Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tvrdě do antivaxerů

Konec benevolence, zacházení v rukavičkách a laskavýho přístupu. Chyťte je, svažte je, mučte je. Zdaňte je, pokutujte je, zavřete je, až zčernaj. Já vám dám svobodu, bando nemytá antivaxerská. Tady jsou mý návrhy, jak na ně. 

Hřebík na hlavičku trefil Jiří X. Doležal v článku Nahnědlá koalice: Epidemie sjednotila esoteriky, ultrakřesťany, nácky, Trikolóru a volňásky (zde). Ano, to jsou oni, to je ta pošahaná protivakcinační fronta. Doležal konstatuje, že volají „po iracionalitě středověkého tmářství a hlouposti“. Tak to je přesný. Mazali jsme se s nima, tolerovali je, drželi hubu k jejich řádění v médiích a na sociálních sítích. S tim je konec. Nepochopili, neprohlídli, pokorně se neomluvili, ke křížku nepřilezli. A dost! Šlus. Nastal čas nesmiřitelnosti. Společnost je prej rozdělená, příkopy mezi lidma jak kaňony, zákopová válka zuří a munice lítá z vobou stran jak vo božim dopuštění. Ale houby, stačí zakročit proti hrstce těch zlolajníků, co jen skuhraj a děsej bohabojnej lid, vono se ukáže, jak jich bylo málo. Kdo jinýmu jámu kopá, sám do ní padá. Je čas sjednotit krok a tmáře a hlupáky bez milosti zadupat do země, zahrnout je do tý jámy, kerou pro nás ty mediální trollové vykopali.

Já teda mám strašnej problém, že ty největší vakcinohejtři jsou všechno mý kámoši a přátelé. Třeba Honza Hnízdil je můj spolužák z gymnázia, ze stejnýho ročníku. Chytrej jak vopice, už na gymplu byl za hvězdu, pak to jako doktor pral pod tlakem do dopingový lobby a skončil u celostní medicíny. A já mu tleskal, idiot. A takhle se mi vodvděčil: na CNN Prima News v debatě s doktorama Milanem Kubkem a Radkem Mounajjedem, který ho naštěstí totálně převálcovali, chtěl dialog všech stran. Jo tak dialog, jo? A na naprosto samozřejmou votázku, jestli je vočkovanej, řek, že do toho nikomu nic neni. Je todle možný? Jak nic neni? Musíme vědět vo všem u těchhle hejtrů. To by nás porazilo, kdybysme se domákli, že maj hemoroidy. Naprosto schvaluju, že ho vyrazili z blogu na Aktuálně, taklenc se na ně musí!

Pak je tady tenhle Šmucler, taky postavička do džezu. Roman se v rozhlasovým Mikrofóru, kde jsem tehdy pracoval, vyučil zubařem (a vůbec ne špatnym). Pak jsme ho v pořadu Tabu na Nově (já tam byl zástupcem šéfredaktora zábavy) trpělivě učili, že některý témata sou tabukovaný,… tablovaný,… tabuznovaný, já to snad nevyslovim, jo – tabuizovaný. Jakože se má vo nich držet pysk, protože by to bylo hrozně škodlivý. Nic nepochopil. A nakýbloval se do vládní komise proti covidu za vopozici. A škodil tam jak kůrovec na smrku. Aby se nakonec stejně nechal vočkovat a vochrnul schválně na půlku ksichtu, aby bylo jasný, jaký svinstvo ta vakcína je? To sem si teda hřál na prsou hada.

Nebo Dušek. Né ten říďa z ÚZISU, ten to má v hlavě srovnaný. Myslim Jardu Duška, toho herce a moderátora, se kterym kámošim přes 40 let, dostal jsem jeho úžasný divadlo Vizita poprvně do éteru a učil jsem ho tancovat v Pelíškách. Ten se teda vybarvil. Nejenže nemá ani na boty, voblek a holiče a chodí bosej, ve vytahanejch trikách a zarostlej jak Marx, ale co ten toho v médiích namudruje vo pandemii. Že prej (tady) se začal postupně vytrácet duchovní obsah toho smyslu nemoci, léčení, pochopení nemoci. Tak k tomu jen poznámka, Jardo, tys fakt nic nepochopil. Nevytrácí se duchovní obsah nemoci, vytrácí se účinnost očkování, to sis poplet. Tak se konečně navočkuj, převočkuj a dovočkuj, žádný přechody do jiný úrovně vědomí tě nezachráněj. Moje stará je v přechodu vědomí, že už není mladá – a je to peklo. Naprosto oprávněně tě sejmuli na youtube, kde ti vyradýrovali video. Pojďme si sednout, uzavřeme spolu čtyři dohody. Za prvé přestaň hřešit slovem, čili plácat ty blbosti vo pandemii, za druhý si přestaň útoky na svobodu slova v pandemii brát vosobně, za třetí  skonči s vytvářenim domněnek vo pandemii, protože jsi úplně mimo, a za čtvrtý dělej všechno, jak nejlíp dovedeš, což v tvym případě znamená sklapnout kufry a vomluvit se.  

Nebo eště ten Igor Chaun. Skamarádili jsme se při sametový revoluci, šlapali jsme do toho proti Jakešovi a Štěpánovi, von na FAMU, já v rádiu, společně a bylo to moc fajn. No, co z něj se vyklubalo??? Jeden z těch křesťanskejch ultras, jak vo nich píše Doležal.  Prej „nepotřebujeme rozdělenou společnost, ale TOLERANCI A LASKAVOST“, to jsem nevěřil svejm očím. Kams to se svou Goscha TV zabloudil, Igore, že tě taky muselo youtube vyhodit z veřejnýho prostoru (ale k mýmu smutku zas po protestech vrátilo), jaký bludy to kážeš? Žádnou toleranci a laskavost, pěkně zvostra a nakopat antivaxery do pozadí. Přestaň plácat, že „jsme lidští sourozenci, v bolesti, radosti i Lásce. A věřím, že si musíme navzájem pomáhat...“  Tolerance a laskavost nás zavedla leda do bažin, Igore, teď je na místě tvrdá ruka, ukázat prstem a sejmout duchovně malomocný, aby nás nenakazili tim svým dumáním vo blbostech, když stejně nikdy nic nevydumaj. Uvědom si, že vodevřená lidská náruč všem vokolo jen strašně šíří nákazu.

Tak todle byli mí přátelé a kámoši, samozřejmě se vod nich dávno distancuju, dokuď nepovolej a nevobrátěj se. A voni povolej, až jim seberou ty jejich hlásný trouby dobra, Hnízdilovi a Šmuclerovi i doktorskou praxi, aby už ve svejch ordinacích neškodili. Mám v širší rodině taky antivaxerský hnízdo. Nic s nima doteď nehlo. Jeden z nich už teda vodpad, vnuk mýho bráchy. Bydlí v Plzni na ubytovně a trénuje crossfit. Tak mu řekli, že jestli se hned nenavočkuje, z ubytovny dostane okamžitě padáka a do tělocvičny na trénování mladejch čumák nestrčí. Jak rád hned mazal pro vakcínu. V Plzni jsou prostě tvrďáci, žádný kroužení vokolo, vostře na díru. Tam to už Pilsner Urval.

Mám úplně konkrétní návrhy, jak postupovat i jinde. Pro demonstrace antivaxerů navrhuju podobnej postup jako na Národní proti studentům v osmdesátým devátým. Zavřít všechny východy z náměstí, kde hulákaj, kromě jednoho. Tam je po jednom pouštět ven, jen místo zmlácení (jsem humanista, né) navrhuju nasadit dvousledový jednotky. Nejdřív policajt, co je vochrne paralyzérem, a hned ve druhym sledu zdravotník, co je vochrnutý hnedka navočkuje. Ták, a teď zkus to, jak ty říkáš svinstvo, z těla dostat. Ani přes čakry to nepude, milej zlatej, natož hajlovánim.

Problém bude s důchodcema, na demonstračky se nedobelhaj a přinutit je k vočkování je fakt voštara. Pokuty platit nebudou, mám teda pocit, že ani ty zvýšený ceny elektřiny a plynu. Tam je ale v klidu vodpojej, to je jasný. Změknou cobydup. Ale u vočkování? Mám návrh: načipoval bych je, jak by vkročili někam do ordinace, nemocnice nebo do lékárny, rozezněl by se alarm. A žádný vošetření, padej (pajdej) s tou zlomenou nohou domu, a neprodáme ti ani kapky do nosu. A když chytneš covid, tak tě sice přijmem do nemocnice, ale ne do covidária, ale do márnice. Tam můžeš mezi těma, co už to maj za sebou, dumat, jestlis něco nevyhodnotil blbě.

Brnkačka je řešení u hasičů, policajtů, zdravotníků, mediků a lidí v sociálních službách. Tam je to jasný, pohrozit jak Kopecký v Pane, vy jste vdova: Abych z vás neudělal nezaměstnaného! Chce to samozřejmě udělat důsledně všude, kde se daj vydělat peníze, ani ty únikový kotelny pro disidenty za socíku bych jim nepovolil. To by nám jinak mohli hasiči rozvážet pizzu, policajti makat v Amazonu na Bezose nebo pomejlený zdravotníci šířit bludy v callcentrech. I když teda vidět Pekovou, jak zametá ulice nebo Pirka s Žaloudíkem jako popeláře by nebylo vůbec marný.

Helejte, obří firmy jako Google, Walmart nebo Disney už dávno šmahem rozdali nevočkovanejm zabedněncům výpovědi. Podle voprášenýho komunistickýho hesla: Ani neočkovance do závodu, ani haléř ze mzdy. Myšáka Mickeyho nám nikdo nakažovat nebude, tomu snad všichni rozuměj. Kdo je zvědavej na kačera Donalda s těžkym průběhem, že jo. A kváknul proti těm firmám někdo něco? To by mohlo zapůsobit i na mladý, co prej podle výzkumů sněj o práci v Googlu, u nás teda studenti chtěj makat hlavně v ČEZu. Myslim, že tam teď bude prácičky dost, svážet ty vodpojený elektroměry vod neplatičů. A zase: Nemáš covidpas – nechoď mezi nás! Těm největším tvrďákům, zaseklejm ve středověku, bych pomáhal vorganizovat covidový mejdany jak v Itálii, kde to frčí a líbaj tam nakažený, aby prodělali covid a měli gebír si dát latečko v kafírně.  

U děcek je to poměrně jasný. Dát dětskejm lékařům jasný inštrukce. Vůbec se přestrašenejch matek, zblblejch z dezinfoscény, na nic neptat. A když doktor vodhadne, že by mamina protestovala, nakecat jí, že je to injekce proti vobrně. Dyž ani to nenechá do děcka píchnout, tak jí namluvit, že to jsou jen vitamíny. A dyž ani to nepomůže, tak jejich parchanty vyrazit ze školek a škol. Myslim, že po pár tejdnech s harantama doma eště přilezou s prosíkem. Co to s rodičema dělá, jsme si nedávno prubli na rok a půl. A byl to masakr, zavánějící cvokárnou.  

I tady na blogu je třeba už zjednat ordnunk. Hlásim se do nově ustavenýho blogerskýho akčního výboru, kterej vocaď vymete všechny odmítače, pochybovače, kverulanty a covidozlobry. A pozor, diskusi sice vodevírám, ale zároveň upozorňuju, že se stane základem budoucího seznamu-černý listiny všech protestujících, tak bacha. Čas tolerance a pomýlenýho hájení takzvaný svobody slova vypršel. I Jourová to řikala. A předsedkyně Evropský komise von der Leyenová už si vo povinnym vočkování taky přemejšlí, všechno nám hraje do not. Již vzhůru, očkovanci této země. Teď nebo nikdy. Tak se ničeho nebojte a konečně udělejte bobek za koronavirem. I kdybyste ten bobek měli spustit na hlavy všech těch zmanipulovanejch zoufalců.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Prouza | čtvrtek 16.12.2021 9:46 | karma článku: 46,20 | přečteno: 12645x
  • Další články autora

Josef Prouza

Dámský přirození jako dopravní značka? V pohodě, voddělí to zrna vod plev

Tendle rok je v EU zaváděná nová dopravní značka s kosočtvercem. Začali s tím ve Francii. Tak buď jde o nechutný lobování Renaultu na francouzským ministerstvu dopravy nebo nám tadle značka má napovědět, pro koho je. Vyberte si.

30.11.2023 v 9:11 | Karma: 44,11 | Přečteno: 9755x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Tak a dost kopání do vlády! Přichází soucit

Kdepak jemné okopávání kotníků! Vláda dostává rány zleva, zprava, pod pás, do slabin. Místo pochval a potlesku urážky, smích nebo rovnou výsměch. A tolik dobrého již vykonala, což vám tu hned předestřu. Sledujte!

28.11.2023 v 9:43 | Karma: 45,58 | Přečteno: 8559x | Diskuse| Politika

Josef Prouza

O Zlatou mříž -vtipy do smutné doby

Vykročte do dalšího dne s úsměvem na tváři. Ale jestli vás rozesměje zrovna tohle, to tedy opravdu nevím. Ale doufám.

1.11.2023 v 9:47 | Karma: 35,93 | Přečteno: 1767x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Z elektromobility je elektroMo… -by Dick

Děva Evropa se zamilovala do černého galána a teď se diví, že ji veze do pekla? Jak se mohlo stát, že evropským automotive obchází strašidlo demotivace a i nejvýznamnější automobilky stahují kalhoty, když brod je ještě daleko?

30.10.2023 v 9:42 | Karma: 37,42 | Přečteno: 1191x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Experimentální dvojvideoblog Trizuljak-Prouza: Já jsem zapomněl

Občas na blogu idnes spojí své síly někteří blogeři. Většinou dvojblog. Tento příspěvek jde ještě za tuto hranici a vzniklo společné video, kde promlouvá excelentní fotograf a výtvarník M.Trizuljak a textem a zpěvem J.Prouza.

16.10.2023 v 9:19 | Karma: 19,59 | Přečteno: 526x | Diskuse| Videoblogy
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Prezident Pavel jmenuje Ženíška ministrem. Je to osmá změna ve vládě

16. května 2024  6:05

Prezident Petr Pavel před polednem jmenuje Marka Ženíška z TOP 09 novým ministrem pro vědu, výzkum...

Přispěli straníci i známí miliardáři. Kdo dává politikům peníze na kampaň

16. května 2024

Premium Eurovolby se blíží a na sítích, v ulicích i debatách právě vrcholí boj o hlasy voličů. MF DNES se...

Honzu jsem neschovával, říká o partnerovi ředitel ČT Jan Souček

16. května 2024

Je brněnský patriot, ale když se stal generálním ředitelem České televize, musel se Jan Souček (49)...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik