Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to napsané s vtipem, nadhledem a značnou vyvážeností. Hra s češtinou a novotvary je mi sympatická, v tomto smyslu je to "můj šálek kávy".

Pokud jde o bubliny, mám zato, že jinak legitimní sociologický postřeh je ve veřejné diskusi zneužíván zhruba tímto stylem: "Nojo, to není žádný Váš osobní názor, Vy to máte z té své bubliny, kde se v těch vašich omylech vzájemně utužujete a nechcete vidět onu SKUTEČNOU realitu!" (Tu "naši" že ano). Je to taková milá podpásovka, jejímž cílem je deklasovat nositele určitého názoru a vyřadit ho z diskuse.

Ale jinak O.K. Férová kritika do sebe uzavřených zacyklených názorů je naprosto v pořádku za předpokladu, že někdo věcně vysvětlí, kde je chyba a nebude se uchylovat k paušálnímu odsudku pod pláštíkem nálepkování a bublinkování.

Závěr textu se mi líbí, dobře to k němu graduje. Karma

0 0
možnosti
Foto

Jestli vy nebudete psanec... :-)

To já to mám jednodušší. Klubové barvy Votroků jsou černá a bílá, takže v tom našem černobílém světě se cítím jako na domácím stadionu. Taky jen trpělivě čekám až se to celé sesype.

A na teroristy v uličce zásadně volám: "Okamžitě znehybněte nebo o vás napíšu blog" popřípadě, pokud se události řítí střemhlav vpřed, akčnějším: "Stůj nebo Facebook!"

4 0
možnosti

Jak jinak, Josefe, než skvělé!

Moc pêkně jsi to vystihl. Dík!

3 0
možnosti

Děkuju, Marie, jak tě v diskusi uvidím, hned pookřeju. Asi jako když vidím zástupy dětí a mládeže na tanečních soutěžích jako porotce, jak dřou, hýří energií a radují se z každé povedené figury, že tenhle svět se tak úplně neřítí do katastrofy. Mně sice ke skepsi stačí často málo, ale zrovna ta málo i k optimismu. A tvoje pochvala, to není nikdy málo.

0 0
možnosti
Foto

R^ super R^

I s tou vtipnou přezdívkou.

3 0
možnosti
Foto

R^to jste vystihl krásně- hlavně ten závěr, ten bych podepsala:-)R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik