Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdyby byla Morava jako je Niger, dala bych ti dětiček bohatý výběr…

… ale že je Morava malučká – a proč vlastně ne? Přimhuřte na chvíli oči a představte si, jak by to vypadalo, kdyby porodnost v Česku byla na úrovni afrického Nigeru, o níž jsem vás informoval tři blogy zpátky. A bavte se.

Když statistický úřad po sčítání obyvatel v dubnu 2019 oznámil, že Česko překonalo hranici 100 milionů obyvatel, vypukl v celé zemi jásot. V megapoli Praha na deset milionů Pražanů slavilo od Jižního Města-Příbram až po nově připojenou pražskou čtvrť Mělník. Na mimořádné schůzi parlamentu, k této radostné události svolané, chvalozpěvy na matky v Česku střídaly ódy na místní plodné samce. Schůzi zahájil předseda sněmovny Vondráček, který se vyhoupl na předsednický pult, hrábl do strun kytary a rozproudil poslance Schelingerovým hitem Miminko. Refrén už zpívala sebou celá sněmovna: Mít, mít miminko, chtějte lidi, chtějte lidi malinko. Mít, mít miminko chtějte lidi mimi, mimi miminko. Následně jako první vystoupila poslankyně Pekarová Adamová z TOPky (Tleskáme Osmi Porodům) a během projevu nakojila své dítě. Vzpomněla vojevůdce Jana Žižku a jeho heslo: Dětí se nelekejte, na množství nehleďte! Když si její mrně spokojeně odříhlo, sklidila mohutný potlesk. Nebylo na tom nic divného, v přímém přenosu kojily i moderátorky zpráv a Světlana Witowská dokonce porodila přímo během řízení debaty dvou prezidentských kandidátů Zemana a Drahoše. Miloš Zeman pohotově přestřihl pupeční šňůru, kdežto Jiří Drahoš se dostal až k omývání novorozence. „Vypadal u toho jako při stahování králíka,“ komentovala to znechuceně alternativní média, a Drahoš následně v prezidentské volbě propadl. I v bankách měli u každé přepážky přebalovací pult a v přihrádkách s formuláři i pleny a vlhčené kapesníky. „Viděl jsem víc prsních bradavek než bankovek,“ vyjádřil se chlubivě přepážkový pracovník Raiffeisenbank Drahoslav Dlužný.

Miroslav Kalousek ve svém příspěvku vzpomněl přínos zakladatele československého státu T.G. Masaryka a poděkoval mu za to, že na prezidentskou standartu dal vyšít heslo Porodnost vítězí. „Jak prorocké to bylo heslo, už nyní víme, protože jsme zvítězili!“ zakončil Kalousek plamenný projev. Jakub Michálek využil převládajícího nadšení a předložil sněmovně pirátský návrh na snížení odchodu mužů do důchodu na 45 let a žen podle počtu dětí až na 40 let. „Důchodci uvolní místa nám mladším a my je uživíme,“ poukázal na fakt, že v penzijním fondu se hromadí nevyužité miliardy a 40% obyvatelstva je mladší 18 let. Předseda KDU-ČSL Výborný citoval z biblické knihy Genesis: „Ploďte a množte se a naplňte zemi.“ A hrdě doplnil, že tento boží příkaz ČR plní na jedničku. Mlčením přešel fakt, že před sněmovnou právě demonstruje skupina ultrakatolíků ze sekty Uctívači velikonoc, kteří žádají legalizaci potratů a sterilizaci žen po třetím dítěti. „Takhle určitě Bůh svá slova o plodnosti nemyslel,“ řekl televizi Nova na kameru jejich představitel páter Vohráblo. „Ke křtu se mi minulý pátek nahrnulo dvě stě mých oveček a v tlačenici vylomili dveře kostela. Jedeme na tři směny a pořád to nestačí, o svatbách ani nemluvě, oddáváme hromadně a stejně v noci po svatebních obřadech už ani ruku nezvednu k požehnání, jak jsem zesláblý.“ K jeho nářkům se ihned přidala i Zdoběna Levá z vedle stojícího hloučku ekologických antinatalistek, třímající transparent s nápisem DĚTI PRDÍ VÍC NEŽ KRÁVY: „Naše Hnutí dobrovolného lidského vyhynutí je jediná cesta, jak z vražedného zaplevelení planety lidmi vybřednout!“ To už však volala ze dveří policejního antonu, kam ji surově odvlekli muži zákona, protože antinatalistické hnutí bylo v Česku dávno postaveno mimo zákon.

Ve sněmovně se zatím ujal slova premiér Babiš: „Výsledky proporodní politiky vlády jsou ohromující, nekecáme, makáme. Jsem tu neustále kritizován za vykácení půlky Boubínského pralesa kvůli výstavbě dětských letních táborů, ale nemůžeme pořád vozit naše děti jen na ozdravné pobyty na Krym. Já od této politiky neodstoupím. Nikdy!“ zakončil Babiš bojovně. Hned jako čertík z krabičky vyskočil Vít Rakušan ze STAN (Soulož, Těhotenství A Natalita): „Vláda, která nedovede zajistit ani řádnou péči o novorozence, měla už dávno rezignovat. Stačí se podívat na otřesné podmínky na porodní klinice v Libni, bývalé O2 areně. Zatímco pražská smetánka tam rodí ve skyboxech s veškerou péčí, obyčejní Pražané musí přivádět na svět potomky na tribunách v provizorních stanech. Když jednou omylem zapnuli staré chlazení pro tvorbu ledu na ploše, 820 novorozenců dostalo rýmičku. To není racionální politika, to je koblihový šlendrián,“ uzavřel Rakušan za potlesku demobloku.

Tomio Okamura z SPD (Stoprocentní Podpora Dětem) přivítal migraci českých obyvatel do Evropy a tvrdě zkritizoval ploty, které vymírající Německo a Rakousko postavilo na hranicích. Poté oznámil, že se jeho strana vzdává prosazování referend, protože jeho experti spočítali, že každé referendum či volby ve stomilionovém Česku stojí 5 miliard. Také hrdě přiznal, že jeho strana financuje neziskovou organizaci Labe bez hranic, která nakládá z řeky Čechy v nafukovacích člunech na remorkéry a vozí je do Hamburku k udělení azylu.

V té chvíli rozrazil dveře sněmovny Dominik Feri. „Jdete pozdě, kolego,“ komentoval to suše předsedající Vondráček. Feri oznámil, že se omlouvá, ale jde přímo od soudu, který rozhodoval o jeho boršické kauze. Jednalo se o známý incident, kdy Feriho po koštu ve sklípku obklopilo několik členek Laktační ligy. „Ty jsi Feri? zeptala se jejich vůdkyně, na sociálních sítích vystupující pod nickem Dojnice. Když kývl, zasypaly ho použitými plenami a krabicemi od Sunaru, až padl zády na parapet a zranil se. Feri chtěl odvézt k ošetření na chirurgii, ale záchranka ho převezla na záchytku. „Všechny vozíme z koštu vína jenom sem a ještě jsme se nespletli,“ odbyl ho prý řidič sanitky. Policie odřízla a zabavila parapet jako vražednou zbraň. U soudu se ovšem ukázalo, že Feri podráždil členky Laktační ligy svými výsměšnými statusy na Facebooku k laktační psychóze, což mu značně přitížilo. Ani jeho argumenty, že byl vystaven rasistickým urážkám, nepomohly. Výrok Dojnice na adresu Feriho "NEGRcaj si na třaslavice!" přeložil soudní znalec v oboru moravských nářečí přibližně jako „necintej si pentli“ a tedy jako rasově zcela nezávadný. Když se ukázalo, že je Feri navíc bezdětný, bylo rozhodnuto a byl odsouzen k náhradě parapetu.

„Máte neomluvenou neúčast,“ rozhodl předseda Vondráček. Nepomohla ani Feriho výmluva, že uvízl na dálnici D1, protože u Humpolce zavřeli jedenáctý a dvanáctý pruh dálnice kvůli opravě svodidel. „Na dveře zaťokalo jaro a z déjedničky je parkoviště,“ vykrucoval se Feri, načež přítomný ministr Ťok znechuceně rezignoval. Ještě předtím však připomněl, že to byl on, kdo postavil v Brně metro, šestikolejnou rychlodráhu Praha-Ostrava a zubačku na Sněžku. Karel Schwarzenberg poté zkritizoval prezidenta Zemana, že z Číny místo potřebných dupaček přivezl zase jen politiku jednoho dítěte a z Ruska pouze poruchové odsávačky mléka a ručně dlabané kolébky, z nichž si nejeden kojenec zadřel třísku.

Další řečník, komunista Filip, vzpomněl na blahodárnou proporodní politiku socialistických vůdců, známou jako Gottwaldovy děti, Zápotockého děti, Novotného děti, Svobodovy děti a Husákovy děti a naopak působení bezdětného Václava Havla označil za zhoubné. Na to s faktickou poznámkou přispěchala k mikrofonu Miroslava Němcová ze strany prosazující konzervativně tvrdou kázeň u dětí ODS (Občas Děti Seřežte) a obula se do Filipa: „Šéf komunistů tady připomíná údajné úspěchy bolševiků, ale že děti krmili nepoživatelnými kubánskými pomeranči a nebylo čím jim utřít zadečky, to už zamlčuje,“ rozčílila se. Navázal na ni předseda ODS Fiala, který poukázal na fakt, že závratnou porodnost nezvládl především Václav Klaus starší rozsáhlou prezidentskou amnestií pro neplatiče alimentů a kamarádčofty s německou AfD (Alou fakani Domů), namířenou proti českým početným rodinám migrantů v Německu. A jeho syna vyhodil z ODS jen proto, že ve školském výboru selhal při řešení epidemie spalniček v mateřských školách. Školky i školy totiž praskaly ve švech a nemoci se v nich šířily rychlostí blesku.

Ozval se i pirátský poslanec Ferjenčík: „Praha naopak problémy s porodností úspěšně řeší, náš primátor Hřib prosadil nasazení tzv. babytram, tj. nízkopodlažních tramvají, určených pouze pro cestování rodičů s dětmi, kočárky a golfkami. Jen každá třetí tramvaj je určena pro přepravu dospělých bez dětí. Babytramvaje máme kvůli lepší rozpoznatelnosti označeny na předku dvěma vlaječkami – Tibetu a NATO.“ Proč, to už Ferjenčík nezdůvodnil.

Ne všechny firmy v Česku však z babyboomu profitovaly. Sériový krach postihl farmaceutické firmy, specializované na výrobu antikoncepčních pilulek. A generální ředitelka Always Radka Vratká si po oznámení, že česká pobočka firmy zavírá brány, posteskla: „Jak máte prodat nějaké menstruační vložky, když všechny fertilní ženy jsou pár dní po šestinedělí zase v tom?“ Někteří utekli krachu doslova za pět minut dvanáct. „Jsme naštěstí velice pružná firma,“ oznámil na tiskové konferenci obchodní ředitel Durexu Zlatko Gumič. „Přestavěli jsme operativně výrobní linku kondomů na dětské nafukovací balónky a dudlíky. Jdou na dračku. A chystáme i gumové čepičky a pláštěnky na kočárky.“ Podnik Liberta-Igelita-Paternita, dceřiná společnost francouzského holdingu Liberté-Égalité-Fraternité, vyrábějící vše od kočárků přes nepromokavé kalhotky až po DNA testy otcovství, prosperoval naopak výtečně a oznámil další rozšíření závodu v brněnské aglomeraci Šalingrad.

Všeobecné nadšení poslanců nezchladila ani varovná zpráva ministra životního prostředí Brabce, že pokud neurychlíme výstavbu devátého a desátého bloku Temelína, hrozí nám blackout. „Představte si, že v jeden okamžik všichni rodiče zapnou ohřívač na kojenecké lahve, a jsme potmě!“ varoval.  Jeho projev byl ovšem vzápětí několika poslanci nazván pustým strašením a Brabec označen za extrémistu, xenofoba a dokonce za antipopulistu, což byla vůbec nejhorší nadávka. Na závěr mimořádné schůze opět předseda Vondráček zapěl píseň, tentokrát Plakalo bejby, a dojatí poslanci se rozjeli na své rodičovské dovolené.

Skvělou náladu však vůbec nevyvolaly nové statistické údaje o počtu obyvatel Česka v Evropské unii. Již dlouho tam rostlo napětí proti českým imigrantům, kteří zaplavovali Evropu a vyvolávali nacionalistická hnutí v jednotlivých zemích. Jen Norsko se dočasně ubránilo, protože Barnevernet hned na hranicích Čechům odebíral všechny děti a dával je na převýchovu do norských rodin. Brzy ale náhradní rodiny Norsku došly, i když do osvojování zapojili celou LGBT komunitu, a hrdá severská země byla v loji. Averze vůči českým europoslancům, kteří ve shodě s padesátimilionovým Slovenskem hravě vždy přehlasovali Německo i s Francií, rostla den po dni. Slováci byli ostatně ještě aktivnější, zvláště když byla do funkce prezidentky zvolena zasloužilá osminásobná matka Zuzana Čaputová, přezdívaná svými příznivci Matica slovenská.

S výrazem velice kyselým „přivítal“ oznámení nového rekordu v baby boomu v Česku francouzský prezident Emmanuel Macron. „Evropa není supermarket, aby si v něm Česko po libosti nakupovalo dětské pleny, dupačky a sušené mléko. Tohle musí přestat, Češi nemůžou jen čerpat unijní výhody a nepřijmout porodní kvóty. Jsem pro finanční sankce pro Česko, jestli kvóty okamžitě nepřijmou,“ zdůraznil Macron v Elysejském paláci v rozhovoru pro Le Monde. Chtěl ještě něco dodat, ale oknem přilétly dlažební kostky, které tam vrhly žluté vesty, když prorazily policejní kordón kolem prezidentského sídla, tak musel do krytu. Ještě předtím se však zeptal osobního tajemníka: „Antoine, proč žluté vesty vzývají jméno mého předchůdce, a skandují: Meme Hollande rousse?!“ „Neskandují meme Hollande rousse, pane prezidente,“ odpověděl tajemník Antoine, jinak asimilovaný Tonda Bečka z Plzně. „Skandují Máme holé ruce, jsou to Češi.“ Na to už Macron nic neřekl, ale o to rychleji vykročil do krytu, svíraje v podpaží atomový krufřík.  

Ani reakce německé kancléřky Merkelové nebyla zrovna hřejivá: „Češi se do Německa hrnou jako kobylky po statisících, vytlačili nabídkou levné práce všechny milované Turky, Syřany, Afgánce i Maročany. Na berlínských předměstích už neuslyšíte nic než češtinu. Podívejte se na Velkou Británii, jak to i u nás může skončit, ti radši zvolili brexit, jen aby se zbavili náporu pěti milionů českých imigrantů,“ připomněla fenomén zvaný Český instalatér. „Skoncujme s tím, a to radikálním císařským řezem,“ hřímala v Bundestagu, „jinak to nezvládneme.“ V besedním pořadu České televize OVM (Otázky Vynikajících Matek) tyto výroky Daniela Písařovicová  tvrdě napadla s poukazem na diskriminaci Čechů, kteří v německých školkách požadovali zařadit do jídelníčku vepřo-knedlo-zelo a smažený eidam a Merkelová jim to zatrhla. Poté se moderátorka spustila na horolezeckém laně z okna žižkovské televizní věže, odkud vysílala, a přišroubovala na její plášť sté plastové lezoucí mimino na oslavu dosažené porodnosti. Žižkovská věž, ověšená černými miminy odshora dolů, už tak připomínala lidský prst strčený do mraveniště.

Bez ohledu na zbytek Evropy se celé Česko začalo připravovat a těšit na Den matek, což byl již léta vysoce respektovaný státní svátek. A především na všesokolský slet, kde jen na cvičení matek s dětmi na skladbu Michala Davida Teď královnou jsem já se přihlásilo dvě stě tisíc rodin a slet se tak musí konat na ruzyňském letišti. Také cvičení mužů, oslavující plození dětí, na píseň skupiny Mirai Když nemůžeš, tak přidej slibuje úchvatnou masovou podívanou. Nejpočetnější skladbu však vytvořili mladší žáci. V rekordním počtu 300 000 předvedou na píseň Marie Rottrové Mámo, kup mi brášku důmyslné obrazce, ztvárňující jejich prosby. Bude to velká sláva. Tedy já osobně se ještě o fous víc těším na zasloužený důchod ve výši 90% původního platu, škoda že až v padesáti letech.

No a teď zas otevřete oči, milí čtenáři, a koukejte jako já mazat do práce. Důchod máme hodně daleko. Cestou si můžete zazpívat Kdyby byla Morava jako je Niger, každý sci-fi song na zlepšení nálady dobrý, ne?

Autor: Josef Prouza | čtvrtek 2.5.2019 9:29 | karma článku: 39,44 | přečteno: 2852x
  • Další články autora

Josef Prouza

Dámský přirození jako dopravní značka? V pohodě, voddělí to zrna vod plev

Tendle rok je v EU zaváděná nová dopravní značka s kosočtvercem. Začali s tím ve Francii. Tak buď jde o nechutný lobování Renaultu na francouzským ministerstvu dopravy nebo nám tadle značka má napovědět, pro koho je. Vyberte si.

30.11.2023 v 9:11 | Karma: 44,10 | Přečteno: 9721x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Tak a dost kopání do vlády! Přichází soucit

Kdepak jemné okopávání kotníků! Vláda dostává rány zleva, zprava, pod pás, do slabin. Místo pochval a potlesku urážky, smích nebo rovnou výsměch. A tolik dobrého již vykonala, což vám tu hned předestřu. Sledujte!

28.11.2023 v 9:43 | Karma: 45,58 | Přečteno: 8557x | Diskuse| Politika

Josef Prouza

O Zlatou mříž -vtipy do smutné doby

Vykročte do dalšího dne s úsměvem na tváři. Ale jestli vás rozesměje zrovna tohle, to tedy opravdu nevím. Ale doufám.

1.11.2023 v 9:47 | Karma: 35,93 | Přečteno: 1766x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Z elektromobility je elektroMo… -by Dick

Děva Evropa se zamilovala do černého galána a teď se diví, že ji veze do pekla? Jak se mohlo stát, že evropským automotive obchází strašidlo demotivace a i nejvýznamnější automobilky stahují kalhoty, když brod je ještě daleko?

30.10.2023 v 9:42 | Karma: 37,42 | Přečteno: 1191x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Experimentální dvojvideoblog Trizuljak-Prouza: Já jsem zapomněl

Občas na blogu idnes spojí své síly někteří blogeři. Většinou dvojblog. Tento příspěvek jde ještě za tuto hranici a vzniklo společné video, kde promlouvá excelentní fotograf a výtvarník M.Trizuljak a textem a zpěvem J.Prouza.

16.10.2023 v 9:19 | Karma: 19,59 | Přečteno: 525x | Diskuse| Videoblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik