Británie brexit absolutně nezvládla

22. 01. 2020 9:08:38
Totální chaos, miliarda liber v čudu a přes dva tisíce zraněných jen za poslední víkend. To je tragická bilance událostí, které odstartoval únik dekretu o zřizování tajných převýchovných táborů pro odmítače brexitu v Anglii.

Nejvíce lidí namrzlo v chladných vodách kanálu La Manche, když se pokoušeli imigrovat zpět do Evropské unie na vratkých nafukovacích člunech. Svět obletělo video s výpovědí jednoho z nich, jenž byl, na kost promrzlý, na poslední chvíli vyloven lodí neziskové organizace, zřízené miliardářem Sunarӧsem, který nadělal majlant na dětské mléčné výživě. Kapitánce lodi Karle Rakeťákové a zároveň člence Sunarӧsovy neziskovky Laitiers sans frontières (Mlékaři bez hranic) zachráněný člen londýnské burzy Omar Burbank vypověděl:

„Jak jsem si přečetl na stránkách seeyoulatermanipulator.com, že Boris Johnson podepsal dekret o zřizování nápravných táborů pro zatvrzelé antibrexitáře, uzavřel jsem okamžitě obchodování se zlatem v LSE, sbalil svých pár akciových švestek a šel nafouknout člun mého syna Džafara.“ Na dotaz novináře ze serveru Politykadlo, čím se bude živit a kde v Evropě hodlá zakotvit, Burbank sdělil, že přijal místo uklízeče na frankfurtské burze. „Raději vytírat chodby ve FWB, než aby si se mnou vytíral Johnson víte co,“ uvedl doslova.

Jednou z nejznámějších tváří vlny, přezdívané již všeobecně podle jednoho piva BUD (Brexit Upside Down) se stal ovšem Jeremy Corbyn, dříve šéf labouristů. Po vzoru Che Guevary a jím milovaného hnutí Hamás přešel do ilegality. Nyní prý operuje v Sherwoodském lese a vynoří se jen tehdy, pokud jde zasypat šípy místní sídlo konzervativců nebo nafasovat na úřad sociální dávky na další měsíc odboje. Skotskou premiérku Nicolu Sturgeonovou Johnsonovi pochopové dokonce přilepili k bráně Westminsterského opatství, aby se nemohla odtrhnout.

Naprosté zděšení ze zprávy o táborech prožili britští umělci. Benedict Cumberbatch se znovu vžil do své nejznámější role Sherlocka Holmese a vzkázal na Downing street 10: „Jak prosté, milý Johnsone! Pro Británii jsi pes baskervillský a kvetoucí zemi jsi proměnil v bažiny Dartmooru.“ Herec Jude Law jen suše oznámil, že se při natáčení filmu Nepřítel před branami, kde ztvárnil sovětského vojáka Zajceva, naučil zacházet s odstřelovací puškou. A výhružně dodal, že tuto dovednost „brzy využije“. To Keira Knightleyová prohlásila, že na protest proti Johnsonově politice začala držet hladovku, což pro její již tak dost anorektickou postavu mělo zničující vliv a skončila na hadičkách s umělou výživou, kde blouznila, že „Johnsona učeše“.

Nejhlasitější odpůrce britského premiéra, herec Hugh Grant, však padl do léčky Johnsonových bobíků a byl odvlečen do jednoho z táborů ve Skotsku nedaleko Aberdeenu. Byl propuštěn a okamžitě vyhoštěn ze země až na nátlak hvězd filmové série o Harry Potterovi, kteří žádali okamžité propuštění Johnsonova „vězně z Azkabanu-Aberdeenu“ a nazvali premiéra mozkomorem. Hugh Grant potom natočil pro BBC (Brexit Be Collapsed), svobodný vysílač v Calais, zřízený po Johnsonem zrušené původní BBC, šokující video, kde mluví o zločinech proti lidskosti v táboře. „Každý večer jsme museli u táboráku z hořících evropských směrnic zpívat britskou hymnu. Krmili nás děsivě zahnutými banány a okurkami, museli jsme jíst pomazánkové máslo a marmelády, které nebyly z pomerančů a citrónů. A pít nápoje s nepřimíchanými biosložkami. Přes den jsme museli kácet pilíře jednotné evropské zemědělské politiky, plít nařízení EU z anglického práva a smát se studiím EU o vlivu klimatických změn na rovnost žen. Co ale bylo úplně nejhorší?“ zamžoural do kamery Hugh Grant, téměř osleplý, protože v táboře se podle něj svítilo jen klasickými žárovkami. „Každé ráno mě navlékli do trička se znakem EU a postavili mě do kruhu lidí, kteří na mě házeli bláto a nadávali mi, že každý evropský Grant jen křiví trh! To ponížení! Jdi do pr..le, ty navýsost povýšená gumová hračko do vany,“ zahrozil na závěr pěstičkou směrem k Londýnu rozčilený Hugh Grant.

Panika zachvátila dokonce i královskou rodinu. Princ Harry s Meghan v hrůze emigrovali až do Kanady, princ William s Kate ještě váhají mezi Namibií a Pákistánem, kde se podle jejich vyjádření cítili daleko bezpečněji než pod knutou šíleného Johnsona. Královna Alžběta sice zůstává, ale nechala zřídit na náklady dvora letku RAF (Royal Anti-Farage), která do Evropy dopravila tisíce vyděšených Angličanů, zabalených v modrých vlajkách se žlutými hvězdami.

I Česká republika pocítila devastační účinky BUDu. Europoslankyně Šojdrová navrhla, aby stát přijal 50 britských dětských sirotků. Nakonec po dlouhých tahanicích to sice nebyly děti, ani sirotci, ale členové pakistánského gangu, obchodujícího s unesenými a zneužívanými děvčátky, protože ti jediní byli schopni českým úřadům řádně zdokladovat, že byli ve své vlasti krutě pronásledováni Tommym Robinsonem. K naprostému údivu všech přijal sto britských uprchlíků i prezident Zeman a ubytoval je na zámku v Lánech. Bdělý novinář z forum24 si však na hradní tiskovce všiml, že z kohoutků na záchodech na Hradě přestala kapat voda a rychle zjistil, že „uprchlíci“ jsou do jednoho polští instalatéři. „Zase jsme se tím starým lišákem nechali oblafnout,“ konstatoval následně znechuceně starosta Řeporyjí Novotný, který jako gesto unijní pomocné ruky pozval ke tvorbě pomníku vlasovcům uprchlého britského umělce Damiena Hirsta. Ten pomník pojal jako akvárium s exhumovanými vlasovci, naloženými ve formaldehydu, což brzy snížilo počet obyvatel Řeporyjí na skalní příznivce ODS.

Smíšené pocity z BUDu rozptýlila tak nějak za nás za všechny spokojené eurounijní občany šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová: „Tyto brexitové elektrické výboje je schopna naše Evropská unie směle kondenzovat!“ A protože právě tohle umí i jeden elektrický přístroj, od té doby Ursule nikdo neřekne jinak než Leydenská láhev.

A pro nás ostatní zbývá zaujmout stejný postoj jako Vodňanský se Skoumalem: Tak jako ve staré Anglii, whisky si do sklenky naliji...

Autor: Josef Prouza | středa 22.1.2020 9:08 | karma článku: 42.94 | přečteno: 9545x

Další články blogera

Josef Prouza

Dámský přirození jako dopravní značka? V pohodě, voddělí to zrna vod plev

Tendle rok je v EU zaváděná nová dopravní značka s kosočtvercem. Začali s tím ve Francii. Tak buď jde o nechutný lobování Renaultu na francouzským ministerstvu dopravy nebo nám tadle značka má napovědět, pro koho je. Vyberte si.

30.11.2023 v 9:11 | Karma článku: 44.09 | Přečteno: 9619 | Diskuse

Josef Prouza

Tak a dost kopání do vlády! Přichází soucit

Kdepak jemné okopávání kotníků! Vláda dostává rány zleva, zprava, pod pás, do slabin. Místo pochval a potlesku urážky, smích nebo rovnou výsměch. A tolik dobrého již vykonala, což vám tu hned předestřu. Sledujte!

28.11.2023 v 9:43 | Karma článku: 45.57 | Přečteno: 8528 | Diskuse

Josef Prouza

O Zlatou mříž -vtipy do smutné doby

Vykročte do dalšího dne s úsměvem na tváři. Ale jestli vás rozesměje zrovna tohle, to tedy opravdu nevím. Ale doufám.

1.11.2023 v 9:47 | Karma článku: 35.87 | Přečteno: 1688 | Diskuse

Josef Prouza

Z elektromobility je elektroMo… -by Dick

Děva Evropa se zamilovala do černého galána a teď se diví, že ji veze do pekla? Jak se mohlo stát, že evropským automotive obchází strašidlo demotivace a i nejvýznamnější automobilky stahují kalhoty, když brod je ještě daleko?

30.10.2023 v 9:42 | Karma článku: 37.29 | Přečteno: 1119 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 28 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 12.34 | Přečteno: 161 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.23 | Přečteno: 579 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 524 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 277 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3397

Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...