Tři příklady ubohosti politického boje

3. 09. 2021 9:49:58
I s rizikem, že budu označen za „kobliháře“ a zbožňovatele Andreje Babiše, což je velká mýlka, tu chci upozornit na tři příklady, které se jeho osoby týkají a v poslední době mě znechutily. Nepříjemně.

Příběh první – Krvavá polívka

Ta nejčerstvější politbyrostory je z 2.září, kdy na předvolební mítink ANO na Větruši u Ústí nad Labem dorazila úplnou náhodou dvojice nerozlučných přátel: Andrej Babiš mladší a dokumentarista „v síti“ Vít Klusák. "Přišli jsme náhodou, šli jsme na polívku...“ tvrdí Babiš ml. a Klusák to potvrzuje. Člověk si odskočí na polívku do Ústí, zřejmě ji tam mají úžasnou a stojí to za těch 90 kilometrů zajížďky – a hele, on tam zrovinka zrovna, jako na potvoru, to snad ne, to mě podrž - má mítink s hnutím ANO taťka.

Ale no tak jasně, vyhrát jackpot ve Sportce je určitě také možné. A Babiš ml. ten jackpot prostě trefil, tak nezáviďte. A Klusák to vůbec netočil, absolutně to neplánoval. Všechno bylo tak spontánní, řekla by vyhlášená šlapka na záchodku IV. cenové skupiny. Vždyť Klusák s náhodou vůbec nepočítal, tady přece nemám ani kameramana, krčí rameny. Ale mobil přeci jen měl, chtěl s ním asi točit tu vyhlášenou polívku, tak to tedy, no, když jinak nedáte,... pokropil. Babiš ml. se prodral davem k otci, oznámil mu, že se právě vrátil od psychologa, který mu řekl, že je zdravotně v pořádku. A ještě pár drobností o sektě ANO, oblbující lidi. A zeptal se, proč mu otec ublížil. Prostě běžná konverzace otce a syna o zdraví v rodině nad polívkou, jen u toho cvakaly fotoaparáty a vrčely kamery (já vím, kamery už nevrčí). Jak se zpívá v Baladě pro banditu: Krvavá polívka, ta je tuze horká, však ji navařila moje milá holka.

Abyste mi rozuměli, nemám nejmenší chuť tady rozebírat nějaký únos na Krym, Protopopova ani protoplazmu, a už vůbec ne schizofrenii a její léčení či zázračné vyléčení. O ní vím jen to, že ji má bratr mé dřívější sousedky. A když vysadil léky, zmlátil svou matku a našli ho až za týden v Německu, kde ho zadržela policie. Nekonečný smutný příběh. Nechme hodnocení skutečným odborníkům a soudům, protože soud se chystá. Mě by spíš zajímalo, kdo je ta „moje milá holka“, kdo vodí Babiše ml. po předvolebních poutích jako medvěda a doufá, že z toho bude chytlavý morytát.

Na twitteru Babiše ml. (odkaz výše) krájejí narozeninový dort - s nápisem NE – rozumíme si, že) mj. právě Vít Klusák, šéf webu forum24 (o něm níže) Pavel Šafr a třeba řeporyjský starosta Pavel Novotný. Vybraná společnost. Je to jen fotka, tak neuslyšíte, jestli Babišovi mladšímu Novotný, čerstvě podmíněně odsouzený na dva roky za výtržnictví, podněcování k trestnému činu a nebezpečné pronásledování, radí, jak se chovat u soudu. Nebo jestli mu Vít Klusák vysvětluje básničku Maminka od „kluka“ Jiřího Žáčka slovy: „K čemu jsou kluci na světě? Aby psali takovýhle debility.“ To mě tenkrát nadzvedlo, a nejen proto, že Jiří Žáček není debil, ale excelentní básník. A že je mým dávným přítelem. Ještěže vlajkonoš bojovných feministek Klusák nezaznamenal výstup feministické slepice Kohout je kokot z Žáčkovy hry Ptákoviny podle Aristofana v podání skvělé Jany Bouškové. Mistrný kousek, jazykově neskutečně hravý (se slabikou „ko“), u nějž se diváci už třetí generace válejí smíchy. To by ho museli omývat vlažnou vodou a třít froté ručníky. Ale každý si hloubí svoje dno sám, role medvědáře Babiše ml. Klusákovi nesluší a mně je to líto. I „chechtající se novinář“ Luděk Staněk, kterého bych z lásky k Babiši seniorovi rozhodně nepodezíral, k tomu poznamenal: Teda jestli Klusák fakt pase Babiše juniora, dostává se celá ta kauza z fáze “dost ekl” do fáze “hodně nechutná”. Líp bych to neřekl.

Příběh druhý – Jen tři kříže

Nejde o tři kříže z písně skupiny Hop Trop, co je někdo do písku poskládal. Nebyly tři, ale prý 30 000, byly černé, prý symbolizující zemřelé na covid v ČR. A „do písku“ je poskládali příznivci Milionu chvilek. Na Babišově autogramiádě v Průhonicích. A prý po nich neuctivě šlapal, což podle lídryně Pekarové Adamové znamená, že: „Andrej Babiš má na svědomí tisíce mrtvých. Pokud by měl charakter, tak po křížích nešlape, koupí svíčku nebo květiny a poprosí o odpuštění za svá chybná rozhodnutí. Vybral si nepřekvapivě druhou cestu, na křížích si dělá kampaň. Říct, že má hroší kůži, by bylo urážkou hrochů“. Což o to, o odpuštění by mohla kromě Babiše (který se chyb určitě dopustil) požádat hlavně sama Pekarová Adamová, která v červenci 2020 hodovala na Karlově mostě, aby „ukončila koronavirovou dobu“. Drtivá většina mrtvých přišla až po jejích hodech hodech doprovodech. Říct, že má špatnou paměť by bylo urážkou sklerotiků. A o tom, kdo si na křížích dělá kampaň, bych v tomto případě také pochyboval. Pak už mám jen jako starý markeťák radu pro Milion chvilek. Na příští mítink Babiše přineste rovnou třicet tisíc rakví, třeba z papundeklu, načerno natřených. Ať po nich Babiš šlape, zakopává, vrávorá, padá. To bude daleko silnější. My, nejbližší rodinní pozůstalí po zemřelých, včetně mé bolestné vzpomínky na synovce, to určitě oceníme, jak nás učíte pietě. Jestli nás ovšem neznechutíte úplně.

Příběh třetí – Strážce plamene aneb Řekni mi, co jíš, a já ti řeknu, jaký jsi

Tak jako je zásadní cílem v boji proti dezinformačním webům je „vyhladovět“, tj. odehnat od nich sponzory a zadavatele reklamy, tak naprosto totožný úkol si dalo nejtvrdší jádro antibabišovské fronty. Je jim naprosto jasné, že okopávat kotníky už nestačí, konečně, hydra ani kotníky nemá. Je třeba jí uříznout chapadla, vysušit a nechat zkrachovat holding Agrofert, to zřídlo všeho oligarchického zmaru. A zástupy aktivistů se daly do práce. Kdo cokoli z Agrofertu pozře, peklu propadne. Chtěl bych ty hrdiny socialistické pracné nenávisti až za hrob, zavánějící Kosteleckou uzeninou, znát osobně. Mravenčí úsilí: vypátrat, identifikovat, označit a varovat. Cokoli z Agrofertu pošlo, z toho pojdeš taky. Muchomůrka zelená, zvaná kalich smrti, nemá tolik varování před otravou jako jedovaté plody z Babišova království. Strážci smrtícího plamene si zřejmě stanovili základní premisy:

  1. Jakýkoli výrobek holdingu Agrofert je smrtelně jedovatý.
  2. Každým nákupem za 100 Kč takového výrobku financujete Babišovu volební kampaň 99 korunami.
  3. 100% zaměstnanců Babišových firem jsou voliči ANO. V práci jsou mučeni agitkami továrních rozhlasů, na počítačích mají nastavené pouze stránky idnes a závodní časopis Mladá fronta Dnes je povinnou četbou. Rádio Impuls jen za odměnu.
  4. Jakýmkoli nákupem výrobku holdingu se stáváte voličem ANO. Když vám chutná, jste zapáleným voličem, když ne, vlažným voličem.

A po definici nepřítele se strážci pustili do práce. Zájemci naleznou seznam všech výrobků, stále doplňovaný čtyřiadvacetihodinovým monitoringem firem Agrofertu včetně nových akvizicí všude. Vycházejí osvětové články, jak agromoru čelit. Chcete ještě na konci léta grilovat? Andrea Wolfová z forum24 už vás zorientuje, abyste nepochybili a z grilovačky si neudělali dětský tábor se salmonelou. Je pečlivá, nic neopomene! Ale jeden článek nestačí, jsou tu další a další, zde, zde a taky zde. Nebo zde. Co nejíst z Babišova košíku k vánocům, co přímo vraždí, co jen strašně škodí. Čekám ještě k novému školnímu roku i receptář, z čeho rozhodně nekuchtit dětem svačiny do školy.

Nejlepší vývojáři v zemi, vědomi si lenosti svých spoluobčanů, sedli a s planoucíma očima vyvinuli náročnou mobilní aplikaci Bez holdingu, která podle čárového kódu rozpozná, zda jste nešlápli do teplého agrofertového. Na zboží v supermarketu jen přiložíte mobil – a jste doma. Pravověrným tak vložili do rukou mocný nástroj osobní mravní i útrobní čistoty. Totální antibabišdetox. A s Babišem je konec, žádným svěřenským fondem se nezamaskuje, před precizní a důsledně se stahující se smyčkou neuteče.

Pro ty, kteří z jakéhokoli důvodu přeci jen pozřou některou z potravin Agrofertu (neaktualizovaná aplikace, podlá sousedka s bábovkou na ochutnání, nouze v pustině), hnutí Bez holdingu doporučuje:

  1. Okamžitě prst do krku a zvracet
  2. Odjet do nemocnice na výplach žaludku a klystýr.
  3. Týdenní dieta s podáváním průjmových kapslí.
  4. Po týdnu je nutné absolvovat odběr pro Protibabišovský Centrální Registr, tzv. PCR test. Pokud vyjde pozitivně, je nutno léčbu opakovat od bodu 1.

Ačkoli jsem se na začátku blogu zařekl, že nebudu fušovat psychiatrům do řemesla, matně tuším, že tomuhle jevu psychiatři říkají obsese. Moje babička tomu ovšem říkala jinak: blbnout na kvadrát. Omluvte ji, byla to prostá šlechtična z lidu.

Autor: Josef Prouza | pátek 3.9.2021 9:49 | karma článku: 43.61 | přečteno: 2542x

Další články blogera

Josef Prouza

Dámský přirození jako dopravní značka? V pohodě, voddělí to zrna vod plev

Tendle rok je v EU zaváděná nová dopravní značka s kosočtvercem. Začali s tím ve Francii. Tak buď jde o nechutný lobování Renaultu na francouzským ministerstvu dopravy nebo nám tadle značka má napovědět, pro koho je. Vyberte si.

30.11.2023 v 9:11 | Karma článku: 44.09 | Přečteno: 9621 | Diskuse

Josef Prouza

Tak a dost kopání do vlády! Přichází soucit

Kdepak jemné okopávání kotníků! Vláda dostává rány zleva, zprava, pod pás, do slabin. Místo pochval a potlesku urážky, smích nebo rovnou výsměch. A tolik dobrého již vykonala, což vám tu hned předestřu. Sledujte!

28.11.2023 v 9:43 | Karma článku: 45.57 | Přečteno: 8529 | Diskuse

Josef Prouza

O Zlatou mříž -vtipy do smutné doby

Vykročte do dalšího dne s úsměvem na tváři. Ale jestli vás rozesměje zrovna tohle, to tedy opravdu nevím. Ale doufám.

1.11.2023 v 9:47 | Karma článku: 35.87 | Přečteno: 1690 | Diskuse

Josef Prouza

Z elektromobility je elektroMo… -by Dick

Děva Evropa se zamilovala do černého galána a teď se diví, že ji veze do pekla? Jak se mohlo stát, že evropským automotive obchází strašidlo demotivace a i nejvýznamnější automobilky stahují kalhoty, když brod je ještě daleko?

30.10.2023 v 9:42 | Karma článku: 37.29 | Přečteno: 1121 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 11.65 | Přečteno: 113 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 13.88 | Přečteno: 304 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.05 | Přečteno: 370 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.68 | Přečteno: 246 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 665 | Diskuse
Počet článků 277 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3397

Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...