Polyamóresy – konečně stimul pro sexuálně pokulhávající generaci Z

5. 03. 2021 9:31:57
Česká Polyamorana dnešní doby – herečka Tereza Těžká – přichází konečně s návodem, jak pořádně nakopnout intimní život v její sexuálně dosti zoufalé generaci Z, zhusta už jen masturbující u počítačů.

A rozbalila to zatím parádně. A klobouk dolů za její absolutní otevřenost, co se týče jejího polyamorního vztahu dvou žen a tří mužů. Já tu rozhodně nebudu polyamoralizovat, jaká to je Sodoma a Polyamora. Některá srdce jsou prostě otevřená více vztahům a jak se říká: proti gustu žádný dyšputát. Konečně, nic nového, už za první republiky jeden básník bydlel každý týden u jiné družky a hned jak od první k druhé dorazil, už začal psát té první milostný dopis. A naopak. Skladatelka Vitka Kaprálová to měla podobně, o S. K. Neumannovi ani nemluvě.

V rozhovoru pro pořad Na kafeečko Tereza líčí, jak to u nich doma chodí. Má manžela Honzu, přítelkyni Anetu a přítele Petra. Její manžel Honza má kromě Terezy i vztah s Anetou, s níž má vztah i Tereza, a ještě s jednou přítelkyní, s níž nemá vztah Tereza, která má ale i Petra, který zase nemá vztah s Anetou, Honzou ani s přítelkyní Honzy. Honza, Aneta a Tereza mají vztah všichni se všemi „se vším všudy“, Tereza s Petrem bez dalších všech všudy i když se vším všudy, zrovna jako Honza s přítelkyní bez všech všudy, ale taky se vším všudy. Už se v tom trochu ztrácíte? Nepolyamořím vás moc?

Důležitý (a prý zcela jiný než klasická nevěra) je podle Terezy informovaný a nadšený souhlas všech zúčastněných. Všechny vztahy se svými třemi partnero-partnerkami má stejně silné, ale prý se to proměňuje v čase, takže stejně silné vztahy se stávají tu slabšími, tu dynamičtějšími, ale jinak jsou stejně silné. A každý nový partner by do toho polyamorního labyrintu mohl vstoupit jen s podepsanou vstupenkou od všech ostatních stávajících partnerů. Jak bych to přiblížil? Je to něco jako když jdete požádat o ruku své vyvolené jejího otce, ale ti otcové jsou tři. Když, byť jen jediný, odmítne, vyvolená musí pryč. Nebo, když za to vyvolená stojí, musí pryč ti „otcové“. Všichni. Moderátorka pořadu Miluška Bittnerová se sice Terezy občas zeptá, ale častěji jen nadšeně jásá, jak je to bezvadný, supr a pecka, jak jsou všichni tak dospělí. Já bych měl asi víc otázek, ale to je samozřejmě jen syndrom bývalého novináře. Pár otázek ale Miluška přeci jen položí. Jak to Tereza třeba dělá, když je jako žádaná herečka jistě v jednom kole? A Tereza to vysvětluje, že časově jsou sice společné chvíle logicky kratší, ale intenzivnější. Já už opustím tento konkrétní polyamorní vztahopropletenec, abych nikoho neurazil. Jen zůstanu u načrtnutého „schématu“. Pokud tři stejně silné vztahy žijete paralelně, pak vůbec není divné, že prostě jdete s přítelkyní do cukrárny, dáte si dort, intenzivně ho sníte a už spěcháte za druhým partnerem, s nímž intenzivně lezete po skalách i po sobě. Jen shodíte doma bágl, už manželovi intenzivně (třeba v mikrovlnce) uvaříte nějakou dobrotu a spěcháte na kuželky. Pak ještě musíte udržovat „čtvrtý vztah“, tedy že jste všichni pohromadě. Tam už to intenzivní asi být tolik nemusí, protože „natočíte“ nějaký společně trávený čas krát tři paralelně, což se počítá. Jednoho hladíte po vlasech, na druhého se usmíváte, se třetím konverzujete, abych nebyl příliš intimní. Pokud mají být všechny vztahy stejně silné, pak abyste si vedli pečlivý časový diář, přidělující čas stejně silně. Ale to už máme vyzkoušené třeba z amerických předvolebních prezidentských debat, po překročení limitu prostě kandidátovi vypnou mikrofon a slovo dostane druhý.

Vidím samozřejmě řadu výhod takové polyamorie. Situace, kdy ani jeden ze tří na vás nemá čas, je jistě zřídkavá. V každém případě jste dost v jednom kole. Ale možná ne tak úplně, když i partneři mají další vztahy a ty musí také nějak naplňovat. Občas někoho asi také bolí hlava, ale všechny asi ne. A podle Terezy na sebe i polyamorici žárlí, což se zdá monogamistům nemožné, ale prý to tak je. Chorobný žárlivec by si ovšem musel po týdnu hodit mašli, polyamorní vztah však vlastně nežárlivost denně trénuje. I když zároveň „posiluje“. Co se ale stane s mnohovztahem, kde jeden z „týmu“ dostane červenou kartu od druhého, ale ne od třetího a čtvrtého? Zůstane alespoň ve čtvrtém vztahu, tedy když do toho jdou všichni najednou? Hlasuje se?

No a jednoho dne samozřejmě přicházejí děti. Nic prý neobvyklého, i Tereza v pořadu tvrdí, že zná spoustu polyamorních vztahů s dětmi. Může se ovšem stát, že některá matka v polyamorním týmu bude neplodná, děti bude odmítat nebo se prostě nezadaří, a potom otcovské touhy bude muset uspokojit jiná členka týmu. Která se tak snadno může stát Marií Terezií s šestnácti potomky a celý fertilní věk protěhotnět a prorodit. Navíc, i počet členů týmu může dost pulzovat, někteří odejdou, včetně třeba i pokrevní matky, ale také může dítě mít najednou o pět otců a tři maminky víc a nebude vědět, do jakého klína k pohoupání dřív skočit.

A jak to bude s bydlením? Protože všichni polyamorní partneři v jednom bytě nebydlí, může nastat problém, pokud se všichni nedohodnou, kde dítě bydlet bude a potomek může ve „střídavé péči“ kolovat po bytech jak putovní pohár. Předpokládám, že se všichni otcové přihlásí k otcovství a nějaké genetické testy se řešit nebudou, to už by vztahy v týmu nebyly „stejně silné“. Kdo je otcem dítěte naštěstí zákon řeší. Pokud dítě vzniklo za trvání manželství, automaticky je před zákonem otcem manžel. Jinak žádná moje krev, prostě „naše krev“. Na co stát zatím nepamatuje, je rodný list, ale už se i k nám blíží zrušení rubrik matka-otec a nahrazují se Rodičem 1 a Rodičem 2. Tak prostě přibyde ještě kolonka Rodič 3, 4, 5...

Když na třídní schůzku dorazí všichni otcové i matky z týmu, musí se sice paní učitelka občas zeptat, odkud až kam sedí Hujerovi, ale když má dítě špatné známky, dostane doma trest hned ze čtvero rukou. Jeden může pohlavkovat, druhý tahat za ucho, třetí za vlasy a čtvrtý sázet vařečkou na zadek. Pokud nevyznávají fyzické tresty, tak ani výchovný pohovor se čtyřmi rodiči nemusí být žádný med, to si fracek sakra rozmyslí se příště ve škole flákat. To ani nemluvím o tom, kdyby polyamorní vztahy ve společnosti převládly, to by se třídní schůzky musely konat ve školních tělocvičnách.

Ale na druhou stranu, když dítě vyfasuje samé jedničky, jeden rodič pozve premianta na zmrzlinu, druhý mu dá kolo, třetí s ním zaskočí do aquaparku a čtvrtý do divadla. Ostatně veškeré trávení volného času dětí bude tak bohaté, že počítačoví peciválové z nich rozhodně nebudou a problémy, kdo dítě vyzvedne ze školky nebo odveze na kroužek, se řešit nikdy nebudou. A kdyby přece nikdo zrovna nebyl po ruce, tak zaskočí někdo z osmi dědečků a babiček. Když bude ovšem matka bývalá gymnastka, jeden otec houslista, druhý volejbalista a třetí tanečník, může docházet ke sporům, do jakého kroužku dítě vyslat.

Velkou otázkou zůstávají i finance. Kdo na potřeby dítěte a v jaké výši přispěje? Bude vše financovat nejbohatší rodič, a ten nejchudší, ale v kolektivu samozřejmě stejně oblíbený, si vezme na starost večerní koupání? A vůbec, bude každý z rodičů dozorovat u dítěte všechno nebo dojde ke vzorové dělbě práce a jeden bude mít na starosti zdravotnictví, druhý sport, třetí vzdělání a čtvrtý kulturu? A každé „mezirezortní“ konzultace (ale i spory) budou tak trochu jako zasedání vlády?

V každém případě v dospívání budou moci teenageři nenávidět všechny rodiče na hromadě a násobně tak svůj pubertální vzdor uspokojit (jak i Tereza v rozhovoru přiznala, že pubertu měla hodně těžkou). A budou mít i další výhody. Když takový puberťák bude přemýšlet, kam zatáhne svou dívku k prvnímu intimnímu sblížení, bude mít na výběr tolik rodičovských chat, chalup, horských apartmánů a hausbótů, že budou jeho milé oči přecházet. A když dívka přivede domů svého vyvoleného, i když nikomu z týmu rodičů vůbec nepadne do oka, ještě stále tu bude velká šance, že další přivedení polyamorní (jak jinak) partneři už budou v očích rodičů lepší a některý bude přijat možná s ovacemi.

No, nejsou ty polyamorní vztahy ještě úplně dořešené, ale po všech zprávách o generaci Z, že její členové ztrácejí zájem o sex, to je první vlaštovka, že... se ještě někdo miluje a nejen sám s rozevřeným notebookem. I když i polyamorní vztahy mohou padnout na ústa, a může se ukázat, že příběh, líčený pro média, byl trochu jiný a ani náhodou idylický. Jenom jedno mi vysvětlete, proč všechny ženy, žijící a hlavně otevřeně nadšeně líčící polyamorický životní styl, jsou tak hezké a atraktivní (včetně Terezy Těžké)? Žádnou babu Jagu, nadšeně líčící mnohovrstevnatý (jak říká Tereza - romantický) vztah v polyamorické perníkové chaloupce jsem na internetu nenašel. Nevíte náhodou proč?

Autor: Josef Prouza | pátek 5.3.2021 9:31 | karma článku: 33.87 | přečteno: 1375x

Další články blogera

Josef Prouza

Dámský přirození jako dopravní značka? V pohodě, voddělí to zrna vod plev

Tendle rok je v EU zaváděná nová dopravní značka s kosočtvercem. Začali s tím ve Francii. Tak buď jde o nechutný lobování Renaultu na francouzským ministerstvu dopravy nebo nám tadle značka má napovědět, pro koho je. Vyberte si.

30.11.2023 v 9:11 | Karma článku: 44.09 | Přečteno: 9618 | Diskuse

Josef Prouza

Tak a dost kopání do vlády! Přichází soucit

Kdepak jemné okopávání kotníků! Vláda dostává rány zleva, zprava, pod pás, do slabin. Místo pochval a potlesku urážky, smích nebo rovnou výsměch. A tolik dobrého již vykonala, což vám tu hned předestřu. Sledujte!

28.11.2023 v 9:43 | Karma článku: 45.57 | Přečteno: 8527 | Diskuse

Josef Prouza

O Zlatou mříž -vtipy do smutné doby

Vykročte do dalšího dne s úsměvem na tváři. Ale jestli vás rozesměje zrovna tohle, to tedy opravdu nevím. Ale doufám.

1.11.2023 v 9:47 | Karma článku: 35.87 | Přečteno: 1688 | Diskuse

Josef Prouza

Z elektromobility je elektroMo… -by Dick

Děva Evropa se zamilovala do černého galána a teď se diví, že ji veze do pekla? Jak se mohlo stát, že evropským automotive obchází strašidlo demotivace a i nejvýznamnější automobilky stahují kalhoty, když brod je ještě daleko?

30.10.2023 v 9:42 | Karma článku: 37.29 | Přečteno: 1119 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 65 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 11.07 | Přečteno: 144 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 290 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 31 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 9.10 | Přečteno: 152 | Diskuse
Počet článků 277 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3397

Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...