Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, Josefe, tys to zase vypsal naprosto skvěle. Dokud bude místo na stavebním úřadě "bokem" finančně zajímavé, nic se nezmění. Mám na chalupě před očima stavbu, která šokuje i návštěvníky vesnice. A představ si...obec to tak nechtěla, povolení, resp.cedule ke stavbě nebyla. A co se nestalo? Ztratilo se všech pět nebo šest exemplářů žádosti o stavební povolení.

A tak se ten dům dostavěl bez povolení.

Majitel dělá u policie...

Takže když si toto dovolí malý stavební úřad, tak věřím, že developer získá pozemek, na kterém stojí chrám sv.Víta.

Peníze řídí a budou řídit všechno. Do doby než zvítězí ten "řitní semtex".

2 0
možnosti
JP

:-) Já mám zas, Marie, před očima ten svůj vysněný domeček. Tedy na papíře.

0 0
možnosti
Foto

Našla jsem Tě na titulce a početla si. S gustem poněkud masochistickým, protože souhlasím s každým slovem.

Tedy skoro s každým - on ten laskavý starosta malé obce neudělá se stavebním úřadem taky nic a užívá si podobných klackopodnohů i když chce stavět kolumbárium.

Když jsme se rozhodli bydlet, rozhodli jsme se nestavět a nakupovat. Ještě, že tak, nejspíš bychom nebydleli dodnes.

A hlubokosklon za šmrncovní popsání oblasti tak těžké, že je na ni nejspíš krátký každý jeřáb.

(A gratulace k té titulce)

3 0
možnosti
Foto

Cesta k nápravě samozřejmě existuje . opravdová opozice, která nežalobníčkuje, ale ví, co občany trápí a je rozhodnuta situaci zlepšit.

Ale co dělat, když právě opozice naši zemi do tohoto stavu zavlekla ?!

1 0
možnosti
Foto

Kterou opozici jako myslíte? Tohle je vývoj skutečně mnoha let a za tu dobu vládli a oponovali úplně všichni.

0 0
možnosti
TT

Sakra, to bych nenapsal líp! R^R^

2 0
možnosti
Foto

Přesná sonda do hlubin byrokratovy duše. :-)

Vlk sežral babičku?

Zakážeme dívkám vstup do lesa, babičkám ležení v posteli a všem plošně nákup dárkových balíčků k narozeninám. A pro jistotu zavalíme myslivce vyplňováním výkazů o inkluzi vlků v oblasti salaše.

A je po problému.

13 1
možnosti
KT

Jistě, mnozí věčně naříkají nad obludně se zvětšující byrokracií, ale podle výsledků voleb to většině vyhovuje. Kdyby to většině vadilo, volila by strany se svobodnějším přístupem k fungování společnosti.

Podle mého většina potřebuje nějakého ředitele vlastního života. Svoboda je totiž nelehká a vyžaduje odpovědný přístup k sobě i k okolí.

2 2
možnosti
JS

Ano stát své povinnosti a neschopnost něco řešit, řeší tím, že tu odpovědnost deleguje na občana s tím, že ho kontroluje a nařizuje, bylo několik požárů od nevyhovujících komínů a tak máme všichni na krku povinné a námi placené revize komínů a ono se sešel rok s rokem a světe div se, s počty požárů to ani nehnulo, už to nikdo nevyhodnotil s tím, že by tu nesmyslnou povinnost zrušil a takových věcí bychom našli povícero. Tyhle nesmysly nás ubíjejí jako národ a také nás ubíjejí ekonomicky, zase více úředníků a revizorů, místo aby tito lidé něco tvořili, tak zase jsou jen přisátí, takhle se Švýcarsko opravdu dohnat nedá.

9 0
možnosti
KT

S "českou" povahou se nedá dohnat vůbec nic. Když se podíváte do diskusí o kdejaké i okrajové záležitosti, ozve se mnoho hlasů po zpřísnění, zákazech, kontrolách. Vypadá to, že mnozí z nás jsou zřejmě masochisti, ale spíše kdekdo křičí protože se ho to netýká. Když pak dojde i na jeho zájmy čučí jak vyoraná myš a najednou se začne rozčilovat.

6 0
možnosti
FS

Pane autore, jsem starý člověk a nic jsem nestavěl a v této oblasti nevyřizoval. Vy jenom nadáváte, jistě oprávněně. Ale můžete mně neznalci stručně říci, kdo to tak natahuje? Cožpak tam nejsou nějaké lhůty? I když těch povolovacích orgánů je prý více jak dvacet, kdo je z nich nejhorší a on nemá povinnost vyjádřit se včas???

0 0
možnosti
JP

Nejhorší je, že úřady mají sice lhůty, ale než vyřídíte lhůtu u jednoho, nemůžete předložit druhému, žádný síťový graf, kde by lhůty běžely paralelně. Hrozbou jsou i sousedi, kteří dávají souhlas se stavbou. Pokud se jediný zašprajcne, jako jednomu mému známému, co mu už dva roky dělají peklo jehovisti odvedle, musíte se soudit. Jak pracují české soudy, asi tušíte. On s nimi za dva roky nepohnul ani o píď, stále se odvolávají. Pokud do řízení vstoupí např. nějaký podnik, tak ty nemají lhůty žádné. Atd. Se samotnými úředníky mám zatím zkušenost dobrou, v podstatě se mnou až soucítí, ale žádný předpis nepřeskočí, dopadlo by to jen na ně.

2 0
možnosti
LH

Kdyby nebylo tak nechutné zdanění, nevyplatilo by se vyhýbat placení daní.

Když nyní 70% toho, co vydělám, přímo či nepřímo sežere stát, bojuji za každé procento pro mne a chápu, že to tak mají i ostatní.

4 0
možnosti
JP

Bohužel, projektant, který mi vypracoval projekt domku, přiznal, že 12 z 15 jeho klientů se v různé fázi rozhodlo dokončit stavbu načerno, i za cenu mastných pokut. Nebyli to žádní sebejistí gauneři ani anarchisti, pohrdající institucemi. Jen byli lidsky zoufalí, když pochopili, do jakého obludného soukolí se vpletli, a nebudou mít střechu nad hlavou dřív než za léta. Smutné, ale vypovídající.

11 0
možnosti
VK

karma. co si volíme ve volbách, to máme.

3 0
možnosti
Foto

Problém není ani tak v lidech, ale v daném systému.

3 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik