Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J81a48n 44R90á20ž

24. 9. 2017 19:10

Jen tak do diskuze:

Absolventka pedagogické fakulty s titulem Mgr - Přece nejsu blbá, abych se otravovala s dětmi a nastoupila po promoci do pojišťovny jako obchodní zástupce životních pojistek Hm,Hm

Absolvent oboru Sociální a kulturní ekologie FHS UK, Mgr - po marných pokusech vůbec zjistit, kde by ho v oboru mohli zaměstnat, dělá recepčního na golfovém hřišti Hm,Hm

Absolventka přírodovědecké fakulty MU Brno, Mgr - nesehnala zaměstnání v místě bydliště a odmítla se zajímat o práci ve větší vzdálenosti - dělá instruktora v autoškole, Hm,Hm

a daně moje i několika dalších, vynaložené na jejich studia jsou v háji!

PS. Španělský premiér přiznal, že rostoucí počet na pracovním trhu dlouhodobě neuplatnitelných absolventů španělských universit je velký problém, který vláda neumí řešit.

0 0
možnosti

Hmm, hmm.:-) Už se těším, až mě pojišťovačka sešvihá rákoskou jak Igor Hnízdo, když nepodepíšu pojistku, na golfu dostanu přednášku, abych nešlapal po greenu a neničil tak životní prostředí a v autoškole se budu bát, abych nepřejel nějakou chráněnou kytičku a nemusel přikupovat jízdy. ;-D Díky za příspěvek.

1 0
možnosti
Foto

Autore předně člověk tady není kvůli systému ale systém je tady kvůli člověku. Vzdělání jako takové je pro člověka hodnotou samo o sobě, vzdělání není jen přípravkou na budoucí povolání. Vy jste možná studoval zadarmo a tímpádem jste se cítil i systému zavázán. Dnes stojí studium nemalé peníze a je jen dobře, že nabídka studijních oborů je pestrá. Personalisté podle Vás nad absolventy humanitních oborů ohrnují nos? Tak to jste hodně zaspal dobu. Dnes je o každého zvláště mladého člověka který se nebojí práce zájem byť by měl vystudovanou třeba Orientalistiku:-)

0 3
možnosti

Ano, cítil jsem se své zemi zavázán za (téměř) bezplatné vzdělání. A odvedl mu za desítky let desítky milionů na daních, sociálním a zdravotním zabezpečení. Kolik stojí dnešní vzdělání, vím velmi dobře (mám čtyři děti).Mé děti si dnes hradí nákup pomůcek a učebnic, poznávací zájezdy, výlety, sport. Peněženku mám věčně protrženou, ale nelituji ani koruny. Ale bez 156 a půl miliardy (rozpočet MŠMT na r. 2017) se jaksi přeci jen neobejdou. A o těchto penězích mluvím. A o vděčnosti za ně. A o frustraci z neuplatnění. Práci lze dnes najít opravdu snadno, je konjunktura, zadal jsem ovšem na nejznámějším webu s nabídkami práce dotaz na práci politologa. Odpověď: Nenašli jsme žádné nabídky práce odpovídající zadání.

Na dotaz na práci skladníka 305 nabídek, prodavače hledá 630 pozic. Pokecat si s prodavačkou v supermarketu o orientalistice může být vzrušující. Jen nevím, jestli po ní nechci spíš, aby se nesekla při markování. Vzdělávací proces jistě nese kromě té mé ohrané "přípravky" na povolání i jisté potěšení, ukojení hladu po vědění, absolutně bez následného využití. Proč ne. Ale vlastní potěšení by si měl hradit každý sám, že.

7 0
možnosti
Foto

Dvětechnické poznámky:

1. Ne "BMV" ale "BMW".

2. Za studium na druhé a další vysoké škole se u nás již něco platí. Kolik se platí pak záleží, jestli byla první škola úspěšně dokončena.

Obecně souhlas.R^

0 0
možnosti

Za to "W" se omlouvám.

0 0
možnosti

Souzním s Vámi! Díky, že jste to tak pragmaticky sepsal a karma

3 0
možnosti
Foto

J85a73n56a 55M66a29j76o73v67á

24. 9. 2017 11:06

Velmi dobře napsáno a shrnuto. Děkuji.

3 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS