Nevim, jak vy, ale já jsem s dneškem naprosto spokojenej

22. 04. 2021 9:24:58
Jak doma, tak v šírym světě to šlape jak hodinky, ekonomiky, politiky i jiný cukrbliky. Všecko štráduje k lepšímu a světlý zejtřky máme evidentně za humnama.

Třeba naše vláda. Úžasný. Kdo jinej dokázal za drahný leta, že se nám děcka těšej jak pominutý do školy, dokonce do práce jsou lidi nadržený jak stepní kozy. Ruku na srdíčko, kdy ste naposled líbali silnici v sousednim vokrese, že už tam jako teda můžete na tu svou uňuchtanou chalupu? A kolikrát se vám zdály mokrý sny vo točenym pivku? A jak všicky toužebně vyhlížej volby! A to z nich bejvávali tak votrávený. Já teda taky – a rovnou řikám, že budu volit ty Piráty. Protože mládež nová – mládež Bartošova, to je mi příjemně povědomý. De z nich taková vostrá zelená energie, a jak víme z německýho Trevíru, kde před třema rokama instalovali na semafory místo panáčků symbol fousatýho Marxe, dali toho Marxe místo panáčka červenýho i zelenýho. Protože červená a zelená jsou to samý, to se - aspoň v Trevíru - ví. Mně je to teda jasný.

Budu si muset u Piráta Radka Holodňáka objednat knížku vod Marxe, protože je s chutí propaguje a tvrdí o sobě, že „šňupe komunismus“ a věří „v nevyhnutelné vítězství pracujícího lidu“. My jsme teda komunismus nešňupali, ale inhalovali, zvlášť třeba na Ostravsku nebo v severních Čechách. A to vítězství pracujícího lidu, to už jsme měli, né? Tak eště jednou dokola? A protože právě Holodňák vymyslel přejmenování Mladejch pirátů na Mladý pirátstvo, aby se votevřeli i nebinárním vosobám. Je to prostě můj člověk, protože jsem se po týhle informaci taky cejtil hodně nebinárně. A to je vám skvělej pocit, asi jako u měňavky, co si svobodně vystrčí panožku, kam se jí zrovna zlíbí. A když dodal, že přejmenování pirátomlaďochů „přispělo do normalizace společenské diskuze...“, vzpomínka na tu Husákovu normalizaci mi až slzu do voka vytlačila. Normalizace je prostě zase na pořadu dne, a to je dobře, protože i ta minulá byla moc bezva. A vůbec, je mně stydno, že i když mám státnice z marxismu-leninismu z VŠE, už jsem za ty desítky let přece jen leccos pozapomněl a potřeboval bych si ty Marxovy úžasný myšlenky osvěžit. V antikvariátech to už před lety byla bída, na Marxův Kapitál jste skoro nenatrefili, tak nás Holodňák zachraňuje. A navíc maj Piráti další úžasný komenty, z poslední doby se mi třeba moc líbilo, jak Pirátka Richterová kondolovala smrt miliardáře Kellnera. Že jako peníze nejsou zdaleka vše. Mnohdy spíš naopak. Naprostej souhlas. Manželce to vopakuju každej den, ale je v tomdle vošklivě binární.

Eště teda trochu váhám, koho volit, protože ten Fiala z odéesky taky neni marnej, rozenej vůdce, seká to jak Baťa cvičky a chrlí úžasný myšlenky jak islandskej gejzír. A s tou snovou netuctovou Pekarovou Adamovou Topkovou to dá. I ten Jurečka rád vyžene Babiše z hnízdečka. Čapího hnízdečka, rozumíme si. Já myslim, že sestřelit vládu půl roku před volbama a dosadit tam vládu Národní fronty, teda jednoty, je báječnej nápad. Prezident Zeman, co tu vládu národní jednoty bude dávat do kupy, je naprosto férovej chlap a pude všem zodpovědnejm politikům jako Fiala na ruku, můžou se spolehnout. Snad mu za to na Hradě místo nápisu VELEZRADA rozsvítěj ňáký Poděkování a lásku vám. Navíc tady máme teď novej zářnej příklad, že to jde, teda to sešikování všech politiků do jedný fronty – a totiž vrbětický výbuchy.

Politici v jedný lajně, Zeman to podpořil, Babiš na tiskovce sotva slzy zadržoval, Hamáček zamaskovanej cestou do Moskvy pro Sputnik jak vodstřelovač v maskáčích, opozice jednim hlasem schvaluje vyobcování ruskejch švábů z Bubenče a žádá eště daleko víc, senátor Pavlík Fischerů dokonce vyhoštění všech ruskejch diplomatů kromě velvyslance. Bejvalej velvyslanec v Rusku a USA Péťa Kolář chce aktivaci článku 5 NATO (spojenci přispěchaj na pomoc napadený zemi NATO). Tak čekám, kdo to teda aktivuje a kdo pak hlavně přispěchá. Páni, jeden den se člověk reje v zahrádce, a druhej den je ve válce. A nad hlavou mu svištěj migy, zle pronásledovaný našima gripenama. Vystrašenej uteče do sámošky, aby tam proved „útok na zboží“, jak vysvětloval vrbětický výbuchy premiér, než zjistil, že ho vytrhli z kontextu jak plevel ze záhonu, a tam ho napadne covid. Neni kam utýct.

Já se na to prostě těšim, nemůžu si pomoct. Zasmrádlej českej rybníček je najednou plnej kaprů, spíš sólokaprů. Už vidim, jak ruskej velvyslanec, potom co vytře svejch 31 budov velvyslanectví, sedne utahanej jako kotě coby svůj osobní řidič do čajky a odjíždí se poradit do Moskvy s českym velvyslancem, jak to dělá, když za ním příde českej občan, že ztratil pas. A dostane vodpověd, že náš velvyslanec osobně na vydávání náhradních dokladů přeškolil uklízečku. Absolutně spokojenej jsem i s tim, že z tendru na Dukovany vypadne ten Rosatom. Stejně by tam jen kazil ceny. Já bych teda šel eště dál, vyhodil bych z tendru i Korejce, protože jsou moc blízko Číny a Asiati táhnou za jeden provaz, teda bambus. A taky Francouze, jestli to tam za rok veme do ruky místo báječnýho Macrona Le Penová, tak nevim jak vy, ale já vod fašounů nic nechci. Ani Westinghouse se mi nepozdává, má už bůhvíkolikátýho majitele a nejeví moc vo Dukovany zájem. A stejně bude rozhodnutí na nový vládě. A dyž to budou mí milovaný Piráti, tak už jim kámoši z jejich EU frakce Zelení/Evropská svobodná aliance vysvětlej, že atom je svinstvo a měli by zavřít všecko jaderný včetně pecek v jabkách jako v Německu. A bude klid. Drobátko blekautovej, ale klid. A vo ten tady dycky šlo předevšim. No tak se holt nebude luxovat, jak ve Švédsku letos v zimě. No bóže. Nebo sprchovat jak v Chicagu v mrazech. Jestli voni toho Češi tolik naluxujou a nasprchujou, co? V tramvaji v létě mám vobčas pocit, že se nesprchuje nikdo.

V každym případě je fajn, že Hamáček pro ten Sputnik do Ruska nakonec nejel. Ať si ho vystřelej na voběžnou dráhu. Stejně to byla jen vodka smíchaná s pelmeněma. My tam pak vystřelíme Hamáčka. Češi v tom válečnym útoku Rusů na Vrbětice a rázný vodpovědi rozhodně nezůstali sami, ministr Hamáček požádal šéfa diplomacie Evropský unie Borrella vo solidaritu. Vo vakcíny jsme se teda v Unii servali jak koně, ale to vo nic prakticky nešlo, jen vo životy pár starochů. Záznam rozhovoru vám přinášim exkluzivně, taky mám ňáký zdroje:

Hamáček: Požádal jsem vás o solidaritu skrze prohlášení nebo možné vyhoštění důstojníků ruských zpravodajských služeb z evropskýho území.

Borrell: Ale nepožádal.

Hamáček: Ale požádal.

Borrell: Nepožádal.

Hamáček: Požádal.

Borrell (nakloní se k Hamáčkovi a šeptá): Víš, to asi nepude. Z evropskýho území ty ruský agenty asi jen tak nedostanem.

Hamáček: Proč?

Borrell: Protože na evropskym území leží i Moskva. Ale slibuju podporu, budou stačit zdvižený palce?

Nakonec přece jenom k rozsáhlý solidaritě s Českem došlo. Francouzskej prezident Macron odmítl na recepci v Elysejským paláci ochutnat ruskej kaviár, kancléřka Merkelová zarazila dodávku chlebíčků dělníkům na stavbu plynovodu Nord Stream 2 a v Bruselu vypoklonkovali jednu ruskou překladatelku. Nejlíp se zachovala Británie, Kamaru přinutili pokleknout před Kúdelou jako výraz solidarity s Českem proti rasistickejm Rusákům. A to bylo gesto jako hrom.

Mezitim český policajti s armádou vyhlásili po ruskejch agentech pátrání a v rojnicích pročesávali ve Vrběticích les, jestli se tam náhodou po sedmi letech od vejbuchů ještě neskrejvaj ruský agenti Čepiga a Miškin jak zajíček v své jamce, teda zemljance. Oba ale už zřejmě odpočívaj někde na dače za Moskvou, protože maj za sebou těžkou službu - a u všech tajnejch služeb světa dost profláklý ksichty. Soudim podle toho, že dyž má jejich fotky i BIS, maj je všichni. GRU má zřejmě těžkou personální krizi, když musela leta všude nasazovat jen tydle dva Carlose. A kdybyste za sebou měli tolik prohlídek památek jako salisburská katedrála, přírodní parky v Čečensku, na Ukrajině nebo houbaření ve Vrběticích, taky byste si už chtěli odfrknout. Proč houbaření? Detektivové se totiž domákli, že prostor skladů ve Vrběticích měl jen jednoho vrátnýho a díry v plotě, kudy se mohlo špacírovat na houby. Mám teda dojem, že i sklady brambor máme hlídaný líp. Vysloužilí vojáci z povolání vzpomínaj tiše na to, jak noční kontroly stráží muničních skladů byly vo život, protože stráže měly ostře nabito a prohnat svýho majora bylo vítanym zpestřením vojny. Ale to už zaplaťpámbů není pravda.

Tak jsem fakt s tim, co se v český kotlince teď děje, maximálně spokojenej. Je to velký dobrodrůžo a čekám ňáký další, eště lepčí fláky. A myslim, že se brzy dočkám.

Autor: Josef Prouza | čtvrtek 22.4.2021 9:24 | karma článku: 44.28 | přečteno: 7413x

Další články blogera

Josef Prouza

Dámský přirození jako dopravní značka? V pohodě, voddělí to zrna vod plev

Tendle rok je v EU zaváděná nová dopravní značka s kosočtvercem. Začali s tím ve Francii. Tak buď jde o nechutný lobování Renaultu na francouzským ministerstvu dopravy nebo nám tadle značka má napovědět, pro koho je. Vyberte si.

30.11.2023 v 9:11 | Karma článku: 44.09 | Přečteno: 9621 | Diskuse

Josef Prouza

Tak a dost kopání do vlády! Přichází soucit

Kdepak jemné okopávání kotníků! Vláda dostává rány zleva, zprava, pod pás, do slabin. Místo pochval a potlesku urážky, smích nebo rovnou výsměch. A tolik dobrého již vykonala, což vám tu hned předestřu. Sledujte!

28.11.2023 v 9:43 | Karma článku: 45.57 | Přečteno: 8529 | Diskuse

Josef Prouza

O Zlatou mříž -vtipy do smutné doby

Vykročte do dalšího dne s úsměvem na tváři. Ale jestli vás rozesměje zrovna tohle, to tedy opravdu nevím. Ale doufám.

1.11.2023 v 9:47 | Karma článku: 35.87 | Přečteno: 1690 | Diskuse

Josef Prouza

Z elektromobility je elektroMo… -by Dick

Děva Evropa se zamilovala do černého galána a teď se diví, že ji veze do pekla? Jak se mohlo stát, že evropským automotive obchází strašidlo demotivace a i nejvýznamnější automobilky stahují kalhoty, když brod je ještě daleko?

30.10.2023 v 9:42 | Karma článku: 37.29 | Přečteno: 1121 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 17.30 | Přečteno: 187 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 16.00 | Přečteno: 450 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.33 | Přečteno: 379 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.68 | Přečteno: 247 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 666 | Diskuse
Počet článků 277 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3397

Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...