Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Neposlušně hlásím, že na evropském subkontinentu byl pozorován nový živočišný druh - eurosomrák. Ale není to ani pták, ani lasička, ale speciální čeleď obřích pijavic, živících se výlučně evropskými dotacemi a nalézajících se obvykle v politických bažinách, zhusta v blízkosti čapích hnízd. Protože nemá přirozeného nepřítele (s výjimkou samičky medvídka koaly), poměrně rychle se šíří a dnes ho můžeme najít i v blízkosti vládních korýtek a napajedel. Zajímavé je, že kdykoliv na něj zoologové ve volné přírodě narazili, měl prázdný močový měchýř. Zřejmě proto mu byl přisouzen odborný název "eurosomrák vyčuraný".

Tohoto objevu se hned chytla recesistcká strana "ANO, bude Eurosoumrak", která navrhuje zastavit na území Evropy veškerou průmyslovou i zemědělskou výrobu a žít pouze z dotací. Beethovenovu Ódu na radost v roli evropské hymny pak zřejmě nahradí instrumentální mezihra z Wagnerovy opery "Götterdämmerung". :-)

2 0
možnosti
JP

Twilight of Gods, jó, to znám. To je ta upíří sága s Pattinsonem a Stewartovou. Jak se setmělo, už sáli dotace z našich, samozřejmě krvavých, mozolů. Opravdu k téhle filmové sérii složil hudbu Wagner? Ten přece napsal jen Ódu na Karla Gotta (Gott sei Dank, ne Götterdämmerung). Nebyl to Karel Vágner a Holky z naší upíří školky? A s tím hnutím ANO, bude Eurosoumrak plně souhlasím, výrobu průmyslovou naštěstí zastaví už brzy právě vynalezené perpetuum electromobile a tu zemědělskou zase tzv. plemenný chov ovcí merkelino, chci říct merino. Měly to být původně krávy, co tzv. dotační kruh uzavřou, ale tu poslední, trpící hroznou plynatostí, zalehla obětavě svým tělem Greta ve svém Thunbergovském, dříve jen Thunovském paláci v Praze, který jí věnovala vděčná poslanecká sněmovna za zkrácení školního týdne na čtyři dny, protože se tím vyřešil alarmující nedostatek učitelů ve školství. Jen Václav Klaus ml. to označil za vytloukání klídku klídkem, čemuž ale nikdo nerozuměl.

0 0
možnosti
Foto

;-D Dost dobře ,,voprouzený"R^ Snad se z toho ,,někdo" ,,neopruzne", ba až vlka nechytí. I když i na vlka je prej taky osvědčená zbrań. Nikoli tedy ,,kalach", ale lupara;-)

0 0
možnosti
JB

R^:-) Bezva, ušetřil jste mi spoustu času.

0 0
možnosti
JT

R^;-D jste vynikající průvodce, mohl byste použít i další hlášku z "Poslední leče": "pojďte za mnou, já to tady znám":-)

5 0
možnosti
JP

Děkuji za příspěvek, ano, hlášku “pojďte za mnou, já to tady znám”, občas sám používám, mám tu hru prostě moc rád.

2 0
možnosti
JH

J53a98k14u49b 19H65o56z24a

29. 5. 2019 11:23

Moc fajné. Jen bych si dovolil drobnou opravu: Rosomák je ve skutečnosti dost drsná lasička. ;-)

3 0
možnosti
JP

Rosomák sibiřský (zase jasný Putinův vliv) musí být drsný, jinak by na Sibiři nepřežil, je to vlastně malý medvěd. Díky za upřesnění.

4 0
možnosti
DJ

Krásně shrnutí názorových proudů či výplodů, kterými se nás vševědoucí "politologové" a "novináři" snaží nakrmit, abychom my "plebs" pochopili, jak ty volby dopadly. Jo, zábavný kolotoč nebyla ani tak tak "kampaň", jako ty povolební tanečky, naparování, nafukování a poklepávání se po ramenou. To je až... fascinující, ale hlavně prča!!

6 0
možnosti
JP

Máte pravdu, to proběhlo opravdu u všech. Jen ten Hamáček si to neužil, musel řešit, kdo jako poslední zhasne.

3 0
možnosti

No, Josefe, pěkně jsi to europrádlo vypral! S vyvářkou, ale bez aviváže.

Eu je bezesporu největší spektákl, krerý hned tak něco nepřekoná.

4 0
možnosti

p.s. teflonový Macron alias antiadhézní je velmi trefné:-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik