Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R80a37d21e40k 58J12a19r63o36š

25. 7. 2018 16:28

Dalí byl velký obdivovatel a podporovatel politiky generála Franca a osobně mu děkoval, jak zatočil s levičáky... Co na to Msgr. Tomáš Halík?

1 0
možnosti

Nejen Franca, dokonce svého času i Hitlera, což mu právě surrealisté vyčítali a proto ho vyloučili ze svého středu. I když Dalí si dobře uvědomoval, jak by s ním Hitler jako s dekadentním umělcem zatočil, protože viděl, co se dělo s avantgardními umělci v té době v Německu.

1 0
možnosti

Josefe, toto je brilantní "dílko". Po roce 1989 se fakt Halík převtělil. Ta změna se nedala přehlédnout.

A jestli si myslí, že "Bůh je velkorysý, a má velký smysl pro humor", tak to je přesně to, co on postrádá.

Zato je ze sebe zcela, jak to jen napsat:-D ...to...no, paf!

Ty "paralely" těch dvou jste vystihl bravurně, a zábavně tak, jak to umíte.

p.s. písnička Kamarádi od J.Suchého, je moje velmi oblíbená.

2 0
možnosti

K blogu se vrátím později. Jen, co mi čas dovolí.

0 0
možnosti

:-).....Podal jste to vyčerpávajícím způsobem. Rozšířil jste moje kulturní obzory, budiž Vám za to velký dík! R^R^R^

2 0
možnosti

Jsem už takový obzorový kulturista:-)

2 0
možnosti

Pane Prouzo, jaký je smysl a cíl této dehonestace? Zatím jsem četl dehonestace jen z ruky těch, kteří Tomáši Halíkovi nesahali ani po kotníky. Proto se ptám po smyslu Vaší dehonestace. Čeho se bojíte? V čem Vám překáží?

:-)

0 4
možnosti

Pokud opustím odlehčený "reinkarnační" tón, na panu Halíkovi mi vadí některé jeho postoje, v článku mnou "dehonestované". Jsem například velkým zastáncem humoru a satiry, a to i v její nejostřejší podobě. Je suis Charlie, pan Halík rozhodně ne. Omezování a vykazování satiry do mezí neškodné bezzubé "komunální satiry", jen aby se "citlivé" duše necítily dotčeny a pohoršeny a nezačaly kvůli tomu "oprávněně" vraždit, to je podle mne jen signál nastupující totality, která skončí na poli humoru i zákazem vtipů o blondýnkách a policajtech. I proto jsem zvolil tuto satirickou formu, kterou můžete považovat za urážlivou. Já ne, koneckonců je to přeci jen, i když drsná, jen legrace. Dále se například vůbec nedomnívám, že dnešní konflikty s náboženským podtextem, především politickým islámem, lze vyřešit nějakou společnou meditací nebo omýváním nohou jinověrců. To je podle mne zcela pomýlená vize. Ano, je nutné hledat alespoň minimální shodné rysy a zájmy a na nich budovat jakýsi opatrný pakt o neútočení, snažit se o dialog, ale představa, že si třeba někdy Palestinci s Židy padnou na hranici pásma Gazy do náruče, je jen a jen přání otcem myšlenky. Nikdy se to nestane, i po desítkách let pokusů o smíření jsou výsledky nulové. Pokud cílem jedné strany bude smetení druhé strany do moře, tak se nikdo nepohne ani o píď. A také mi vadí i některé osobní rysy pana Halíka, především vycítitelné pohrdání "prostými" lidmi (jako v jeho vyjádření o brexitu), neúcta k hlasu většiny, apod. To také nesvědčí o pokoře. A to je vše.

10 0
možnosti

Dalí nebo Halík? Dalík!

1 1
možnosti

Jeden z výroku pana Halíka zněl, že menšina má vždy pravdu. Nevím jakými cestami myšlení k této zajímavé konstrukci dospěl, snad se to někdy dozvím a následně třeba i přehodnotím mé stávající stanovisko. Většina společnosti rozhoduje moudřeji než jakkoliv skvěle vybavená menšina proto, že se ve většinovém rozhodnutí vyváží egoismus s idealismem, pragmatismus s vizionářstvím, naivita s cynismem a hloupost s přemoudřelostí. V úsudku většiny se rozplynou intriky skrytých nepřátel, fanatismus aktivistů, zaslepenost čísly posedlých technokratů, bezmezná hrabivost bohatých a pasivita těch, kteří se nejraději jenom baví. To je tajemství moudrosti většiny a hlavní přednost demokracie.(toto není z mé hlavy, ale převzal jsem to a podepisuji to).Karma autorovi za článek.

4 1
možnosti

Ano, pan Halík skutečně prohlásil, že menšina má vždy pravdu. I zde je však vysvětlení s pomocí dalíovské reinkarnace prosté. Salvador Dalí, i když jeho obrazy jsou prosyceny erotikou a sexuálními symboly, považoval své vlastní pohlaví za nepatrné. Jak jinak by se tedy prosadil v lese dominantních ohanbí, než tímto postulátem o menšině. Jinými slovy, tvrzení, že menšina má vždy pravdu, je vlastně jen obměnou starého moudra, že i s malým kašpárkem lze zahrát velké divadlo.

2 1
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik