Slovensko jsme odřízli, tak ještě Moravu a bude klid

2. 03. 2021 9:45:10
Všechno zlo pochází z Moravy. Můj přítel Milan tvrdí, že Moraváci svou svinskost maskují hranou bodrostí. Spěchám, proto riskuji, projíždím přes Moravu - i s rizikem umlácení valaškami a koštýři.

Už Ivan Mládek kdysi prozíravě varoval, že na Jožina z bažin platí jen a pouze chemtrails – práškovací letadlo. Naše skvělé Česko kouše, saje, rdousí nekonečný nájezd jurodivého Jožina. A žere hlavně ty nejlepší z nás – Pražáky. Jsme svědky nekonečného útlaku a řádění moravského a slezského živlu. Slováky jsme v roce 1993 naštěstí odřízli chirurgickým nožem Václava Klause: Já ti dám pithartovskej dvojdomek, padej z mýho letadla, Mečiare. A bylo to stejně pět minut po dvanáctý. Babiš už byl dávno zalezlej v důvěřivým českým kožichu. Tak si dodnes tenhle kalich hořkosti pijeme až do dna. Mohlo to bejt ale podstatně horší, na Hradě místo českýho moudrýho státníka mohla sedět Čaputová jak Krnáčová na pražským magistrátu, ministryně zahraničí Vašáryová by v Bruselu objímala Leyenovou a ministr vnitra Kotleba by v pražským metru vylučoval Romy z přepravy. Naštěstí se hlavní heslo Slováků Čecha do mecha a mech do Dunaja nenaplnilo, ale bylo to fakt o fous.

Zatím se nám to, bohužel, nepodařilo s Moravou. A jak by náš český národní balón vyletěl prudce k oblakům, kdybychom tu moravskoslezskou pakáž odřízli. Musíme si konečně přiznat, že kníže Oldřich udělal kdysi šílenou botu, že tu Moravu násilně k Čechám připojil. No jo, voči měl jenom pro Boženu a státnicky mu to vůbec nemyslelo. Ale nastal čas zúčtování. Včil! Až to bzúkne a budou brát gajzle. Jen to dohóknót. Se všemi jejich chachary, cypy, šalinami i sklépky. Vždyť jen se podívejte na tu smutnou přehlídku moravských „škraní“ v našich vládách. Co napáchali, tady snad nemusim rozvádět: Topolánek ze Vsetína, Nečas z Uherskýho Hradiště, Rusnok z Vítkovic, Sobotka z Telnice, Paroubek z Olomouce... Jedna postavička do džezu vedle druhý. Ze dvanácti premiérů ČR 5 Moraváků a Slovák. Nás tu v Čechách žije skoro sedm miliónů, voni jen čtyři. Úpíme pod tou moravskou bandou nemytou jak votroci. A to nemluvim vo největších „hvězdách“ v současný vládě: Maláčová z Uherskýho Hradiště, Schillerová z Brna, Metnar z Olomouce, Plaga z Ivančic, Zaorálek z Ostravy... Jen vyštvali českýho budějickýho Vojtěcha a pardubickýho Prymulu ze zdravotnictví, už se tam nakvartýroval Blatný z Prostějova. A jedem do lockdownů jak namydlenej blesk. My tam nemít Havlíčka z Budějic a Hamáčka z Boleslavi, tak fakt nevim. Ze 14 členů vlády sedum cizáků. Už vám docvaklo, proč jsme tam, kde jsme? Jak jsme todle mohli dopustit?!

A to vůbec nemluvim vo parlamentu. Kdo se porval ve sněmovně? Jasně, že Volný. Je z Poruby, tak se prostě porubal. S kym? S Hanzelem z Karviný! Kdo se hned do rvačky vložil? Veselý z Krnova. Všechno Moravskoslezskej kraj. Že si to nevyřikali někde ve Stodolní. My, Češi abysme teď kvůli nim chodili před světem kanálama. Jen to vzal v ODS do ruky Fiala z Brna, vypadaj modrý ptáci jak voškubaný slepice. Musel se pro podzimní volby sčuchnout s Jurečkou z Přerova. Za Pekarovou Adamovou z Litomyšle se ale neschovaj, přede mnou rozhodně ne. Eště že už neni na postu ombudsmana Šabatová z Brna, ale Křeček z Prahy. To jsme ale vybrali jen jednu zatáčku.

Úplně zářnym příkladem moravskejch kun v českým kurníku je fotbalovej svaz. Tam to ovládli do mrtě, taky se do roku 2011 menovali Českomoravskej fotbalovej svaz, to leccos naznačuje. Co neposvětil moravskej gang, neprošlo. Kdyby Moraváky nedrželi u huby poctiváci Pelta z Varnsdorfu a Berbr z Nýřan, tak by to bylo úplně ztracený. Tak je hned ty hyeny moravský práskli polišům a nechali zavřít, aby jim na jejich rejdy nikdo nekoukal. Je to prostě prolezlý všude a držej při sobě ty moravský agenti jak slepený kanagomem.

A proto - pryč s nima. Žádný mazání a parlamentní vyjednávání, to by zablokovali. Vojenskej převrat! No jo, ale jak? Ministr obrany Metnar z Olomouce, náčelník generálního štábu Opata z Hranic, maj to tam moravský piklíři slušně vobšancovaný. To bude chtít plukovnickej převrat pod vedenim vrchního velitele vozbrojenejch sil Miloše Zemana z Kolína. Pozatýkat všechny moravský agenty v Praze, to bude fuška, je jich tady jak švihlíků. A pak tanky na hranice, nad Čechama vyhlásit tvrdej lockdown pod záminkou vomezení šíření britský mutace viru ze západu Čech na Moravu, to zbaštěj i s navijákem. Žádný špacírování z vokresu do vokresu. Jedinečná šance, teď nebo nikdy. Jen tak mě napadá, jestli vono už to nezačalo a mně se nic neřeklo.

A pak už se budem jen prohejbat smíchy, jak si Moraváci vládní metropoli zřizujou v Brně. To Brno jim teda zvlášť přeju, už žádný hrození pěstičkou do Práglu. Počítám, že do roka vypukne válka mezi Ostravou a Brnem a Volný bude rozdávat flákance napravo nalevo už v moravským parlamentu. Ale voslabenej nepřítel - dobrej nepřítel. A český pivo jen za tvrdý valuty, ať si lemtaj ty svý patoky ze sklípků, to hravě nahradíme krabicákama ze Španělska, rozdíl nikdo rozhodně nepozná. Tady na blogu idnes musíme samozřejmě vylifrovat okamžitě všechny moravský blogery, prostě, když se kácí les, tak lítaj větvičky.

A bude to mít i spoustu dalších vedlejších efektů, třeba Ústavní soud, co řadu lidí teď tolik míchá, zůstane v Brně, a u nás ho už prostě nezřídíme. Proč taky, když budem mít vojenskou juntu a polní soudy rozhodně nenechaj ňáký návrhy válet tři roky v šuplíku. Hodně bude muset přitvrdit migrační politika, než postavíme mezi náma a Moravou mexickou zeď podle pro Ameriku už nepotřebnejch návrhů. Bude řada pokusů o ilegální přechod za lepšim bydlem a žádostí vo azyl kvůli totalitnímu brnocentrismu. A jak znám Moraváky, tak i řada podzemních tunelů se prokope. Zvlášť třeba v Jihlavě, co leží půlkou na Moravě a půlkou v Čechách a má navíc rozsáhlý katakomby.

Turismus bych teda zachoval, protože bych rád dál navštěvoval svý milovaný Jeseníky a rodiště v Olomouci. No jo, sakra, dyť já budu mít rodnou hroudu v cizině! A hroby předků taky. Aha. Ježišmarjá, dyť já jsem Moravák! A možná tady nedostanu ani azyl, ani zelenou kartu! A ze zdejšího blogu vyhoděj i mě! ... Tak nic, rušim to. Eště to s náma Moravákama a Slezanama musíte, Češi, nějak vydržet. A hlavně my s váma. Pěkně to v tý Praze vedete od desíti k pěti, Češi zoufalí. Kdybyste proti nám, Moravákům, pořád nepiklili, bylo by tu hned líp.

Autor: Josef Prouza | úterý 2.3.2021 9:45 | karma článku: 35.63 | přečteno: 1559x

Další články blogera

Josef Prouza

Dámský přirození jako dopravní značka? V pohodě, voddělí to zrna vod plev

Tendle rok je v EU zaváděná nová dopravní značka s kosočtvercem. Začali s tím ve Francii. Tak buď jde o nechutný lobování Renaultu na francouzským ministerstvu dopravy nebo nám tadle značka má napovědět, pro koho je. Vyberte si.

30.11.2023 v 9:11 | Karma článku: 44.09 | Přečteno: 9619 | Diskuse

Josef Prouza

Tak a dost kopání do vlády! Přichází soucit

Kdepak jemné okopávání kotníků! Vláda dostává rány zleva, zprava, pod pás, do slabin. Místo pochval a potlesku urážky, smích nebo rovnou výsměch. A tolik dobrého již vykonala, což vám tu hned předestřu. Sledujte!

28.11.2023 v 9:43 | Karma článku: 45.57 | Přečteno: 8528 | Diskuse

Josef Prouza

O Zlatou mříž -vtipy do smutné doby

Vykročte do dalšího dne s úsměvem na tváři. Ale jestli vás rozesměje zrovna tohle, to tedy opravdu nevím. Ale doufám.

1.11.2023 v 9:47 | Karma článku: 35.87 | Přečteno: 1688 | Diskuse

Josef Prouza

Z elektromobility je elektroMo… -by Dick

Děva Evropa se zamilovala do černého galána a teď se diví, že ji veze do pekla? Jak se mohlo stát, že evropským automotive obchází strašidlo demotivace a i nejvýznamnější automobilky stahují kalhoty, když brod je ještě daleko?

30.10.2023 v 9:42 | Karma článku: 37.29 | Přečteno: 1120 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.84 | Přečteno: 573 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 1976 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.77 | Přečteno: 285 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.31 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.46 | Přečteno: 273 | Diskuse
Počet článků 277 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3397

Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...