Šokující pravda: Proč byl odvolán starosta Prahy 1 Pavel Čižinský

17. 01. 2020 9:25:18
Tohle mlžení pravého důvodu, proč byl odvolán starosta Čižinský, už musí skončit. Kdepak chaotické vedení a rozklad úřadu či nulová komunikace mezi zastupiteli. Jedinou příčinou je sice přísně utajený, ale o to víc šokující spor.

Dosud téměř idylickou spolupráci všech zvolených zástupců na spravování Prahy 1 naprosto rozvrátila jedna jediná událost. Proč OPRAVDU máme místo Čižinského Prahy 1 sobě celou Prahu 1 v sobě? Na přísně utajeném jednání koaličních partnerů v baru Koala, které rozkolu předcházelo, totiž tři z nich, Praha 1 sobě, Piráti a Zelená pro jedničku, předložili čtvrtému soudruhovi ve zbrani My, co tady žijeme návrh na výstavbu mariánského sloupu na Staroměstském náměstí. Řeknete si, co je na tom tak šokujícího, o obnově kumpány Franty Sauera povaleného sloupu se už nějaký čas diskutuje, a celkem bez emocí. Zástupce KDU-ČSL z My, co tady žijeme dokonce hlasitě přivítal, že se Panenka Marie konečně vrátí na své místo. Také zástupce STAN si pochvaloval, že bude Staroměstské náměstí konečně genderově vyvážené a machistický Jan Hus dostane v matce Ježíše důstojnou protiváhu. Potom ale zástupce Pirátů předložil zúčastněným první vizualizace umístění sloupu na náměstí a zástupci My, co tady žijeme chvíli vypadali jako My, co tady umřeme. Zástupce KDU-ČSL dokonce na chvíli omdlel a museli ho křísit svěcenou vodou z blízkého kostela Matky Boží před Týnem. Ano, v koalici došlo k fatálnímu nedorozumění. Proto ta pozdější slova o absolutní nekomunikaci na zasedání, které Čižinského odvolalo. Praha 1 sobě, Piráti i Zelení totiž kolegům ukázali tenhle obrázek, který jsem získal od jednoho z účastníků schůzky, ovšem pod podmínkou zachování anonymity.

Místo mariánského sloupu na Staroměstském náměstí chtěli vztyčit MARJÁNSKÝ sloup, děkovný symbol a hold blahodárným účinkům marihuany! Na schůzku přizvaný pirátský poslanec Ferjenčík hned začal vzrušeně vytřeštěným partnerům líčit, že už mají vymyšlený i celý ceremoniál odhalení sloupu. Po stržení zahalující plachty s karikaturami bývalých činitelů Prahy 1, symbolizující korupci dřívějšího vedení, starosta Čižinský o patu sloupu slavnostně típne prvního zapáleného jointa a on, Ferjenčík, k tomu zahraje na akordeon hit skupiny Hudba Praha Marijuana s textem „everybody smoking marijuana“. Tomu by prý mohli rozumět i zahraniční turisté, kteří se určitě k obřadu spontánně přidají.

Jaký div, že zástupci My, co tady žijeme po schůzce okamžitě obvolali zastupitele z TOP 09, ANO a ODS a bleskově poskládali novou koalici. A jak to, že si novináři ničeho nevšimli a o skutečném spouštěči převratu na Praze 1 dodnes nic nevědí? A přitom indicií, které by je dovedly k pravdě, je hned několik. Například: když na odvolávacím zastupitelstvu pirát Michálek fyzicky zaútočil na jednoho muže s transparentem, i když ten o sobě tvrdil, že je Pirát, všichni o tom napsali. Ale CO na tom transparentu měl, a proč Michálek hned věděl, že o člena Pirátské strany nejde, to novináři trestuhodně vypustili.

A dokonce vyfotili úplně jiný transparent s jakýmsi Stydíme se za tebe, Pavle. Kdepak. Držel v ruce něco jiného, Já tam byl. Nahlédněte vpravo. Už je vám to jasné?!

Správně zastupitelka za ODS Janderová obvinila starostu Čižinského, že mezi občany Prahy 1 vykopal hluboký příkop. Jen nedodala, že příkop doslova Mariánský.

Autor: Josef Prouza | pátek 17.1.2020 9:25 | karma článku: 38.75 | přečteno: 4363x

Další články blogera

Josef Prouza

Dámský přirození jako dopravní značka? V pohodě, voddělí to zrna vod plev

Tendle rok je v EU zaváděná nová dopravní značka s kosočtvercem. Začali s tím ve Francii. Tak buď jde o nechutný lobování Renaultu na francouzským ministerstvu dopravy nebo nám tadle značka má napovědět, pro koho je. Vyberte si.

30.11.2023 v 9:11 | Karma článku: 44.09 | Přečteno: 9598 | Diskuse

Josef Prouza

Tak a dost kopání do vlády! Přichází soucit

Kdepak jemné okopávání kotníků! Vláda dostává rány zleva, zprava, pod pás, do slabin. Místo pochval a potlesku urážky, smích nebo rovnou výsměch. A tolik dobrého již vykonala, což vám tu hned předestřu. Sledujte!

28.11.2023 v 9:43 | Karma článku: 45.57 | Přečteno: 8515 | Diskuse

Josef Prouza

O Zlatou mříž -vtipy do smutné doby

Vykročte do dalšího dne s úsměvem na tváři. Ale jestli vás rozesměje zrovna tohle, to tedy opravdu nevím. Ale doufám.

1.11.2023 v 9:47 | Karma článku: 35.87 | Přečteno: 1676 | Diskuse

Josef Prouza

Z elektromobility je elektroMo… -by Dick

Děva Evropa se zamilovala do černého galána a teď se diví, že ji veze do pekla? Jak se mohlo stát, že evropským automotive obchází strašidlo demotivace a i nejvýznamnější automobilky stahují kalhoty, když brod je ještě daleko?

30.10.2023 v 9:42 | Karma článku: 37.29 | Přečteno: 1118 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 26 |

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 87 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 12.51 | Přečteno: 143 | Diskuse

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.88 | Přečteno: 329 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.69 | Přečteno: 462 | Diskuse
Počet článků 277 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3396

Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...