Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 9
možnosti
JP

Celý tento příspěvek šel napsat jednou větou: Nemám rád blogové šmouly!

0 0
možnosti

Je krásné, jak se nic nezměnilo. Stará generace nadává na novou ;-D

Ano, pokrok se zrychluje, takže už není jedna generace jako druhá jako v sedmnáctém století. Ale co se tak podívám do minulosti, z generace hipíků nemohlo nic pořádného vyrůst, husákovi děti byl strašný odpad a ti dnešní miléniálové, ti jsou vůbec nejhorší. Kam ten svět spěje? ;-D

2 1
možnosti
JP

Ti mladí, to je vůbec Sodoma Gomora. Po tisíciletí. Ale prudce se to zlepší, až přijde generace umělé inteligence. Žádné sex, drogy a rokenrol jako u hipíků, žádné ideologicky vymyté mozky jak za Husáka, ale ani žádní mileniálové s jejich proflákanými životy na antidepresivech. Zodpovědnost, spolehlivost, absolutní pracovitost, úcta ke starším generacím a tím pádem pochvalný potlesk od nich. Konečně ráj na zemi.:-)

0 0
možnosti
Foto

Nemám sílu to číst na jeden zátah. Jo...písete o věcech, co mi chvílemi na nervy lézt už začaly. Musím uznat. Na zadku se ve škole díky všem možným projektům skoro nesedí...a věcné prodlužování a možnosti odkladů jsou úžasnou věcí. Bylo by toho víc. Ale fakt je...ze i já za svých studií jsem nechápala radu spolužáků, co školu prodřepěli v hospodě...lítali z jednoho děkanátu na druhej. až stejně vylitli a opakovali a školu neměli v sedmadvaceti hotovou. Myslet na mámu.co to dotuje? Ani nápad. Takže jo...dnes je to stran společnosti zaaastiteno s úsměvem a taky penězi...ale uvedomelych...co se hrnuli vydělávat nebylo ani za nás sto procent. Píšete o tom ale lehce a člověk se u toho zasmeje...a popremýslí...dá i dost zapravdu.:-)

0 0
možnosti
MK

Nemáte sílu to číst na jeden zátah... Zřejmě jste vážně nemocná. Tak přeji brzké uzdravení.

0 1
možnosti
MK

Normálně takhle dlouhé blogy nečtu, ale tenhle nešlo ignorovat. Karma!

16 1
možnosti
JP

Pravidlo "Čím delší blog, tím horší" prolomeno! Děkuji.

1 0
možnosti
JL

Autor se zaměřil na mlaďochy, 2000 a víc, ale když se tak rozhlížím kolem sebe - i starší generace, povitá maminkami v 70. a 80.letech, se ráda fláká nebo jí nic jiného nezbylo, většinou to ušijou na invalidní důchod na hlavu - to se dělávalo i za nás, za tzv. socialismu. Ty "hochy" těsně před 40kou, kterým se nechce dospět a pracovat, vyživují láskyplné matky a babičky...Podle mě to zas tak nevadí, protože se v kapitalistickém světě prostě nechytají. Jedna moje mladá příbuzná zmizla za hranicemi a žije různě po světě - N.Zéland, Kanárské ostrovy, žije s cizincem a jak pracuje netuším a jaký bude mít důchod už vůbec ne (je jí asi 30). Svět se prostě trošku rozprchl. Od syna jsem se dozvěděl, že na Kanárech žijí skupinky Čechů a Slováků v tamních jeskyních a živí se všemožně. Svoboda je svoboda, některé lidi prostě makat ve fabrice nebo ve skladu nebaví.

0 0
možnosti
JP

No vida, tak aspoň na Kanárech znovu Československá republika pohromadě.

2 0
možnosti
Foto

Jo jo, za našich mladejch let vysedávali v hospodě punkáči a dneska jsou to holt punkváči. I ten dotykáč (prováděný konečky prstů přes blůzičku) měl trochu jinej význam... Ale pokrok se nedá zastavit. Jen aby se z nich nakonec nestali diluviálové, až se jim ta ponorná říčka virtuality někde šprajcne. Pak by si přes chytrá zařízení místo megabitů museli vyměňovat trilobity. :-)

Ale ono v přírodě všechno probíhá v cyklech a vývoj společnosti asi nebude výjimkou. Hezky je to vystiženo v citátu, obvykle připisovaném Ottovi von Bismarck:

"První generace vydělává peníze, druhá spravuje bohatství, třetí studuje historii umění a čtvrtá zdegeneruje úplně".

https://www.aphorismen.de/zitat/18720

24 0
možnosti
JP

Jene, víte, že na mě máte špatný vliv? Jako reakci na váš příspěvek jsem musel složit báseň.

KAM KRÁČÍ PUNKVÁČI

Ještě že se nedožiju

megabytí v diluviu

co mě ničím nedojme

Nebylo by mi to milo

v generaci Ypsychilon

platit trilobitcoinem

4 0
možnosti
ŠZ

Úkol taky splněn. Nejdřív se mi to zdálo dlouhý, ale pak mě to vtáhlo. Moc pěkně napsaný. Okarmoval jsem to rád a dobrovolně:-) Dám to přečíst svojí choti. Ta to bude mít povinné i když je to baba v důchodu.;-)

8 0
možnosti

I18v20o 44Ž36á23č78e47k

26. 8. 2018 18:17

1.8. u nás nastoupil mladý programátor, ročník 94. Je chytrý, pracovitý a slušný. Zdá se, že práce ho baví. Znalosti má takové, jaké se od něj daly čekat, i když samozřejmě bude muset postupně přidat další. Těch pár týdnů je málo na konečný soud, ale zatím ho bereme.

Tím chci říci, že třeba ještě není vše ztraceno.

4 0
možnosti
JV

Hlásím úkol splněn. Řádně olajkováno, osmajlíkováno. ;-D R^

2 0
možnosti
JP

Správně, mileniální vojíne Vavřínku. A teď čelem vzad a šupem olajkovat a osmajlíkovat dalších sto zdejších blogerů, abyste si udržel jejich pevné přátelství. Poklusem vpřed!:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik