Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mnedle by bylo smyslupné zavést také ženská příjmení, děděná po přeslici z báby a matky na dceru a korelující s mitochondriálním genomem, tak jako tradiční mužská příjmení děděná po meči korelují s Y-chromozomem.

Manželé by pak měli binomická příjmení, například Dvořák Novaččiný a Novačka Dvořáková.

0 0
možnosti
MT

Prechylovani by se melo postavit mimo zakon a zakazat. Je to otazka zvyku. slova se v anglictine neprechyluji, neco se pise stejne ale jinak vyslovuje, neco se pise jinak ale stejne vyslovuje, ale NIKDY v rozhovoru nebyl problem rozeznat co je co, o cem se mluvi a co se tim mysli.

0 8
možnosti
EP

Mě se Váš blog velmi, ale velmi líbí.Dosvědčuje, že člověk má pořád ty živočišné prvky lidoopů.To jsem se mylně domníval, že to již v době osvícenské vyšumělo.

3 0
možnosti
JP

No a vidíte: Hop - a je tu lidoop.

0 0
možnosti
Foto

Pobavil jste a karmuji..;-DR^

3 0
možnosti
Foto

Když čtu Meg Ryanová, Lucy Liuová nebo dokonce Angelina Jolieová, tak je hnus na kvadrát. Česká a slovenská příjmení si klidně přechylujme, ale příjmení cizinek nechme v původním znění.

3 0
možnosti
ML

M85a41r88t94i64n 61L18a54c95o

11. 5. 2017 11:39

"Jolie" hlavne nie je priezvisko (surname), je to druhé krstné meno Angeliny. Priezvisko (rodné) je Voight. Súčastné Pitt.

1 0
možnosti
TP

Pro mě za mě, ať se každý jmenuje, jak chce. Třeba "Velký buvol" nebo "Neradasemyje".

0 0
možnosti
JZ

Nebo hezky cesky, Neradasemyjeova.

0 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik