Předvolební sladká válka

24. 08. 2021 9:19:40
Místo bezvýznamných volebních témat jako je covidový dluh, hrozivá inflace, nedostupné bydlení, EU a její Green deal, migrace nebo exekuce nasadily strany a hnutí cukrátka. Trochu ulepené, ale sladké!

Odstartovala to živá diskuse Pirátů a STANu o to, čím nalákat voliče na předvolební mítinky a přišla myšlenka na „nanuk tour“. Klasický Míša nebyl dost eko, plný mléka z prdlavých krav. Představa sympatizantů, jak se na náměstích svíjejí v laktózových křečích, otřásla i nejotrlejšími Piráty. Už to vypadalo na rakytníkový cuc na špejli, ale varování výrobce, že vyšší konzumace může přinést průjmy, rakytník diskvalifikovalo. Však si představte, jak se příznivec Pirstanu vrátí domů a říká: „Mámo, tak jsem byl na mítinku Pirstanu, to by se z toho jeden pos*al.“ Zvítězil jahodový sorbet na dřívku, kde jahody symbolizují revoluční hippies ideály z filmu Jahodová proklamace (Strawberry Statement) a dřívko klacek na Babiše. K tomu bude Pirát Bartoš hrát na garmošku. Nejdřív zanotuje známou znělku Family Frost, aby občané vyběhli nakupovat, a pak přidá Strawberry fields forever od Beatles, kde zvláště vypíchne text: But you know I know when it's a dream/I think I know I mean a "Yes" (Ale ty víš, že já poznám, kdy je to sen/Myslím, že vím, že mám na mysli "Ano"). Hutnější kritiku Babišova ANO si lze těžko představit. A že ho Pirstan má na mysli prakticky furt, je jasné. Z pirátských řad se sice ozvalo, že je tahle kampaň příliš „studená“, a navrhovali zvolit konopnou zmrzlinu Marley, ale Ferjenčík nedbal a rozjel to ve velkém jahodosorbetovém stylu.

Premiér Babiš okamžitě kontroval, že se laktózy rozhodně nebojí a nakráčel s nabídkou vanilkové a čokoládové zmrzliny na svých předvolebních srazech. Tam prý zas bude zpívat staronový ministr zdravotnictví Vojtěch hit od Vanilla Ice, a to Ice Ice Baby, lehce pozměněné na Ice Ice Babiš. V písni se vyjádří i k současné covidové situaci textem z písně: Will it ever stop yo I don ́t know/Turn off the lights and I ́ll glow (Zastaví se to vůbec někdy, jo, to nevím/Vypněte světla a já budu zářit). Hned na prvním předvolebním Babišově mítinku se mu snažili „vypnout světla“ kluci z Milionu chvilek pro cukrokracii házením vajec. Babiš stylově ustoupil do cukrárny, kde ho ochranka ukryla za punčovými řezy.

Bývalý ministr financí Tlustý navrhl v XTV pro Trikolóru tříkopečkovou porci zmrzliny v národních barvách. Takže asi kombinace citrónové, ostružinové a šmoulí. Okamžitě to podpořila šéfka Trikolóry Majerová Zahradníková a slíbila, že se na předvolební tour převleče za Šmoulinku. Vůbec ji neodradila ani nedávná informace, že Číňani objevili ve zmrzlině covid, naopak. Nebát se covidu a promořit se přirozeně zmrzlinou považuje za nejlepší postup.

Stranou jistě nezůstanou ani další politické subjekty. Pro KSČM bych navrhoval samozřejmě třešňový koláč, u Zelených je nasnadě zelená pistáciová. Pro koalici Spolu bych pak volil rovněž třídruhovou zmrzlinu, ale rozmixovanou do jedné neidentifikovatelné točené směsi. Ať si tam najde každý, co mu chutná, i když hrozí, že mu tam něco také bude „padat na jazyk“. Pro Přísahu připadá v úvahu, protože bojují za potrestání těch, kteří nakynuli při rýžování státních zakázek, třeba rýžový nákyp. Okamura a SPD určitě půjdou do českého koláče (na Moravě frgál), a kromě hymny od Koláře by měli zdůraznit svůj odmítavý postoj k Evropské unii pod vedením Německa třeba lidovou: Hojdydlá, hojdydlá, německý povidla, hojdydlá, hojdydlá, českej koláč.

ČSSD by určitě slušel nějaký životabudič, třeba rumové pralinky, ale jako předvolební song bych rozhodně nedoporučoval poraženecký Valčík na rozloučenou. Volný blok by měl nasadit, vzhledem k angažmá Bobošíkové a Lipovské, mandlové pusinky.

V každém případě očekávám, že v září tohle nevinné sladké pošťuchování už přeroste v dortovou bitvu. Jediný, kdo se jí nezúčastní, bude prezident Zeman, protože má cukrovku. Tak si alespoň našlehá Koudelku.

Zřejmě jen my, voliči, si o to palčivěji uvědomíme, že po vyplýtvání všech cukrových slibů přijde jedině možné - přísná dieta, jejíž hlavní ingrediencí budou kyselé hrozny.

Autor: Josef Prouza | úterý 24.8.2021 9:19 | karma článku: 34.54 | přečteno: 2295x

Další články blogera

Josef Prouza

Dámský přirození jako dopravní značka? V pohodě, voddělí to zrna vod plev

Tendle rok je v EU zaváděná nová dopravní značka s kosočtvercem. Začali s tím ve Francii. Tak buď jde o nechutný lobování Renaultu na francouzským ministerstvu dopravy nebo nám tadle značka má napovědět, pro koho je. Vyberte si.

30.11.2023 v 9:11 | Karma článku: 44.09 | Přečteno: 9621 | Diskuse

Josef Prouza

Tak a dost kopání do vlády! Přichází soucit

Kdepak jemné okopávání kotníků! Vláda dostává rány zleva, zprava, pod pás, do slabin. Místo pochval a potlesku urážky, smích nebo rovnou výsměch. A tolik dobrého již vykonala, což vám tu hned předestřu. Sledujte!

28.11.2023 v 9:43 | Karma článku: 45.57 | Přečteno: 8528 | Diskuse

Josef Prouza

O Zlatou mříž -vtipy do smutné doby

Vykročte do dalšího dne s úsměvem na tváři. Ale jestli vás rozesměje zrovna tohle, to tedy opravdu nevím. Ale doufám.

1.11.2023 v 9:47 | Karma článku: 35.87 | Přečteno: 1690 | Diskuse

Josef Prouza

Z elektromobility je elektroMo… -by Dick

Děva Evropa se zamilovala do černého galána a teď se diví, že ji veze do pekla? Jak se mohlo stát, že evropským automotive obchází strašidlo demotivace a i nejvýznamnější automobilky stahují kalhoty, když brod je ještě daleko?

30.10.2023 v 9:42 | Karma článku: 37.29 | Přečteno: 1121 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.35 | Přečteno: 234 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.05 | Přečteno: 216 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.04 | Přečteno: 622 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 277 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3397

Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...