Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak to vlastně s covid-19 je? Chřipka, (zánět dýchacích cest) se každoročně eviduje.

Je stanoven limit normálu 1800 nemocných na 100 000 obyvatel. Pokud je tento limit překročen teprve tehdy se vyhlašuje, zvýšená epidemie chřipky.

V roce 2020 doposud počet nemocných na zánět dýchacích cest nebyl překročen.

Proč byl vyhlášen takový povyk pro nic, když covid-19 "nakazil"! 3-4 obyvatele ze 100 000 občanů. Něco zapáchá v zemích Český i jinde. :-/

0 0
možnosti
Foto

:-) Moc pěkné a vymakané, jako vždy.

0 0
možnosti
Foto

J67a82n 62Š88i54k

21. 5. 2020 14:50

:-) To je zajímavý vědecký objev, že kvůli Ř jsme ohroženi kapénkami více než jiné národy. To byste si měl nechat patentovat :-) WHO a Trump by z toho byli úplně paf :-) Pěkný článek pane Prouzo. Hezký den

1 0
možnosti
JP

I vám, pane Šiku.

0 0
možnosti
JB

R^! jako obvykle :-)....

Jistě mi velkoryse odpustíte mé hnidopišství, ale tou větou "Žijem si jak na zámku...." jste mi nasadil tak velkého brouka do hlavy, že jsem cca 2 hodiny vzpomínal na jméno filmu, kde zazněla. Nebylo to v Pahorku, ale ve francouzském filmu R. A. S., jehož děj se odehrává během alžírské války a v originálu to zní „C’est la vie de château pourvu que ça dure“ (dovolil jsem si to okopčit z ČSFD.) Ten film byl v době mého jinošství dosti kultovní, proto mi ten Pahorek neseděl.. Tak se nezlobte, že jsem nepřemýšlel o obsahu blogu, ale týral svá paměťová centra a ve svém diskusním příspěvku zcela odbočil od tématu. Ale jak jsem už jednou poznamenal - rád Vás čtu:-).

0 0
možnosti
JP

Díky, Pane Bulavo, všichni tu hlášku známe, ale odkud? Já jsem našel vzpomínky pamětníků na tuhle hlášku v Pahorku, vy v R.A.S. Pahorek jsem určitě viděl, ten druhý možná taky. Oba filmy jsou o brutální vojenské šikaně, tak možná pamětníkům splynuly (jako možná i mně). Nebo je hláška v obou. Ruku do ohně za to nedám, ale o hlášce mluví na csfd.cz i distributor - a to budete pravdě asi blíže. Děkuji za pátrání.

0 0
možnosti

Josefe, moc děkuji za TVŮJ skvělý blog.

(Zase se mi vyplnilo přání)

S pozdravem...ať Ti klesne kufr!:-)

M.

0 0
možnosti
JP

I tobě, Marie, přeju hezký den bez kufrupnutí.

1 0
možnosti
VH

Víte, co je nejhorší? Že tak blbé vlády, pomáhající podnikatelům, aby se udržela zaměstnanost (Vám zřejmě připadá lepší stejnými penězi platit nezaměstnané) i chod ekonomiky jako takové (jedině tak vzniknou hodnoty, z nichž lze zaplatit mzdy i důchody) existují po celém světě.. Hrozně blbé vlády!

Nebo že by takové kroky nebyly tak hloupé, jak se zdá Vám a jak se nás snažíte přesvědčit?

0 0
možnosti
JP

Když kritizuji "roh hojnosti", nemám na mysli pomoc k udržení zaměstnanosti či podporu drobných a středních podnikatelů, ale třeba ty natěšené právníky, co hodlají žalovat stát o vše možné včetně ušlého zisku, protože je (jejich klienty) svými rozhodnutími "poškodil". Jenže stát (tedy ve finále my sami) jen jednal v zájmu zdraví obyvatel a šlo opravdu o holé životy. Jako by se však tento názor přestal nosit jako roušky a boj proti pandemii je interpretován div ne jako cvičení armády, která vám svévolně rozjezdila zahradu tanky a tak musí za její zvůli stát platit. Jenže stát, když ho opravdu všichni zažalujeme (a každý byl v pandemii nějak poškozen či omezen), tak také dovede zkrachovat jako každý běžný občan. Jádrem pomoci musí být jen nejnutnější záchranná síť pro nejpostiženější. Stav, v němž jsme byli před pandemií, stoprocentně vrátit na původní úroveň a všem prostě nepůjde. Nebo za cenu kolapsu státních financí. A mimochodem, jsem příznivcem návrhů, že když někdo léta danil v daňovém ráji a ne u nás, ať mu teď v krizi pomůžou v tom daňovém ráji.

9 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik