Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Výborně vystižená realita. Osamělého virtuála, totálně závislého na hrách, známe z vlastní rodiny. Za komančů byla jiná situace. Věci byly málo dostupné a člověk se musel snažit. Třeba si zkonstruovat svůj zesilovač, protože západní byly jen v Tuzexu a drahý. Tím se ale člověk zároveň vzdělával. Nebylo oblbovací hry, které vedou k neplodné závislosti a zabíjení času, který se dá využít tvůrčím způsobem. Mladí dnes nemusí nic tvořit. Vše je hotovo. Jejich úkol v systému je jenom konzumovat. Pokud mají za co. Vysoká škola za komančů měla neskutečnou cenu. Např. na studium jazyků, překladatelství, se na 1 jazykovou kombinaci dostalo 9 lidí z asi 1000 přihlášených. Nějaké přerušování nepadalo v úvahu. Za 5 let bylo hotovo. A že nás nešetřili! Dnes je škol jako máku, každý se dostane všude, pro nikoho to nemá význam, podle toho to studium vypadá. Navíc u mladých vládné názor, že VŠ je k ničemu, uživím se i bez ní. Pozorujeme u nich fakt jistou duševní hibernaci. Jakoby by byli duševně zabržděni, je snaha si jen tupě hrát, nic netvořit, nedělat, natož zakládat rodinu - na to není vůbec ani pomyšlení. Tuším, že zvláště hoši si vůbec neumějí představit, co taková domácnost a rodina představují. Smutný vývoj. Zdá se, že i přílišný dostatek všeho je na škodu. A navíc ty pitomé "sociální sítě" vedou k absolutnímu zblbnutí a izolaci.

7 0
možnosti
JP

Děkuji za příspěvek.

0 0
možnosti
LN

Já jsem napůl Y, ročník 74, ale patřím do ZED a poslední dobou do práce přijímám Y.

To, co tady pán píše, je hnusná realita. Nelze paušalizovat, ale ten trend tam je. Jasně, mezigenerační střet, vždycky to nějak dopadlo, ale taky to teď nevidím 2x růžově. Každopádně, za dvacet let se uvidí...

7 0
možnosti
MT

Manažerský blábol. Nic víc.

0 9
možnosti
Foto

Manažerský blábol by byl sepsán kratšími slovy, a zcela jistě by nevycházel z reality ale z manažerských představ, přání a přesvědčení. Blog vs. váš příspěvek je jak nebe a dudy. Nic víc.

5 0
možnosti
KS

Dočetl jsem to asi do půlky a dál se to číst nedalo.

0 8
možnosti
Foto

Erasmus. Opravdu vám proplatí všechno? Do německa 400 Euro není zas taková palba. A tak je to se vším.

0 0
možnosti
JB

Já na něm nikdy nebyl, ale podle známých je to o štěstí. Jsou země, kde příspěvek stačí na pohodlný život a jsou země, kdy to bez přivýdělku nejde.

0 0
možnosti
TK

Oni nám na ty důchody skutečně nevydělají. Ale můžeme si za to sami. Jaký svět jsme jim připravili? Svět, ve kterém s průměrným platem nemají šanci našetřit na byt. (Tedy našetřit na byt a mít ještě šanci na děti.) Svět, ve kterém polovinu platu mají odevzdat na věci, které nepotřebují (nebo si to myslí - důchody, dávky, školství, zdravotnictví). Svět, ve kterém si už mohou vybrat jen z pár nezáživných studijních oborů, protože většina za nás zajímavých profesí je dnes vykonávána za almužnu a cizinci. Svět, ve kterém je jim do očí jasně říkáno, že oni musí uživit ze svého platu několik důchodců, ale sami už žádný důchod nedostanou.

Je naprosto jasné, že velká část z nich na to zareaguje únikem. Únikem do jiného svobodného způsobu života, kde nebudou otroky. Nebo únikem do jiného (třeba virtuálního) světa, únikem ke kryptoměnám, které jim umožní vyklouznout ze zbytečné povinnosti odvádět balík peněz důchodcům a státu o který nestojí a který jim nic nenabízí. :-/

2 5
možnosti

Tohle je jen hospodské nadávání. Svět funguje stejně dobře/špatně, jak fungoval vždy. Jen určití lidé mají potřebu hlásat, že vše je špatně.

2 4
možnosti
MA

Teda vyplodit na základě setkání s jedním budižkničemou dvacetistránkový elaborát, to už se člověk musí opravdu hóóóódně nudit...

Jak vám již psalo pár lidí předemnou. Poflakovat se na ulici najdete jenom flákače, kteří nepracují, protože ti co pracují se tam z logiky věci jaksi nenacházejí. Protože se nacházejí kde? :-)

1 7
možnosti
JP

Asi jste četl jen titulek a perex. Norský povaleč je jen úsměvná ilustrace, celé je to o něčem jiném. O příčinách a následcích problémů jedné generace. Samozřejmě ne o VŠECH jejích příslušnících, ale o trendech, které když opravdu převládnou, nastane ten pravý “fičák”.

8 0
možnosti
PK

Jsem rád,že jsem taky z generace ZED a jinak jsem si početl,karmaR^

9 0
možnosti
JB

Víte, řeknu vám tajemství. Ať se podívate na jakoukoliv dobu a projdete se po ulici, tak najdete spousty mladých, co se jenom tak poflakují a nechtějí pracovat. Někdy mají baťužky, jindy číro na hlavě, pak zase dlouhé vlasy a žádné boty, někdy zase kožené bundy a nagelované vlasy a jindy kord a korbel piva.

Víte, proč na ulici vždycky vidíte takovéhle mladé lidi? Protože ty ostatní sedí v práci a vidět je nemůžete. A celé to naříkání na zkaženou generaci milenálů se nejvíc hodí rodičům, co si nemusí přiznat, že něco selhalo ve výchově, protože to přece není jejich chyba. Za to může tahle doba, která z dětí dělá flákače. A tak je každý případ alternativního životního stylu hned démonizovaný a řádně zveličený, aby se svědomí uklidnilo.

5 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 4
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik