Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Co k tomu dodat ... právě koukám na zprávy a informace, že "Bydlení v Praze je tak drahé, že se vyplatí 30 let dojíždět z okolních měst. Např. při dojíždění z Čelákovic šetříte 1467 Kč za každou hodinu na cestě" ... B-/

0 0
možnosti
OP

Což teprve koupit si nějakou docela rozlehlou vesnici v Itálii, i s daňovými úlevami na spoustu let :-)

0 0
možnosti
JJ

Ty ceny už neplatí. I za zříceninu bez vody a s ustřiženou elektřinou dáte na vesnici 2 miliony. Protože z té vesnice je to do Brna jenom 50 km. A to už se dá klidně a denně dojíždět. Ale většinou se dojíždí jen občas- na chalupu. Zajímavé je, že se chalupa dá udělat i z takového domu na který rodiče nebo prarodiče dostali státní příspěvek -bývalo to 35 000 a později 140 000 Kč.

0 0
možnosti
PP

"už nemá zájem, aby stavěl vedle někdo jiný a rušil jeho odpolední grilování." - přesně řečeno, obvykle nejlépe založí spolek na ochranu něčeho v jeho okolí, třeba čolků.

1 0
možnosti
PL

P74e36t22r 56L65o37r84e30n46c

15. 2. 2020 13:31

Tož optaj sa Bohuša, či prodá...

aj s cihelňú

1 0
možnosti
ZS
JP

A smrt není jen krematorium v Pelhřimově.

0 0
možnosti
TK

Vzpomínám si na ceny dvou domků "na vesnici" (dnes už je to snad městys) v Újezdě u Brna před cca 30 lety, tedy v době cca desetinových platů. Oba v centru obce, první v dobrém stavu, ideální velikost, zastavěná plocha cca 150 m2 + zahrádka. Cena 50 000 Kč. Druhý malý, rohový, jen se dvorkem, se špatnou střechou potřeboval větší rekonstrukci, cena 15 000 Kč. Dnes jsou ceny obdobných domků v této lokalitě o dvě nuly vyšší. Ale platy jen o jednu nulu. Bydlení je zde tedy dnes prakticky 10x nedostupnější. Nechtěl bych být v dnešní době mladý s průměrným platem a zakládat rodinu.

2 0
možnosti
Foto

Jinde jen treba trikrat a nebo naopak i stokrat ... Co jste tim srovnanim vlastne chtel rici?

0 0
možnosti
Foto

Josefe, jsem zrovna v situaci, kdy bych potřebovala opatřit si vlastní hnízdo...ach jo, snad se tak stane a snad to bude co nejdřív...zatím nemám ani na malilinkatý hnízdečko...

0 0
možnosti
JP

Ahoj, Zuzano. S cenou bytů v Praze je to skutečně ztracená varta. Dokonce nejen v centru, ale i na okrajových sídlištích ceny vyletěly - a obávám se, že navždy - do nebes. A rozšířilo se to do jisté míry i na Středočeský kraj, ale tam se ještě občas najít dá byt v jedlém poměru cena/kvalita. Oba mí starší synové z Prahy, i když tam pracovně zůstávají, odešli a bydlí slušně a prostě dojíždějí. Ovšem poslední, na co bych se spoléhal, je, že ceny bytů v Praze (nebo v Brně) nějak dramaticky třeba v krizi klesnou. To se nestane.

0 0
možnosti
Foto

No, Josefe, Liberec zdatně Prahu dohání.

Byt 3+kk v novostavbě 5mega, v paneláku 2,5-4mega.

Pozemek okolo 2 mega.

Taková mini Praha.:-)

1 2
možnosti
JP

No jo, když on Liberec je krááchnej, tramvají až pod lyžařskou sjezdovku, okolní majestátné hory, Ještěd, příroda na dosah, Bazény a aquaparky, služby na úrovni, a když není vhodná práce, dá se i denně dojíždět do Prahy, jak to léta dělá třeba moje dávná kamarádka moderátorka Marcela Augustová. Tak se nediv, že v Praze je draze, a v Liberci bydlí jen bohatci. :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik