pro Deutsche Wohnen nemusí být tak nepříjemné zbavit se starých nemovitostí a mít ten majlant na stavbu nových.

1 0
možnosti
Foto

Nechci znít jako hnusná socialistka a vyvlastnění mi tedy připadá jako dost silné kafe.

Ale nějaký tlak k tomu, aby co nejvíc volných bytů sloužilo ke skutečnému bydlení se vyvinout musí. Dnešní doba je posedlá zisky a ždímáním co nejvíc peněz. Koupit a pronajímat byt pro děti nebo jako zabezpečení na důchod je v pohodě.

Samozřejmě v zájmu majitele bytu je dostat za pronájem deset tisíc za týden od rodin na dovolené.

Jenže moje dcery budou brzy shánět bydlení. A když mladí nedosáhnou na hypotéku ani neutáhnou přemrštěný nájem, tak nebudou mít kde vychovat děti.

Už teď je u nás porodnost hodně nízká a populace stárne a pomaličku vymírá. Nestačíme nahrazovat úbytek. Připočtěte neustále propagovanou homosexualitu a vybírání pohlaví v dospělosti, to se pak dítě pořizuje dost těžko.

Opravdu si společnost může dovolit nechat tu neustále se nafukující bublinu rostoucích cen bytů a nájmů jenom volné chamtivé ruce trhu?

No ano, naše děti potřebují nějaký nátlak na to, aby se co nejvíc bytů pronajímalo na bydlení za oboustranně přiměřený nájem. Ti dnešní mladí totiž nemůžou posouvat založení rodiny na dobu, až se postaví dost nových bytů, kdy jim bude čtyřicet nebo padesát. Musí sehnat únosné bydlení během pár let. Odkládat rodinu na vyšší věk znamená riskovat víc vývojových vad, člověk s věkem ztrácí energii, schopnost v noci vstávat nebo bdít u nemocného dítěte, může pak i míň pomáhat s vnoučaty.

Leckteré navrhované způsoby, jak ten nátlak provádět, jsou samozřejmě silně diskutabilní. Ale nějakou kompromisní cestu najít musíme. Jinak jsme v háji.

Tak místo pouhé kritiky navrhněte něco konstruktivního!

0 0
možnosti
Foto

Konstruktivní je to, že bydlení je jako každá komodita. Konzument za ni musí zaplatit, stejně jako za jídlo, které zkonzumuje. Jakékoliv vyjímání bydlení z "chamtivého trhu" je absurdita. Stejně jako názory, že bydlení je lidské právo. Regulace bydlení ve stylu padesátých let minulého století, kdy úřady dosazovaly nájemníky do soukromých subjektů je protiústavní a nelidské. Stejně jako výraz nadměrné byty. Pokud si jako soukromý subjekt za své, zdaněné peníze cokoliv pořídím, nemá nikdo právo rozhodovat jak s ním nakládám. Je to jako by majiteli pozemku někdo nařizoval co má na své půdě pěstovat. Je to zhoubný příklad tzv. "veřejného zájmu". Své bydlení a bydlení svých příbuzných, řešte na jiné půdě. Úloha státu není zajišťovat lidem dostupnost jakékoliv komodity.

9 0
možnosti
LH

Napsáno drsně a naprosto pravdivě. Levičáci řvou

2 0
možnosti
JP

Není větší potěšení pro ortodoxního lumpa

Než olovo do levičáka napumpovat jak pumpa:-)

1 0
možnosti
PM

Developeři beztrestně šponují ceny a využívají monopolního postavení a nedostatku bytů, o volném trhu se nedá mluvit ani náhodou.

3 11
možnosti
LH

Takže bez developerů a tedy bez výstavby by bylo lépe? Oni by měli prodávat pod cenou z dobrého srdce? Co je na nich nevolného netržního?

5 0
možnosti
Foto

"Co je tvoje, to je moje - a na moje mi nesahej" holt pořád nemajetné táhne. Jestliže jich je v nějakém místě většina, tak pak referendum o vyvlastňování dopadne podobně jako v Berlíně.

1 0
možnosti
JD

V Berlíně bylo pro cca. 56 % lidí. To není zas tak jasná výhra!

0 0
možnosti
PK

Myslim "developrery " to moje krapadlo to spatne prelozilo.

0 0
možnosti
PK

Co to je " Bevölkerung ?? Pzrvni se naucte psat cesky a pak piste takove nesmysly.0

0 0
možnosti
JN

Tak jsem si po přečtení titulku spojil název článku s dalším navazujícím "Zas máš krámy - Co?". Ale protože znám i ostatní články tak mi to nedalo a dostal jsem se k obsahu. Sám znám několik rodin, které během své pracovní kariéry pořídily byty pro své děti a než budou plnoleté tak je pronajímají. Navíc se již mnoho let píše, že důchody nebudou, takže by se měl každý postarat sám o sebe a pořízení bytu k pronájmu je jednou z mála forem bezpečných investic. Takže budu podle vzoru Německo náš vzor očekávat další vývoj u nás.

0 0
možnosti
JP

I já, nadějné vyhlídky moc nevidím, ale Die Linke, která měla vyvlastnění přímo v programu, ve volbách propadla, tak snad.

0 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik