Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Budu na internet přistupovat z amerického serveru a celá tahle vopičárna se mě přestane týkat. Internet nemá žádné sídlo a už vůbec ne někde v Bruselu.

2 0
možnosti
Foto

R^jsou skupiny které udělají kšeft ze všeho a stát nás ve všech směrech reguluje a kontroluje čím dál tím víc:-/ karmaR^

3 0
možnosti
Foto

Co je důležité, do toho okamžitě strčí stát svůj rypák. Snad tomu necenzurovanému a neregulovanému internetu pomůže družicová síť, kterou chce budovat několik společností. Jednou z nich je i Starlink Elona Muska.

2 0
možnosti

Nějak se nám to strkání státního i nadstátního rypáku do internetu rozmohlo, nové zákony jen prší jak zlatý déšť.

2 0
možnosti
Foto

Skvělý článek, i když mnou čtený na třikrát a střídaný povídáním pohádek. Snad mi tedy nic neuniklo.

Děkuji za vysvětlení i zamyšlení a jdu si tvořit názor...

4 0
možnosti

Je třeba založit nový internet.

2 0
možnosti

Nebylo by založení nové EU řádově levnější? :-)

6 0
možnosti

Karma. Je zajímavé, jak by dopadly zprávařské servery (u nichž je zpravodajství většinou jen zástěrka pro 50 doprovodných rubrik, kterými vydatně masírují čtenářstvo od marketingu až po ideovou výchovu). Když si totiž přečtete nějakou zprávu někde, jinde ji čtete v tom stejném znění, mnohdy i s původními chybami. Zajímavá "novinařina".

10 0
možnosti

Díky, Petře. Psal jsem o tom už v článku Typologie novinářské žumpy. Pokud kdysi vyšel v tisku “sólokapr”, ostatní noviny ho přetiskly nejdříve na druhý den. Dřív to nestihly. A jak známo, nic není tak staré jako včerejší noviny. Čtenáři přirozeně upřednostnili noviny, které přišly s informací první, kdo by čekal celý den a noc na “odvar”. Internet toto změnil, systém Ctrl C + Ctrl V umožnil informaci (i s totožnými chybami) přinést v řádu minut i vteřin po originálu. Čtenář už nemá šanci zjistit, kdo byl na cílové pásce první, ani se o to nesnaží. Může za hodnotný zpravodajský server považovat klidně i web, obsluhovaný čiperným jedincem, který nikdy nevytáhl paty z obýváku, jen pytlačí u druhých. Dělají to konečně i velké zpravodajské portály, třeba informace o teroristickém činu ve Štrasburku byly někdy rozporné diametrálně v počtu mrtvých-zraněných, teroristovi samotném (už ho mají, nemají, kolik jich je), identitě obětí, uzavřených prostorech, omezeních v dopravě, pokyny pro obyvatele a turisty, bezprostřednosti ohrožení EU sídla... A to dokonce z pramenů zcela oficiálních (policie, starosta města, EU bezpečnostní orgány). Seriózní ověřené informace aby pohledal a lupou zkoumal. A to i informace životně důležité pro aktéry v místě- mám jít do hotelu, když ano, kudy, zůstat v kavárně, zabarikádovat se, ... Byl to festival neschopnosti, bezpečnostní i zpravodajské. Na internetu už téměř norma.

0 0
možnosti

J82a88n 60H58u62r16k22a

6. 1. 2019 16:27

tesat do kamene eeee doufám že tesat a kámen už nemá někdo autorizovaný a o šéfovaný....už dnes najíždí prvně reklama až poté programový produkt což na slabších strojích způsobuje nefunkčnost...a najít v tom balastu internetu požadovanou informaci je pořádný ořech nikoliv oříšek...;-€;-€;-€

4 0
možnosti

Když zmiňujete tesání do kamene. V některých zemích je trestné i šířit fotografie z veřejného prostranství, třeba si stoupnete před sochu nebo budovu (autorské dílo umělce živého či nedostatečně dlouho mrtvého) a vyfotíte se s ní a hodíte to na firemní Facebook - porušujete zákon. I na nekomerčním webu musíte mít foto v nízké kvalitě. Téhle idiocii se říká omezení svobody panoramatu. Tak pozor na to, zvláště ve Francii a Itálii.

1 0
možnosti

J16a59n 71H85a13r19v70a61n

6. 1. 2019 16:05

Konce necenzurovaného internetu báti se třeba. Již kníže Schwarzenberg cenzuru internetu v dobách když kandidoval na prezidenta propagoval. Rv

4 0
možnosti
Foto

Konce internetu báti se netřeba. Jde o jeden z dnes až klíčových segmentů na trhu, a to až celosvětovém. Že dalece překonává až ono ,,máte slovo" je sice fakt, ale snaha ,,moderovat" to je dosti diskutabilní, neb by to mohlo být až kontraproduktivní. Ač jak, ba i pro, koho;-)

0 0
možnosti

Mezi výrazy “moderovat internet” a “mordovat internet” je jen malý zvukový rozdíl. Ale jak praví Jiří Kodet ve filmu Vrchní prchni o pančovaném alkoholu v jeho restauraci: Chuťově rozdíl nepatrný, cenově značný.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS