Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Buďte nadále hodně zdraví a to ve všech rodinných domácnostech

0 0
možnosti
Foto

Já se ani tak nebojím, že onemocním a umřu, jako že mě dají do karantény a budu se muset potýkat se systémem. Ale uznávám, že nejsem STK.:-)

1 0
možnosti
Foto

J59a91n18a 63M22a84j81o88v64á

30. 9. 2020 18:22

Jako se systémem stojím tři hodiny na test?

0 0
možnosti
MP

Ja jsem profesionalni osetrovatel a obsluhuju ted i lidi s covidem, tak kdyby te to natolik sklatilo, Josefe, ze bys potreboval odbornou pomoc, nevahej se na me obratit, pro tebe ze stare znamosti prijedu i ku Praze, ale plinecky a koupaci propriety musis mit vlastni. Gratuluju k patemu mistu, protoze cislo 5 zije a teprve jeste vsem ukaze, kam patri. Pekny den s covidem ci radeji bez ;-DR^

3 1
možnosti
JP

Tak tohle mě, Michale, až dojalo. A přeju ti nezvykle kromě štěstí i spolehlivé ochranné pomůcky v práci, vděčné pacienty, co ocení tvou práci i odvahu. A komentář k mému umístění v Blogerovi roku “číslo 5 žije” je zatím to nejvtipnější, co jsem o své výkonu v anketě četl. :-)

2 0
možnosti
Foto

Už jsem to psal, tak ještě jednou. Naši známí mají činžovní dům, který tvoří přízemí, kde bydlí oni, první patro, kde nikdo nebydlí a třetí patro, kde bydlí jejich syn. Protože má cukrovku, tak šel na test a bylo mu sděleno, že je pozitivní a šel do karantény, kde byl 14 dnů bez příznaků. Nikdo se o něj nezajímal. Naši známí po 21 dnech se vraceli z Moravy od dcery. Po příjezdu jim bylo sděleno, že jsou v karanténě i s třemi vnoučaty, které si vzali na prázdniny. I když se synem nebyli po tuto dobu ve styku. Prošli dvěma testy bez příznaků. Bratr pracuje u jedné firmy, kde sedí v mrňavé kanceláři a naproti němu sedí kolegyně. Mají k sobě přiražené stoly. U té byl zjištěn covid. Měla teplotu, kašlala, smrkla a blbě se ji dýchalo . Po necelém týdnu to postupně odeznělo. Brácha se ženou se chystal na karanténu a testy a chodil dál do práce. Celkem osm dní se nic nedělo. Po osmi dnech mu zavolala hygiena, jak mu je. Řekl, že je mu dobře. Další dotaz zněl, zda chce jít na test a brácha odpověděl, že ne. Bylo mu sděleno, že když mu nic není je vidět, že je zdravej, na test nemusí chodit a protože jsou svátky, tak ať zůstane doma a v úterý jde do práce. Byl jsem v papírnictví koupit obálky a od prodavaček jsem se dozvěděl, že se kolektivně objednaly na testy a protože nečekaně přišlo zboží na testy nešly. Za tři dni telefonát, kde jim bylo oznámeno, že jsou pozitvní i kdy na žádných test nebyly. Co se o tom má jeden myslet.

0 0
možnosti
JP

To s tím oznámením o pozitivitě, i když prodavačky na testech vůbec nebyly, zní jako úplné sci-fi. Když si však uvědomíme, jaký počet testů se denně provádí a jaký řetězec “lidských faktorů”, nedokonalých, chybujících a v krizi i nedostatkových a přetížených vstupuje do hry, asi ani toto není vyloučeno.

2 0
možnosti
Foto

I67v35o 25C62i35l73i28c36h

30. 9. 2020 11:20

Upřímně, Váš syn tomu šel vyloženě naproti ;-( Ty seznamováky nejsou povinné a obvykle je ani nepořádá přímo fakulta, ale pouze nadšenci. Ale chápu to, bezstarostné mládí. Přeji brzké uzdravení a už žádné další nakažení ani karanténu.

2 0
možnosti
Foto

J50a61n51a 54M25a49j70o81v48á

30. 9. 2020 11:28

Jací jsme ve dvaceti byli....

2 0
možnosti
Foto

J23a74n68a 92M86a60j62o58v81á

30. 9. 2020 10:32

Držte se. Doma i v okolí.

Upřímně - ty seznamováky a podobné akce naprosto nechápu. Ale uznávám, že nemusím chápat všechno. Na jedné straně si nemůžeme (ve stabilních párech) ani zajít zatancovat už, na druhé straně se daří rumovým družbám. Nebo si mohl někdo třeba jen i myslet, že se na seznamováku nebudou seznamovat?

Ale ono se to těžko radí. Všechno je to neobvyklé a jak jsme se tak rozdělili na ty, kdo hlásají konec světa a na druhé straně na ty, kdo tvrdí, že se vůbec nic neděje, jakoby úplně zapadl ten racionální střed, kde jsou nejspíš lidé s věcným úsudkem a schopní nějakého vyvažování.

A v tomhle budu taky po bitvě ten nejlepší generál...právě ten racionální střed a věcné mozky měly být zapojeny hned tak v květnu. Neprošvihlo by se léto...

1 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že ten "střed" nejste schopna u spousty lidí vidět a vnímat. Ale to není jejich chyba. Máte to nastavené tak, že na jedné straně jsou panikáři a na straně druhé cochcálisti. Jenže ono to tak jednoduché vůbec není, svět a lidské povahy nikdy nebyly tak černobílé...

1 0
možnosti

Tuto otázku, zda znám někoho kdo chytil covid, mi nedávno v diskuzi položil diskutér. Jasně, co nevidím, ale hlavně nechci, to není. Bohužel, tím problém nezmizí.

No, Josefe, myslela jsem na to, jak si užíváš domečku, ale tenhle scénář mě tedy nenapadl ani náhodou.

A už chápu Tvé rozpoložení.

Přeju Ti, ať se vše zase vrátí do klidu. A všem doma hlavně návrat ke zdraví.

Napsal jsi to, jak to jen ty umíš.

I trochu toho humoru se vešlo. STK...mě dostala. Asi pro jistou podobnost:-)

3 0
možnosti
JP

Díky za přání, Marie. Strkáním hlavy do písku problém opravdu nezmizí, ale myslím si, že tohle chování některých lidí je prostě určitou “pštrosí” a tedy dost naivní obranou před stresem a beznadějí, kterou by jinak těžko zvládali. Covid bere lidem nejen zdraví a životy, ale i perspektivy, jistoty a ne zrovna malé skupině i finanční a materiální statky. I obviňování vlády, hygieny, lékařů, prostě kohokoli jiného než sebe je přenášení odpovědnosti na druhé, snímá břemeno vlastní viny. Bohužel zcela iluzorně. Jestli až 80% občanů Anglie nařízená hygienická opatření nerespektuje, jak ukázal jeden výzkum, ani nemůže být stát garantem účinného boje proti covidu. Protože stát jsme zase jen my.

3 0
možnosti
Foto

Hezky napsané, ano když jsem viděla ten sraz těch sobců , kteří se sešli v neděli Praze, tak jsem si říkala jak pitomoučcí jsou. Nemocnice v Praze pomalu plní své kapacity, kam ty "hlupáky" co si tam postáli budou pak dávat ? Píše se, že 1/4 má těžší průběh, takže ono těch co budou potřebovat nemocniční péči bude sakra přibývat a pokud se to nezastaví přestanou nemocnice stíhat. A k článku, když se zamyslím nad tím, jak se chovají university, tak pokud tohle má vychovávat budoucí inteligenci tak to je katastrofa : nonakonec pan Fiala z ODS je toho ukázkou, první řval, jak poškodíme ekonomiku, ale on by to řešil lépe jak vláda - která je opět nepřipravená . To by mně zajímalo jak , zakázal by srazy, cestování do zahraničí, jen slova, slova , slova....

A Vám držím pěsti a děkuji za článek !

7 0
možnosti
JP

I kdyby, paní Ludmilo, vláda nepřijala žádná protiepidemická opatření, covid jako globální problém by to udělal za ni. Když si před půl rokem dnešní ministr Prymula dovolil zauvažovat, že hranice mohou zůstat zavřené až na dva roky, média ho za to nemilosrdně popravila. Tak hranice jsme brzy otevřeli, ale z druhé strany je hned zamkli na devět západů, karantén a testů naši sousedi, včetně bratrů nejbližších, Slováků. Výsledek je stejný, ale ne v očích mnohých. Protože z naší strany přece zavírala občany “za totalitní dráty” neschopná neobolševická vláda, kdežto z druhé ty moudré demokratické vlády práva, spravedlnosti a solidarity. I když ještě na jaře nám ta nejmoudřejší z prozíravých v EU von der Leyenová prala žrádlo za omezování pohybu lidí přes hranice. Ale to je sakra rozdíl, ne? A to samé například v ekonomice. Kdo zastavil Škodovku a další podniky na jaře? Pokud vím, Volkswagen a jiní zahraniční majitelé. Nikdo u nás, ani vláda, si to nepřál. Takže ani zaříznutý půlbilionový dluh v ekonomice tak úplně jednoznačně na hlavu vlády, protože nežijeme v ekonomickém či zdravotním vzduchoprázdnu, ale pandemicky a “panekonomicky”, nepadá. A mohl bych pokračovat třeba sportem, fotbal si nezahrajem se Slováky třeba (už zase) vůbec, ne kvůli zákazu u nás, ale u nich.

2 0
možnosti
ZZ

Já jsem znal jednu paní u nás z ulice - 43 let. Občas jsem ji potkával, ale pouze jsme se zdravili.

Po 4 denní hospitalizaci v nemoci zemřela na Covid, nebo s Covidem - to už je jen slovíčkaření.

A těch co chytili covid znám asi 10 - ale všichni měli jen lehčí formu až na jednu cca 53 letou paní, kterou z toho ale v nemocnici po 14 dnech vysekali.

To že něco nevidíte kolem sebe, neznamená, že to neexistuje. Oni se ti postižení tím ani příliš nechlubí a většinou se jen tiše a skrytě izolují, aby je nikdo neviděl. Pokud to na ně někdo vyloženě nepráskne - tak se ani nedozvíte, že to měl někdo z vašeho sousedství, kterého dobře znáte.

;-(;-(;-(

5 0
možnosti
JP

Není divu, že se tím málokdo chlubí, já jsem to tedy na sebe “prásknul”, protože jsem se nezodpovědně nechoval, a přesto na to doplatil. Ale už na jaře ti lyžaři z Itálie věděli, že se nemají chlubit svým rozhodnutím, i přes už tehdy důrazná varování do Itálie nejezdit. Kdo by si - navíc veřejně - rád přiznal, že se choval jako naivní sobec. Jinak ovšem naprosto souhlasím, že stát nezveřejňuje covidová data o konkrétních lidech či jen obcích. “Hněv lidu” by totiž zákonitě spláchl do jednoho nezodpovědného sobeckého pytle i ty, kteří jsou v tom opravdu zcela nevinně. Nehledě na to, že pokud by někdo nakazil jiného a ten zas třeba svou babičku, která by zemřela, mohlo by dojít i na “krevní mstu”. Sousedi jsou někdy schopni se i postřílet kvůli jedné “stínící” jabloni. Práce se zdravotními daty je opravdu velice citlivé zboží, to si naštěstí stát uvědomuje.

3 0
možnosti
LH

KOnečně někdo kdo napsal realitu - za mě karmaR^

9 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS