Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Taky se připojuju a děkuju za článek, lépe bych to nenapsal. Perfektně shrnuto.R^

4 0
možnosti
JC

J34i95r33i 49C66e35e

1. 2. 2020 10:52

Fakticky to byl někdo z naší generace, co těm mladejm vypláchnul mozky a přesvědčil je, že jim předáváme zničenou planetu. Pár těch fanatiků znám osobně... Věkový průměr kolem 50, mentálně zamrzli v období vzdoru v pubertě.

U těch mladejch jsem ale zatím nevšiml, až na výjimky, že by nám starejm šli příkladem a omezili se ve spotřebě. Hadry musej bejt vždy značkový, mobil z poslední série a na sociálních sítích 24/7/365, aby mohli do světa vykřičet tu nespravedlnost, že jsme jim zničily životy.

Tahle devastace mysli a duše je daleko horší, než zděděné spáleniště, které je ovšem schopno během krátkého času regenerace. Propláchnutej mozek se regeneruje desetiletí.

11 0
možnosti
JB

J31i33ř52í 24B57r73a81d92a

4. 2. 2020 13:01

Vy byste šel příkladem, kdybyste jako dítě nebo dospívající měl k dispozici takový komfort a konzum jako dnes? Pochybuji.

Pokud je zděděné spáleniště schopné regenerace v krátkém čase, je to v pohodě. Je čas potřebný k nápravě kyselosti oceánů a úrovně CO2 v atmosféře podle vás dostatečně krátký, aby to dnešní děti zvládly?

0 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
15 0
možnosti
PB

P66e71t82r 63B22r65o42ž

31. 1. 2020 16:57

Asi nejlepší článek k tématu! Díky R^R^R^

7 0
možnosti
Foto

Co bude? Božská Greta půjde jednoho dne zasadit na svém záhumenku Strom Přírody. Při kopání díry narazí na ložisko ropy. V tu chvíli dojde ke zvratu - budu ji těžit a za vytěžené peníze se pustím do boje za lepší příští. A k tomu budu potřebovat dva tři tryskáče, parník, nějaké to obrněné vozidlo ... A pár hotelů, aby bylo kde bydlet a pořádat konference.

Jak píše pan Páral v knize Milenci a vrazi : každý revolucionář jednou zmodrá.

4 0
možnosti
JP

Výborným příkladem je nejzelenější z německých zelených - otec zakladatel Joschka Fischer. Dnes poradce energetických firem, třeba výstavby plynovodu Nabucco. Takže si může zazpívat z Verdiho Nabucca: "Spěj, vzpomínko, spěj na křídlech zlatých." Zlatých, ne zelených.

5 0
možnosti
JV

Skvělý článek. Do kamene tesat. Škoda jen, že nelze dát víc karmy. Paní Strnadové bych rád připomenul, že kdysi opravdu na návsích kontejnery na odpady nebyly, protože se všechno hodilo do kamen. Nejezdily auta, to je pravda, ale dopravu obstarávaly miliony parních lokomotiv, které spalovaly fosilní paliva, různé petrolejky vylévaly odpad na zem a dělníci z 19. století nadělali ekologické katastrofy, které se budou řešit ještě staletí. Laguny v Ostravě ještě nejsou vytěženy... Současný automobilismus se ekologií zabývá, v 19. století ekologii nikdo neřešil. Jen pár mocných tohoto světa využívalo planetu pro svůj prospěch, zaměstnancům nechávalo jenom bídu a krátký život. Dnes na nás nedopadají naše současné skutky, dnes doplácíme na dědictví svých pradědečků. Ale my potřebujeme udržitelný rozvoj a ne politiku "zpátky na stromy" a kádrování od duševně nemocných puberťáků... Kromě Jugoslávie se v Evropě od roku 1945 neválčilo, dodnes prosperující firmy odstraňují ekologickou zátěž a miny po 1. světové válce... Na konci minulého století jsem si myslel, že fanatismus vymře, na počátku zlatých dvacátých let mám už o tom obrovské pochybnosti...

15 0
možnosti
JP

Nejhorší bude, až si zavelíme Zpátky na stromy, ale ty stromy právě dožvýká nedotknutelný přítel kůrovec.

5 0
možnosti
RH

Karma a obrovský dík. Mohu tesat a sdílet, prosím?

6 0
možnosti
JP

Tesat, prosím, jen do biomasy, nikoli do živých stromů. A sdílet možno vše, kromě mého lože.

3 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik