Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Josefe, se zděšením a nesmírným smutkem jsem se dozvěděla o Vaší smrti. Nejvzácnější lidé nás opouštějí... Ať je Vám tam nahoře dobře.

2 0
možnosti

Vy už se nám můžete jen smát, kroutit nad námi hlavou a čechrat si peří (pokud si neleštíte rohy)..ale ten Vás poslední blog vo diamantu..ten byl sakra dobrej! Děkuju...

2 0
možnosti

Už asi všichni víte, co se stalo - tak já naposledy okomentuji článek pana Prouzy. Nic světoborného, už jsem to leckde zmiňoval, ale tady u té značky diamantu je to prostě potřeba říct:

V žádné jiné zemi kromě bývalého Československa nikdo při pohledu na kosočtverec nepomyslí ani pod vlivem toho nejšílenějšího koktejlu drog na cokoli v souvislosti s pohlavím. Opravdu jsem se tím zabýval, jsme s tím jedineční - a můžeme z toho mít dobrou srandu, jak ji pan Prouza taky měl rád, třeba když si přeložíme lidové pojmenování německé kancléřky. Té se říkalo Rautenprinzessin nebo Rautenkönigig, tedy kosočtvercová princezna, resp. královna. Němci v tom neviděli nic jiného, než její standardní držení rukou při proslovech - někde na úrovni podbřišku styk levého a pravého palce nahoře a dalších prstů dole, formující palci a ukazováky dokonalý kosočtverec. Jen my v tom přízvisku slyšíme nějaký dvojsmysl!

Tak na shledanou jinde.

1 0
možnosti

No, v tomhle máte pravdu. Existoval nějaký český studentský film, tuším to bylo o ekologii nebo tak něco. A na jeho konci byl záběr na kadibudku na které byl tenhle kosočtverečný symbol vyrytý. Ten filmeček získal ve Francii nějakou cenu, hodnotitelé se rozplývali nad jeho hloubkou a tak podobně a jen měli nakonec takovou otázku na autora - proč tam u všech všudy byl na konci záběr na ten znak Renaultu? Byl to sponzor?

1 0
možnosti

Vážené čtenářky, Vážení

čtenáři, nebojím se v drtivé většině napsat, přátelé ...

Přátelé, velmi nerad, ale musím vám sdělit smutnou zprávu ...

V pátek vpodvečer Pepík Prouza zemřel 😓

Poslední rozloučení proběhne tuto sobotu 9.12.2023 ve velké obřadní síni krematoria v Praze - Strašnicích

Věnujte, prosím, Pepíkovi tichou vzpomínku.

Za pozůstalé děkuji.

14 0
možnosti
Foto

Zrovna to čtu.... Upřímnou soustrast rodině a Josefovi díky a klid.

5 1
možnosti

J46a75n 20M76i21k18e30š

4. 12. 2023 18:49

tohle píšou v blesku:

"V pátek 1. prosince ve věku 66 let náhle zemřel redaktor, moderátor, scenárista a dramaturg Josef Prouza (†66). Stál například za legendárním zábavním pořadem Bingo, zahrál si i v muzikálu Šakalí léta (1993)."

3 0
možnosti

A přitom stačí málo.....

hoši v čistě chlapecké třídě přestali rýt do škamen geometrické obrazce poté, co Komenský provedl pedagogický pokus se smíšenou třídou: „A když jsem se jich ptal proč (přestali), víte, co mi řekli? Protože zjistili, že to tak nevypadá

1 0
možnosti

I47v72o 81K62u94b38e35s

1. 12. 2023 14:56

Tento článek je možná vulgárně vtipný, ale fakticky zcela nesmyslný. Diskutovaný symbol byl původně zaveden na silnicích v USA již v sedmdesátých létech minulého století v době energetické krize. Takto označené pruhy se nazývají "HOV lane" (High Occupancy Vehicles) i když ta zkratka panu Prouzovi nejspíš připomene jinou vulgaritu. A ano, kosočtverec je mezinárodní symbol diamantu. Sačí si zagůglovat "diamond shape"..

Rozhodně tento silniční pruh není určen pro štrádování nové ekologické šlechty. Jak již anglické pojmenování naznačuje, ve vozidle musí být kromě řidiče ještě jeden až dva spolujezdci. Říká se tomu v novočeštině "car sharing". Sníží se tak množství aut kolem velkých aglomerací s prokazatelně pozitivním vlivem na lokální koncentraci smogu v ovzduší.

Kromě toho tento systém nezavedli jen ve Francii, ale i v Nizozemí, Norsku, Velké Británii a ve Španělsku. Takže to není bruselský výmysl a asi to dokonce dává smysl, když v zemi neomezených možností se toto pravidlo udrželo již přes padesát let.

1 2
možnosti

Aby bylo jasno ten vulgarni vyznam to ma jenom v cechach a na slovensku. Vsude jinde je to kosostverec.

1 1
možnosti

P83a53v78e28l 44H74e62m22e87k

1. 12. 2023 12:18

Mýlíte se pane Sekero. Také jsem si to myslel, ale tento klasický piktogram jsem našel na toaletách v Ženevě, několikrát v Německu a teď nedávno dokonce v Istanbulu. V mnoha případech byl taktéž doplněn centrální čárkou a občas sluneční koronou kolem. O významu se nedalo pochybovat.

6 0
možnosti

Pro zbytek světa je to normální, geometrická figura.

2 1
možnosti

Nerad bych přítomné zklamal, ale ten symbol najdete v Japonsku na každé druhé křižovatce - je to symbol STOP. Kdybyste se ve škole lépe učili japonské znaky, tak byste to věděli.

Jinak já jsem celoživotní renaultista, a možná i to mě motivuje chovat se tak, aby byl snadno rozpoznatelný obsah auta od obalu...

3 0
možnosti
Foto

Ale ty auta s tímto znakem na kapotě se podle toho taky chovají !

2 1
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik