Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Našeho známého vyzvala hygiena, aby se podvolil testu, protože se prý dostal do styku s nakaženým. Tak byl 14 dní doma, a pak šel na test znovu. A už coronavir neměl. Za týden se zvali znovu, po testu ho zase měl. Tak šel ve stejný den jinam, tam zjistili, že ho nemá.Tak jak to vlastně je?

2 0
možnosti
AV

Covid jsem nejspíš chytil v práci od kolegyně, jeden den byla PCR testem pozitivní, druhý den antigením negativní, třetí den PCR negativní.. Hlavně že jsou statistiky.. Jinak 2 dny horečka, pak už nic, normální chřipka .. nebojte se není to mor jak nás všechny sdělovací prostředky masírují.. a není mi 20, 56 s nadváhou:-)

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
12 1
možnosti
DN

Asi naše národní mentalita:

Máme tady “šedou” ekonomiku, už ji jako šedou nevnimame, všechny kroky v ni bereme jako standart našeho života/ když jdete do servisu, nevystavi Vám účet... všechny platby bokem..../.

Takže teď tady máme “šedý Covid”- plno lidi je infekční, nehlásí se kontakty, lidi důsledně nenosí respiratory.

Covid se šíři vzduchem, kapenkami... jediná cesta jak ho omezit je opravdu omezit cestu vniknutí - dat mu tedy zábrany.

Ockovani, léky apd už řeší infekci.

Dokud důsledně se nebudeme chovat, stále budou plné nemocnice. Pokud proockujete celou populaci, pokud se pustí život do cele populace... opět určité procento z 11milionu obyvatel bude mít komplikace a nemocnice stále budou plné.

Nezbývá nic jiného, než důsledně se chránit.

6 1
možnosti
MF

A můžete mi vysvětlit, proč lékaři, kteří bezmocně hledí "do těch očí prosících o pomoc" se nevzepřeli a neprosadili schválení fungujících léků jako je Isoprinosine a Ivermektin - na Slovensku se ten druhý už může používat, dále jste si jist, že používání plicních ventilátorů pomáhá? , pro ty, kteří se na umělé ventilaci ocitli je to v podstatě rozsudek smrti! Pořád věříte, že očkování nás spasí, když vakcíny byly vyvinuty na určitý druh coronaviru a teď tu máme mutace, to přece známe z dřívejších očkování proti chřipce, málokdy se povedlo trefit tu správnou vakcínu, aby byla funkční ten který rok na každého, kdo se nechal oočkovat. Zkušenosti máte smutné - uznávám, ale v mém okolí už mnoho případů (včetně mě 62 let) s průběhem lehkým až středním, pouze jedno úmrtí pána, který se bohužel léčil s rakovinou a jeho imunita byla oslabena. Je to velký kšeft s lidským neštěstím v tom se asi shodneme, ale proč mlčí právě lékaři nechápu!

7 5
možnosti
DN

Lékaři nemlci. Pouze stále a stále mají více práce. A hlavně: největší pravidlo pro Covid: co jsme se učili a co víme, ze platí v medicíně, pro Covid neplatí. Zatím. Je to nova nemoc, nezname ji. Můžeme popsat jednotlivé případy, jednotlivé nemoci z různých oboru, ale tu sjednocující linii, která to dá logicky za sebou a odpoví na jednoduchou otázku - proč - tu nezname. Jednoduše řečeno: těžký průběh Covidu způsobí Vaše imunita. Organismus se zachová jako atomovka, najednou vybuchne imunitní odpověď, místo ale aby ničil Covid, ničí i Vaše buňky... takže paradoxně lékaři musí nasazovat potom léky, které POTLACUJI imunitní reakci.

Zahrabat si jen tak s isoprenosinem není sranda. Nastimulujete se... a vybuchnete.

A zatím nikdo neví proč se to děje.

To je to základní a hlavní.

4 0
možnosti
Foto

R^Se zvyšujícím se počtem měsíců stále většího chaosu ze všech stran dost lidí ztratilo Respekt z toho, že je epidemie, a schopnost Rozumně uvažovat, odlišit nesmyslný zákaz od funkčního opatření.

7 0
možnosti
JP

A nelepší se to, Klárko, spíš naopak:-(

2 0
možnosti
Foto

Josefe, karma, ale smutná.

Rodiče už pár dní "klempírují", dnes jeli na test. Do Chebu. Takže si okusuju palce a čekám, jak dopadnou.

Táta 74 let, mámě bude 70.

1 0
možnosti
JP

Budu strašně držet palce, Šárko. Moc.

1 0
možnosti
Foto

Zvyšujícím se státním fašismem nad nemocí Covid19 rozhodně nezvítězíme.

Myslím si, že to bude naopak. Zvyšujícími se fašistickými nařízeními zemře daleko víc lidí, než kdyby vláda nedělala nic. Smutné je, že je to lidem asi jedno.

3 13
možnosti
JP

Ja, richtyk, Herr Kšír, je to daleko horší než fašismus a druhá světová válka. Zdraví obergruppenführer Maláčová

4 4
možnosti
PB

P62e13t83r 60B41u52r23i65a93n

26. 2. 2021 15:34

Vaše příběhy jsou smutné, ovšem obávám se, že taková zkušenost je menšinová. Minimálně větší polovina národa má poznání covidu opačné, rozhodně ne tak alarmující.

Můžeme jen spekulovat čím to je a proč se vir chová tak nestandardně v místě a čase, ale jen povrchní vysvětlení, že lidé a ještě k tomu spešn jen u nás, nedodržují opatření, je minimálně hodně plytké. Připomíná mi to zdůvodnění, že komunismus je dobrý a funkční, jen lidé to kazí.

Vládní opatření evidentně nekorespondují s expanzí viru, některá vůbec, nebo marginálně, jiná jsou jen placebo, anebo dokonce kontraproduktivní. V jiných státech Evropy, oproti lživým tvrzení vlády, nemají ani tak zdaleka tvrdá opatření, mají jiná, či jen symbolická a přesto počty nakažených i desetinásobně nižší. A tomu, že jsou tamní obyvatelé vojensky ukáznění snad nevěří nikdo. Viz prohlášení rakouského kancléře, že na opatření už kašle, protože je obyvatelé beztak nedodržují. A přitom mají počty cca 7x nižší.

Hafík bude asi zakopán jinde.

6 3
možnosti
JP

Petře, víte dobře, že jako nenapravitelný konzervativec s vašimi názory na svět zhusta souhlasím. Jen se obávám, aby mé, možná opravdu zatím menšinové, osobní zkušenosti brzy nepřerostly ve většinové. Protože jsou opravdu bolestivé a zraňující a nikomu je nepřeju. Je-li hafík zakopán jinde, snažím se přemýšlet o tom, kde. Určitou nadějí je pro mě kromě rozsáhlé vakcinace třeba i iniciativa Sníh, sdružující podle mého názoru i velmi věcné a hlavně opravdu vzdělané odborníky jako je Zdeněk Hel, schopné navíc problémy vysvětlovat i velmi srozumitelně pro obecný lid. A nebrečet nad rozlitým mlékem a navrhovat praktická řešení, která nejsou ani drahá, ani nerealizovatelná. Jako je rozsáhlé trasování (a ne vládní parodie na něj), masové testování a režim karantén. Návrat k “normálu” bude ekonomicky na léta, to už víme i díky průvanu ve státní kase, ale zdravotně by mohl být podstatně kratší. Když však vidím kupčení i u tak prosté věci jako je nákup antigenních testů pro školy, kšeftování s vakcínami jak s podpultovým telecím za socíku, zůstávám skeptický. Hodně skeptický.

7 1
možnosti
PL

P72e13t42r 50L40o54r45e27n83c

26. 2. 2021 14:17

Kdyby šlo dát ČTYŘI karmy...! R^

7 1
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik