Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R19a82d62e98k 67J45a32r75o75š

18. 2. 2019 17:22

Většinou máte své články až moc dlouhé, nebo řekněme, příliš košaté...

Nicméně, tento jsem s chutí dočetl až do konce a dobře se pobavil. Lehce sofistikované, ale přesné, pravdivé a zábavné.

Karma R^

1 0
možnosti

Děkuji za ocenění, s tou délkou mých článků budu asi muset něco udělat.

0 0
možnosti

Josefe, omlouvám se, ale dál než k zateplení sv.Víta jsem nedošla. Ta myšlenka mê rozlítila. Hlavně, aby se toho nêkdo nechytil:-))

K zateplování čehokoliv mám velký odpor. Stejně jako k plastovým oknům.

Jinak blog samože výživný:-)

1 0
možnosti
Foto

Oni si ty kluci sociálně inženýrský špatně vykládají funkci hierarchie. Místo aby vyšší složky koordinovaly činnost nižších složek ku prospěchu celku, tak vyšší složky ty nižší dirigují (buzerují) ku prospěchu vlastnímu.

Při tom by stačilo, aby se na fakultě sociálně inženýrské studentům prozradil základní životní axiom: "Co se dlouhodobě přirozeně neudrží, nemá smysl administrativně nařizovat.

Stacy Aumonier ve své povídce "Kidnapped General", unese skupinu londýnských bankéřů do polí a hájů a tam je vypustí do divočiny, aby se něco naučili o přirozeném chodu věcí. Myslím, že i pokrokářům by to docela prospělo a navíc by zjistili spoustu užitečných věcí:

- na topole banány nevypěstuješ

- žába tygra neporodí

- chrlením směrnic štěstí nevzniká

8 0
možnosti

Dnešní axiomy jsou jiné:

1) Obecně platné axiomy lze zrušit směrnicí

2) Právo na banány má i tleskající zelený mužík na topole podle skal, i když tam žádné nevypěstuje

3) Žába rodí tygry hubou

4) Směrnice je sama štěstí, nemusí ho chrlit

5) Londýnský bankéř umí rozdělat krizový oheň jen s pomocí finančních derivátů a lovit devizovým kurzem

6) Co se samo dlouhodobě neudrží, lze zadotovat

Mimochodem by mě moc zajímalo, Jene, jak bankéři v Aumonierově povídce v divočině obstáli, nešlo-li o humorný výlet páně Broučka do XV. století.

3 0
možnosti

R^ Myslíte, že by se při všech těch zlodějských dotacích našlo i pár korun na rekonstrukci našeho starého výtahu? Je to panelák, kde nejsou obecní byty, takže všechny opravy a rekonstrukce jdou na vrub našeho fondu oprav a třeba snížení energetické náročnosti - výměnou starého motoru výtahu za úspornější - by byl sympatický důvod k dotaci. Má cenu si dělat naděje, nebo to opět prožerou majitelé RD v dotaci "zelená úsporám"?

0 0
možnosti

Je nutné založit a prosadit program Zelená výtahům. Bez směrnice ani ránu. Ekologický způsob dopravy to je, naděje umírá poslední.

0 0
možnosti

Zelenam zavisti nad vasim dnesnim clankem. Za me na urovni Generace zmylenych jalu a Duchodcu ze skolnich jidelen ven, proste muj novy favorit, byt hltam vasi tvorbu skoro plosne. Pokud je toto pel.mel.hospodskych kecu, rad bych se do takove knajpy prestehoval. Pan Kubicek nechape, ja ano. R^R^R^ KARMA!!

2 0
možnosti

Díky, Michale, za podporu. Mí olomoučtí rodáci mi rozumějí:-)

1 0
možnosti

Pel mel hospodských "já bych jim ukázal" keců úplně o všem, neboli o h...u. Proč to ještě sepisovat, nechápu.

0 1
možnosti

Možná vám to připadá jako snůška hospodských blábolů, protože tu rozebírám dost podrobně “vize” celé generace myšlenkových jelit, které prostě podle mého názoru nemají absolutně nárok přežít ve skutečné realitě ani den. To bláboly (lhostejno, zda hospodské nebo kavárenské) skutečně jsou. Ani bych se jejich “revolučního” pokrokářství neobával, kdyby dnes nevstupovalo po “pochodu institucemi” do mocenských rozhodnutí všude možně a nesnažilo se své šílené představy s vážnou tváří nařizovat i realistům, kteří stojí nohama pevně na zemi a dovedou dohlédnout v důsledcích dál než na špičku vlastního nosu. Jinak ovšem není lepší výchovné metody, než blouznivce, který se programově živí kořínky, odmítá “ubližovat” lesu sekyrou a tvrdí, že umí férově komunikovat se zvířátky, vysadit na zimu někde v kanadské divočině do srubu. Až mu kořínky zapadají sněhem, nebude mít ani třísku do kamen a bude umírat hlady, zimou a potrhaný z “férové” komunikace s medvědem, možná pochopí, že některé jeho ideály se prostě v praxi mírně řečeno “neosvědčily”. A ještě něco, pane Kubíčku. Syndromem, o němž zpívá Katapult: “jen jednou dostat šanci u dobrý kapely, to byste nevzdělanci, to byste viděli”, jsem nikdy netrpěl ani na vteřinu.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS