Josef Prouza

Trůnidla pro pandu

25. 04. 2017 12:05:00
Gdo může mít něco proti pandě? Jo, proti tomu medvídkovi rozdováděnýmu, co je vopčas kung-fu, toho myslim. Ale jo, může. Ten Zemák na Hradě! Ale dyž sem se stal předsedou Panďáckýho spolku, tak sem do toho začal fest šlapat.

Jdu kandydovat do akademickýho senátu na fildě v Praze. Kandydátskej program už mám. Něco sem teda vopsal vod Ančovičky, co tam už bejvákuje, ale zbytek je fakt muj. Drobet sem se inšpiroval, dyž ten svuj manyfest pustila do kosmíru v jejich feministyckym časáku Mladá frnda Dnes. A na vejšce vopráskává každej, někdo celý diplomky, tak vo co de. Ančovička je feminystka, já sem panďák. Máme to skoro tak těžký jako ty feminystky, kopec lidu nás nebere, a dyž bere, tak jen do huby. Přitom, panda má na kahánku a v český homo-, xeno-, romo-, drogo-, tyvogofobní republice jí chystaj ukrutňácký svinstva. Tak předevšim:

je krutomocně vohrožená, všichni jí ubližujou. Taky je vegan, i dyž slupne vopčas vejce nebo brouka, ale to po západu slunce smí, i dyž je rapandán. A všichni jí voslovujou pando, takže nerozlišujou, jestli je panda holka nebo panda kluk. A to je férst správňácký. Žádnej pand a pandička, i dyž to by se ňák dalo pořešit, že by fšem řikali zvíře. Což je cool. Sem ve stresu, když mi řeknou Pane – a hned tim zdůrazňujou mý pohlaví. Nechci, aby mi šovinistický vometáci brali míru pohlaví haknkrajcem. Nigdy!

A taky panda nekapíruje, kam patří, nejdřiv řikali, že je mýval, pak zas že medvěd. Takže jasná transka. Furt někde mezi, ty zmatky v kebulici z toho. To neni fučák. De přece vo to, jak se cejtí, žádný: Jednou mýval, dycky mýval! Strašný frustrace z toho ty pandy maj, furt po nich chtěj, aby se rozhodly. Že je když tak převoperujou, aby nebyly uvězněný v těle mývala, dyž sou medvěd. Nebo navopak. No jo, ale co dyž se panda ráno cejtí jako brtník a večer jako mýval, he? To aby panda vartovala ve špitále každý poledne, to chytráci nedomňoukli. I dyž já sem na Klinice taky každej den, a jak to tam furt kalbí.

A nejvěčí vopruz je, že sou pandy černobílý. To je stíha na entou! Černý jim nadávaj do bílejch sviní, a bílí do negrů. Hnus. A řehtaj se jim i v pohádkách. Třeba ten zakrslej dědek z Mrazíka: Kdybys nebyl hlupákem, nestal by ses medvědem! Je todle možný?! Ale voni je ty pochechtávky přejdou vcukuletu. Už to servírujem v programovym prohlášení, že se z pohádek tydle prasárny vyradýrujou. Sněhurku s Popelkou vynesem jak Moranu do potoka. Aby holčičkám, teda co kecám, malejm člověkům, nehráblo, že maj doma vopčas umejt nádobí. Pak přídou na řadu gumoví medvídci. A gde sou gumový medvědice, vy mačistycký chrochtadla z Orijonky? Ale po tom nejdem, po tom rajtuje jiná neziskovka – Synové Velké gumové medvědice.

Tak zpátky k mýmu programu pro akademiky. Na juniverzitě prosadim pandí hajzlíky. Už slyšim ty kecy, že u nás v Česku žádný pandy nejsou. To jen vopráskli vod nás, že řikáme, že tu nejsou žádný uprchloši a Češi už maj spuštěný kaťata. Co to melete, fašouni, dyť ten hradní panák Mlhoš, Milouš, Objímač stromů, Vládce člunu, Becherovka, Jitrnice, Virotik, Červený trenýrky, Gynda sem-gynda tam, Křupan a Lžiprezident, šecko v jednom (jak já mu nemůžu přijít na méno!), už si plác s tim čínskym Rin Tin-tinem, co ho taky hejtuju, že je semka postrkem dolifrujou. Už jim pucujou klece v zoologo. Jeden velkej fejvr to nakonec má, pandy ze Sečuánu vod nás hned nafasujou status uprchlíka, takže na ně naše pandí engéóčko vyrazí ňáký ojra z Norskejch fjordů.

Jak znám Milošnikova, tak hned s pandama vyrazí na naší juniverzitu na prochajdu, a dyž tam nebudou mít svý pandí hajzlíky, bude vymalovson. Eman je dovleče před panáčky a panenky, pandy se zhroutěj z toho děsnýho ponížení svýho nevyjasněnýho pohlaví a lískne je pepkačka. A celej svět nás vyhejtuje, že sme zamordovali jednim vrzem vohrožený pandy, vegany, transky, černý i bílý (ty bílý by eště tolerovali) a navrch k tomu uprchlíky. Přijede Merkelka s HoLaLaLandem, budou na JůKej pokládat kytky, držet se za pazoury a volat po srocení proti českejm teroristum. Natruc ani ne islámskejm, to bysme eště uhráli na osamělý vlky. A RasPutin bude mít holajduša a požene svý kremloboty kdákat na socsejtích Pusť vsegdá búdět sólnce, což je jejich výsměch poctivejm sluníčkářům. Hradní Zemljanka to hodí na rektora JůKej a hned navrhne, že Zima musí vodejít a přivede Jaro. Jasně že né arabský, to Zleman fakuje, spíš to koštuju na Jaro Slávika. Von ví, že Jaro zamlada blbnul s klukama před kamerou, tak aby drůbek nakop našeho prófu, co si fest cool řiká Katolická buzna. Naši prófové sou hodně fríčka a dávaj si samý suprácký přezdívky, ale co je in, to je tý hradní konzervě putna.

Poberete, že s těma pandíma hajzlíkama musim zakvaltit? Zejtra launčuju s kampaní, potáhnem městem v průvodu Prague Panda. Dou s náma kluci vod Atifakanů, z Evropskejch horlivejch not a fšecky hejtfríčka. A taky prvně sporťáci z Komise pro rovný příležitosti. To je prej vejbor fotbalovejch rozhodčích, kerej rozhoduje, jaký vzít prachy za to, že budou pískat rovinu. Já pudu v čele, dyž Šapitó byl vocaď vysmahnutej dýdžejem Trumpetou. Samo, že ve vohozu pandy. A Ančovička mě bude krmit bambusem. Dyž budu hodnej, tak bude večer unisex na toaletě. Dyž né, tak brnknu klukům, aby mi pučili gumovou medvědici.

Autor: Josef Prouza | karma: 9.18 | přečteno: 272 ×
Poslední články autora